Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 36/2020 “Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις τού άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:

1. την κοπή ενός (1) δέντρου (λεύκα) στον χώρο όπισθεν του γηπέδου ΕΑΚ (Νευροκοπίου) στην Κοινότητα Παπάγου, το οποίο δημιουργεί συχνά προβλήματα με το ριζικό του σύστημα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του γηπέδου μπάσκετ, τα ψηλά κλαδιά του εφάπτονται και χτυπούν στην οροφή του γηπέδου και ο κορμός του πιέζει και λυγίζει την περίφραξη του χώρου των προσκόπων, κατόπιν της υπ’ αριθ. 2537/10-02-2020 αιτήσεως του κου Αθανάσιου Αυγουρόπουλου, Προέδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Π.Α.Π.).
2. τη μη κοπή τριών (3) δέντρων (βραχυχίτωνες) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Λεμεσού 31 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της από 06-02-2020 εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ασύμμετρη ανύψωση του οδοστρώματος εξαιτίας των ριζών δέντρων. Τα δέντρα έχουν προκαλέσει μικρή ανύψωση πλακών και ανύψωση του οδοστρώματος αλλά δεν οφείλεται μόνο στην παρουσία τους αλλά στην παρουσία δύο (2) μεγάλων, υψηλών και εύρωστων δέντρων (κουκουναριές) εντός του κήπου του οικοπέδου, επομένως χρειάζονται εργασίες επιδιόρθωσης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.
3. την κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) στο πεζοδρόμιο της οδού Καραλή 59 στην Κοινότητα Παπάγου, στο παρακείμενο άλσος της οικίας, το οποίο είναι υψηλό και πολύ επικίνδυνο και επιβάλλεται η απομάκρυνσή του αφού σε ενδεχόμενη πτώση του θα παρασύρει το καλώδιο της ΔΕΗ και θα προκαλέσει ζημιές στην οικοδομή, κατόπιν της υπ’ αριθ. 342/10-01-2020 αιτήσεως της κας Ελπινίκης Λυσιμάχου.
4. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) στην συμβολή των οδών Μ. Κύκκου και Λάρνακος στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της από 11-12-2019 εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ασύμμετρη ανύψωση του οδοστρώματος. Το δέντρο έχει κλαδευτεί πρόσφατα από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας (υπ΄ αριθ. 266/2019 απόφαση Δ.Σ.) και δεν υπάρχει λόγος κοπής, αρκεί μόνο η τοπική επιδιόρθωση του οδοστρώματος εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.
5. το κλάδεμα τριών (3) δέντρων (πεύκα) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Τεπελενίου 30-34 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της από 20-12-2019 εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ασύμμετρη ανύψωση του οδοστρώματος. Τα δέντρα είναι υγιή και έχουν ελαφρά κλίση προς τον δρόμο αλλά θα κλαδευτούν ελαφρά άρα δεν υπάρχει λόγος κοπής, επομένως χρειάζονται εργασίες επιδιόρθωσης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.
6. το κλάδεμα ενός (1) δέντρου (πεύκο) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Νικομηδείας 11 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της από 23-01-2020 εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ασύμμετρη ανύψωση του οδοστρώματος. Το δέντρο είναι ορθόκλαδο, υγιές και αν κλαδευτεί κατάλληλα και αφαιρεθούν κάποιες ρίζες (παρουσία γεωπόνου της αρμόδιας Υπηρεσίας), δεν υπάρχει λόγος κοπής, επομένως χρειάζονται εργασίες επιδιόρθωσης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.
7. το κλάδεμα τριών (3) δέντρων (πεύκα) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Κυρήνειας 3 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της από 31-01-2020 εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ασύμμετρη ανύψωση του οδοστρώματος. Τα δέντρα είναι υγιή με ελαφριά κλίση και αν κλαδευτούν κατάλληλα και χωρίς την εκρίζωσή τους (παρουσία γεωπόνου της αρμόδιας Υπηρεσίας), δεν υπάρχει λόγος κοπής, επομένως χρειάζονται εργασίες επιδιόρθωσης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:

1. Η συγκεκριμένη περίπτωση για εξέταση κοπής έξι (6) δέντρων (βραχυχίτωνες) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Β. Μελά 38 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 28296/28-11-2019 αιτήσεως της κας Γαρυφαλιάς Μπουσιοπούλου, αναβλήθηκε προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εκ νέου, όταν θα προγραμματιστούν εργασίες επισκευής πεζοδρομίου, από την Τεχνική Υπηρεσία και να επανέλθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Η συγκεκριμένη περίπτωση για εξέταση κοπής δυο (2) εκ των τεσσάρων (4) δέντρων (βραχυχίτωνες) στο πεζοδρόμιο επί της οδού Β. Μελά 31 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν αυτοψίας της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, αναβλήθηκε προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εκ νέου, όταν θα προγραμματιστούν εργασίες επισκευής πεζοδρομίου, από την Τεχνική Υπηρεσία και να επανέλθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 662 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech