Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ημέρες Περικλέους Κύριο

 

Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου θεσμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, «Ημέρες Περικλέους», στο κατάμεστο Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ του Δημαρχείου.

Ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Περικλή, μια πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού που δεν αφορούσε μόνο την προσωπικότητα του, αλλά μια ολόκληρη εποχή, την εποχή της μεγαλύτερης ακμής της ιστορίας του αρχαίου Ελληνικού Κόσμου, αυτή που είναι γνωστή ως ο "Χρυσός Αιώνας του Περικλή".

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

  • Σπουδαίοι Επιστήμονες μίλησαν για τον Περικλή και τη Γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα:

-           Ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης,

-           Ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος,

-           Ο Βουλευτής και Καθηγητής Νομικής, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο

-           Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Έδρα «Κ. Καραμανλής» του Fletcher School of Law & Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts, κ. Κώστας Λάβδας.

  • Ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός ανάγνωσε αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Περικλή, συνοδευόμενος από τον "Λύραυλο",
  • Βραβεύθηκαν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας για εκθέσεις που έγραψαν με θέμα «η Αθηναϊκή Δημοκρατία την εποχή του Περικλή»,
  • Ο πολιτιστικός σύλλογος «Μικροί Περιηγητές του Πολιτισμού», παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Με τον Σωκράτη στην Αρχαία Αγορά".
  • Πραγματοποιήθηκε συναυλία από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «Λύραυλος».

Τέλος με τα εγκαίνια του νέου θεσμού, θεσπίστηκαν και τα «Βραβεία ΠεριΚλέους», τα οποία θα δίνονται σε δημότες και κάτοικους της πόλης που έχουν διαπρέψει στον πολιτικό ή τον στρατιωτικό βίο, καθώς και στον τομέα των επιστημών και των τεχνών, αλλά και σε ανθρώπους εκτός Δήμου, εξέχουσες προσωπικότητες που με τη συμβολή τους θα στηρίξουν το νέο θεσμό και θα βοηθήσουν να γίνει ευρύτερα γνωστός.

Τα πρώτα «Βραβεία ΠεριΚλέους» απονεμήθηκαν στους τ. Δημάρχους κ.κ. Χαράλαμπο Σκούρτη και Βασίλειο Ξύδη, ενώ ο κ. Δημήτριος Νικολάου αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του για προσωπικούς λόγους.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν το νέο αυτό θεσμό:

-           Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Ελληνική Αντιπροσωπεία της UNESCO για την αιγίδα τους.

-           Το ΙΑΣΩ GENERAL για την ευγενική χορηγία του.

-           Τους ομιλητές και τον κ. Νίκο Γαλανό.

-           Τους υποστηρικτές των εκδηλώσεων: Το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων και το Σύλλογο «Μικροί Περιηγητές του Πολιτισμού».

-           Τους χορηγούς επικοινωνίας: Άμυνα και Διπλωματία, Ανεξάρτητο Διπλωματικό Παρατηρητή, Αντίλογο Χολαργού, Βόρεια Γειτονιά, Θόρυβο, Μένουμε Χολαργό, Ο κόσμος γύρω μας και Παπάγου Πολιτεία.

-           Την οργανωτική επιτροπή και κυρίως την Πρόεδρο κα Χρύσα Παρίση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech