Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ενημέρωση για τα περιττώματα των ζώων Κύριο

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί κατοικίδιων ζώων υποχρεούνται να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους. Σύμφωνα δε, με το Ν.4039/12 στους παραβάτες βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ.                  

Η πλειοψηφία των συνδημοτών μας δικαιολογημένα θα υποστηρίξει πως δεν χρειάζεται απολύτως καμία αναφορά σε οποιονδήποτε Νόμο για κάτι το οποίο είναι αυτονόητο.

Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα ελάχιστοι συμπολίτες μας κρατούν στα χέρια τους σακούλα και φαρασάκι για να περισυλλέγουν τα περιττώματα των δικών τους σκύλων. Αρκεί μια βόλτα στην πόλη μας όπου άμεσα θα διαπιστωθεί πως η εικόνα είναι επιεικώς απαράδεκτη.                                                        

Αποτέλεσμα αυτής της ασυνείδητης και απαράδεκτης συμπεριφοράς καθημερινά όλα σχεδόν τα πεζοδρόμια και οι   κοινόχρηστοι χώροι να ρυπαίνονται από τα περιττώματα των σκύλων που τα βγάζουν βόλτα οι σύνοδοί τους. Σίγουρα τα μόνα που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη είναι τα συμπαθή τετράποδα.

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου, αλλά και οι Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, όταν βγάζουν τα ζώα τους βόλτα, να κρατούν φαρασάκι και σακουλίτσα, με τα οποία θα μαζεύουν τα περιττώματά τους.

Επίσης ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία ειδικούς κάδους για τα περιττώματα των ζώων και συγκεκριμένα:

Δημοτική Κοινότητα Παπάγου

  • Στην είσοδο του πάρκου Παπάγου, στο σημείο που βρίσκεται το πάρκο ζώων (Κορυτσάς & Θάλειας).
  • Μέσα στο Πάρκο Παπάγου, πλησίον της παιδικής χαράς.
  • Στη διασταύρωση των οδών Πάφου και Μονής Κύκκου.
  • Στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Δημοτική Κοινότητα Χολαργού

  • Στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.
  • Στην είσοδο του άλσους Χολαργού επί της οδού 25ης Μαρτίου.
  • Στην πλατεία Δημοκρατίας.
  • Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Στην πλατεία Κύπρου

Αναμφισβήτητα αυτό είναι πολιτισμός και σεβασμός στον συνάνθρωπο που περπατά αμέριμνος στους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση όταν πατάει τις σχετικές ακαθαρσίες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό που ζητάει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι καθόλου σωστό να μεταφέρουν στους δρόμους της πόλης μας, αυτά που δεν θέλουν να έχουν στο σπίτι τους. Μια υποχρέωση, που είναι αποκλειστικά δική τους, είναι ανεπίτρεπτο να την μεταβιβάζουν στους υπόλοιπους, οι οποίοι αναμφισβήτητα δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη.

 

 

                                                          Θανάσης Αυγουρόπουλος

                                                                     Αντιδήμαρχος

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech