Εκδήλωση με αφορμή την παγκόμια ημέρα περιβάλλοντος Κύριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, προγραμμάτισε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Την Τρίτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Το περιβάλλον, ρύπανση και προστασία» ,στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, με ομιλητή τον Δρ Στέφανο Μπινιάρη.

Συνέχεια των δράσεων την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 10:30 έως 14:30 στο χώρο άθλησης «Φοίβος» του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου (είσοδος από οδό Κορυτσάς), με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά, σχετικά με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης, κουίζ ήχων , παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας, μπάσκετ ανακύκλωσης, επιδαπέδια παιχνίδια κ.α.

Σκοπός της δράσης η οποία θα γίνει με την ευγενική προσφορά της εταιρίας «Phaedra», είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μας πολίτες με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός