Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 172/2020 "Παραχωρήσεις σχολικών χώρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την υπ΄ αριθ. 8/2020 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) σχετικά με τιςπαραχωρήσεις σχολικών χώρων και ισχύουν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με την υπ’ αριθ. 21/09-10-2020 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την υπ’ αριθ. 7/29-07-2020 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

Την παραχώρηση των σχολικών χώρων, μετά την άρση των προσωρινών μέτρων και με τις προϋποθέσεις:

 Την πιστή τήρηση των διατάξεων του άρθρου 23 της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.56435 (ΦΕΚ 3958/τ.β’/ 15- 09-2020) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19».

 Κάλυψη των εξόδων καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης, για το χρονικό διάστημα της χρήσης των εγκαταστάσεων.

 Παράδοση των χώρων, έτοιμους προς χρήση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 Άμεση αποκατάσταση τυχόν φθορών ή ζημιών των χώρων.

 Τήρηση των όρων της υπ΄ αριθ. 3/08-01-1995 (ΦΕΚ 15/τ.β’/12-01-1996) Αστυνομικής Διάταξης του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας «Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας».

 Ορισμός υπεύθυνου στην είσοδο του σχολείου για τον έλεγχο των ατόμων που προσέρχονται, έτσι ώστε να υπάρχει διασφάλιση του χώρου και των παιδιών.

 Κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης από τους συλλόγους, στην οποία θα ορίζονται τα στοιχεία του υπεύθυνου για τον καθαρισμό - απολύμανση των κλειστών χώρων που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων στα προγράμματα.

 Ορισμός υπευθύνου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα για τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων αναφέρεται αναλυτικά στη συνημμένη απόφαση.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 646 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech