Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 275/2019 “Συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, στο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών, στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ»"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει σύμφωνα με την παραπάνω εισήγηση, τη συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, στο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών, στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», με σκοπό του προγράμματος την ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών/τριών σχολικής ηλικίας καθώς και εκπαιδευτικών στις θεματικές ενότητες:

 καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),
 χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED),
 πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις (πνιγμός, πνιγμονή, λιποθυμία),
 πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς - έλεγχος αιμορραγίας.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για μαθητές άνω των 10 ετών (Δ΄ τάξη Δημοτικού) και ενηλίκους και θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ από την ΕΕΕΠΦ και τον ανθρωπιστικό οργανισμό KIDS SAVE LIVES.

Το βιωματικό σεμινάριο θα διαρκεί 4 ώρες συνήθως (09:00π.μ.-13:00μ.μ.) και θα απαιτεί την ενεργή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 716 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech