Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 114/2020 "Καθορισμός τελών καθαριότητας & φωτισμού, για το έτος 2021"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Καθορίζει τους συντελεστές των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2021, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 185 του Ν. 4555/2018, οι οποίοι ως γενικοί και επιμέρους ειδικοί, διαμορφώνονται σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ως εξής:

1. 1ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: οικίες, κοινόχρηστοι χώροι οικιών και βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, χώροι στάθμευσης, πισίνες εσωτερικές ή εξωτερικές κ.λπ.)
Κοινότητα Παπάγου: 1,80€/τ.μ./έτος
Κοινότητα Χολαργού: 1,49€/τ.μ./έτος

1.1 1ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: μη ηλεκτροδοτούμενων, στεγασμένων και μη χώρων (άκτιστα οικόπεδα, υποσταθμοί ΔΕΗ κ.λπ.)
Παπάγου - Χολαργός: 1,43€/τ.μ./έτος

1.2 2ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ακίνητά υπό κατασκευή (εργοταξιακό ρεύμα)
Χρέωση επαγγελματικού τιμολογίου ανά Δημοτική ενότητα με βάση το μισό ( ½) του εμβαδού δόμησης του κτιρίου, όπως προκύπτει από την οικοδομική άδεια. Εξαιρούνται τα υπό κατασκευή ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου ή των Νομικών του Προσώπων.

2. 2ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς
Παπάγου - Χολαργός: 0,75€/τ.μ./έτος

3. 3ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: στεγασμένες επαγγελματικές στέγες (καταστήματα - γραφεία κ.λπ)
Κοινότητα Παπάγου: 5,78€/τ.μ./έτος
Κοινότητα Χολαργού: 4,16€/τ.μ./έτος

3.1 3ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: στεγασμένες επαγγελματικές στέγες με αυξημένο όγκο απορριμμάτων (θεραπευτήρια, νοσοκομεία, ταχυφαγεία, supermarket, κ.λπ. σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας καθαριότητας)
Παπάγου - Χολαργός: 7,14€/τ.μ./έτος

3.2 4ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: μη στεγασμένοι επαγγελματικοί χώροι με αυξημένο όγκο απορριμμάτων (υπαίθριοι χώροι δεξιώσεων, σταθμοί αυτοκινήτων / υπαίθρια παρκινγκ, μάντρες οικοδομών)
Παπάγου - Χολαργός: 5,36€/τ.μ./έτος.

Ο υπολογισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού στα εκτός σχεδίου ακίνητα, θα υπολογίζεται σύμφωνα με τους παραπάνω συντελεστές, ανάλογα με το είδος και τη χρήση του ακινήτου.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 616 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech