Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης «House of Makers» - Ρομποτική – Νέες Τεχνολογίες – Φυσικές Επιστήμες Κύριο

 

 

Η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ενώνουν τις δυνάμεις τους στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και της προσφοράς του Δήμου προς τους νέους, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις δημιουργικής απασχόλησης σε αντικείμενα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και συγκεκριμένα στα αντικείμενα ρομποτικής, νέων τεχνολογιών και φυσικών επιστημών (SΤEM: Science, Technologies, Engineering, Mathematics).

Η ιδέα της δημιουργικής απασχόλησης σε προγράμματα διερευνητικής μάθησης (project-based learning - PBL) των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αποτελεί μετεξέλιξη της ιδέας ότι οι μαθητές και γενικά οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά μέσα από τον πειραματισμό και την επίλυση προβλημάτων της πραγματικής ζωής. Όσον αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες, σκοπός είναι η μετατροπή του παιδιού από απλό καταναλωτή περιεχομένου (δες την ταινία στο tablet, παίξε το βιντεοπαιχνίδι), σε δημιουργό περιεχομένου (φτιάξε ο ίδιος το παιχνίδι, φτιάξε ένα animation).

Η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ), ο επιστημονικός συλλογικός φορέας που εκπροσωπεί τους μηχανικούς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «House of Makers», στη Βίλα Σαλίγκαρου (Αετιδέων 64, Άλσος Χολαργού) που θα μεταμορφωθεί σε έναν ευχάριστο και δημιουργικό συνεργατικό χώρο για να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους.

 Το πρόγραμμα ξεκινά στα μέσα Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, παράλληλα με το πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης» που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες του.

 Το «House of Makers» θα λειτουργεί στη Βίλα Σαλίγκαρου (210 6511141):

  • Τις πρωινές ώρες (11:00 – 14:00) με ελεύθερη είσοδο καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο των πειραμάτων και των κατασκευών, χρησιμοποιώντας συνηθισμένα αντικείμενα που μπορούν να βρουν στο σπίτι. Επίσης κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και τη ρομποτική με ιδιαίτερα φιλικά εργαλεία.

 

  • Στο απογευματινό πρόγραμμα (17:00 - 21:30), η συμμετοχή θα γίνεται με προεγγραφές και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Στα προγράμματα αυτά οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής μέσα από υπολογιστές, ρομποτικά συστήματα, προγραμματισμό εφαρμογών και παιχνιδιών, εικονική πραγματικότητα, και σχεδίαση ιστοσελίδων, ενώ θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική σκέψη λύνοντας προβλήματα με τρόπο που δε στηρίζεται μόνο στις γνώσεις, αλλά και στην παρατήρηση, την περιέργεια, και τη συνεργασία.

 

Το House of Makers βασίζεται σε δοκιμασμένες ιδέες για την προώθηση της γνώσης και της δημιουργικότητας, αλλά και σε καινοτόμα προγράμματα που θα απογειώσουν το ενδιαφέρον των μαθητών 8-14 ετών, θα αναδείξουν τις δημιουργικές τους αναζητήσεις και θα τους φέρουν κοντά σε επαγγέλματα και προοπτικές που μπορεί να μην είχαν φανταστεί.

Μέρος του προγράμματος του House of Makers θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης» του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, που θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου (δεν απαιτείται ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής για αυτή τη δραστηριότητα).


Η συμμετοχή στο πρωινό πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ για τα απογευματινά προγράμματα υπάρχει κόστος 12€ (συμπεριλ. ΦΠΑ) ανά εκπαιδευτικό δίωρο, για κάθε συμμετέχοντα, ώστε να καλύπτονται τα αναλώσιμα του προγράμματος ρομποτικής.

«Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος έως το τέλος Ιουλίου, στη Βίλα Σαλίγκαρου 11.00 – 15.00, ηλεκτρονικά στο site http://www.houseofmakers.gr/, και στα τηλέφωνα 2118003357, 210 6511141 »

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech