Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

"Ζούμε Μαζί" και το καλοκαίρι Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με το σύνθημα «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» συνεχίζει την καμπάνια ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε το 2014, με δράσεις και εκδηλώσεις, ενημερωτικά έντυπα και βεβαίως με τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για την κείμενη νομοθεσία, τις υπηρεσίες και τις δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Την περίοδο του καλοκαιριού τα κρούσματα εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων αυξάνονται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα οι τετράποδοι φίλοι μας να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο της ζωής τους χωρίς στέγη, τροφή και οικογένεια.

Ακόμα και στα δεσποζόμενα ζώα που παραμένουν στις οικογένειές τους, παρατηρούνται φαινόμενα πλημμελούς μεταχείρισης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα η επιβίωση των αδέσποτων ζώων δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους κινδύνους μολύνσεων.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια σειρά εικονοποιημένων μηνυμάτων για την αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών και την υπενθύμιση ότι τα κατοικίδια ζώα δεν είναι παιχνίδια, αλλά έχουν ανάγκη από φροντίδα και αγάπη όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι.

 Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού:

– Ποτέ δεν αφήνουμε τα κατοικίδια μόνα τους στο σταθμευμένο αυτοκίνητο καθώς υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας.

- Προσφέρουμε συνεχώς πρόσβαση σε νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης.

- Εξασφαλίζουμε σκιερό και δροσερό μέρος στέγασης καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

-Αποφεύγουμε τη βόλτα τις ζεστές θερινές ώρες.

-Θυμόμαστε ότι δεν αγαπούν όλα τα κατοικίδια τη θάλασσα και δε τα εκθέτουμε στον ήλιο.

- Προστατεύουμε από τον κίνδυνο των εντόμων και παρασίτων, που είναι σε έξαρση τη θερινή περίοδο.

 

-Πάνω από όλα όμως νοιαζόμαστε για τα αδέσποτα ζώα που υποφέρουν από τη ζέστη και την ασιτία. Ένα μπολ με φρέσκο νερό έξω από το σπίτι μας σε σκιερό μέρος, και λίγη τροφή, θα τους σώσει τη ζωή.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει αγκαλιάσει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων με υπευθυνότητα, αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας και σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε αυτό το πνεύμα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια τόσο για την οικονομική υποστήριξη όσο και για την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δημοτικών υπηρεσιών, των εθελοντικών ομάδων και των δημοτών για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων περίθαλψης, υιοθεσίας και ευαισθητοποίησης.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο νεοσύστατο διακοινοτικό σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ», την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού, καθώς και σε όλους τους εθελοντές και φιλόζωους πολίτες που περιθάλπουν και υιοθετούν τα αδέσποτα ζώα, υποδεικνύουν περιστατικά κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων, αποτελώντας σημαντικούς αρωγούς αυτής της προσπάθειας.

 

Βίκυ Νικάκη

Εντεταλμένη Σύμβουλος

για την εφαρμογή του Προγράμματος    

Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης για τα Αδέσποτα και τα Δεσποζόμενα Ζώα

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech