Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αποτελεί μια δομή, αντικείμενο της οποίας είναι η διανομή σε τακτική βάση, δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε άτομα τα οποία διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

 Δικαιούχοι ένταξης στη Δομή είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού που:

  • βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια,
  • είναι άνεργοι,
  • στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης,
  • εργάζονται χωρίς δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης (λόγω οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο),
  • έχουν ασφαλιστική κάλυψη αλλά δε μπορούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα,
  • είναι ωφελούμενοι του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ,
  • είναι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας,
  • είναι μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
  • αντιμετωπίζουν αιφνιδίως προβλήματα και χρήζουν άμεση στήριξη (τέτοιες περιπτώσεις δύναται να ορίζονται εκτάκτως).

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στη Δομή είναι το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες όπως είναι η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Σε περίπτωση που κάτοικοι του Δήμου μας δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά έχουν ανάγκη φαρμάκων, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

  

ΠληροφορίεςΓραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Δ/νση: Δημαρχείο Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός, 1ος όροφος, Τηλ: 213 2002831, 893, 6944699587

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παπάγου-Χολαργού - Δ/νση: Βουτσινά 51, Χολαργός - Τηλ: 210 6533452 - Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00

 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Υποέργο (2) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παπάγου-Χολαργού» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο» καθώς και η  Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου -Χολαργού» εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας (09)  «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 και υλοποιούνται με  τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό  Κοινωνικό Ταμείο).

 

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός