Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Συνάντηση Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κύριο

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος παραβρέθηκε χθες 27 Ιουνίου 2018,  σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και με άλλους δημάρχους των Βορείων Προαστίων.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στις περιοχές των δήμων. Μετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Τάσος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπετας, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού Αθανάσιος Βαλυράκης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπυρίδων Σταθούλης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ από την Ελληνική Αστυνομία ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Λασπιάς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι απόρροια πολλών παραγόντων, όπως το μεταναστευτικό, η επέκταση των οικιστικών περιοχών, η φύλαξη υψηλών προσώπων, η γραφειοκρατία κ.α.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους δήμους τους.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού εστίασε στο θέμα της στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου μας, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί καλούνται πολύ συχνά να εκτελέσουν υπηρεσίες εκτός της πόλης μας, καθώς και στην ανάγκη καθημερινής 24ωρης περιπολίας, τόσο με αυτοκίνητο, όσο και πεζή, την έλλειψη υλικών υποδομών στα Αστυνομικά Τμήματα κ.α. 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε τους δημάρχους ότι πρόθεσή τους  είναι να ενισχυθούν οι περιπολίες, να γίνει επέκταση του ωραρίου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, να αυξηθεί η επιτήρηση από την τροχαία και να ξεκινήσει και η βραδινή πεζή περιπολία.

Η πορεία υλοποίησης των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί στις αρχές του Αυγούστου.

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech