Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρ. απόφ. 14/2022 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (λεύκα) επί της οδού Υμηττού 61 στην Κοινότητα Χολαργού, παρότι με την υπ’ αριθ. 21841/2021 αίτησή του ο κος Περικλής Καψής αιτείται την κοπή του δέντρου, διότι διαπιστώθηκε ότι το δέντρο έχει μεν κάποια κλίση αλλά όχι επικίνδυνη, είναι ακόμα χλωρό και απλώς χρειάζεται ένα ελαφρύ κλάδεμα, ενώ οι ζημίες στην πλακόστρωση είναι μικρής κλίμακας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. την κοπή τριών (3) δέντρων (πεύκα) που βρίσκονται στο άλσος παραπλέυρως και όπισθεν της οδού Λεμεσού 56 στην Κοινότητα Παπάγου, λόγω της επικινδυνότητας για την άμεση απομάκρυνσή τους. Ενώ το τέταρτο δέντρο (πεύκο) που αναφέρεται στο σκεπτικό της παραπάνω εισήγησης, έπεσε ήδη με την κακοκαιρία «Ελπίδα».
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να ενημερώσει σχετικά το Δασαρχείο και μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσή τους, να μεριμνήσει ώστε να αντικατασταθούν από άλλα δασικά είδη, που θα διαθέτουν ισχυρό ριζικό σύστημα και λιγότερο ύψος.
2. την κοπή ενός (1) δέντρου (νεραντζιά) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πολυμνίας και Κορυτσάς 55 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 14101/2021 αιτήσεως της κας Ασημίνας Θεοδώρου, η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού, για ανέγερση νέας οικοδομής.
Με την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, το δέντρο θα αντικατασταθεί από δύο νέα δενδρύλλια εντός του οικοπέδου, με μέριμνα της αιτούσας, ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου.
3. την κοπή και την νέκρωση ριζών δύο (2) δέντρων (βραχυχίτωνες) που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Φραγκογιάννη 38 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 23284/15-12-2021 αίτησης της κας Άννας Καψάσκη, η οποία περιλαμβάνει έκθεση επικινδυνότητας πολιτικού μηχανικού.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το πεζοδρόμιο θα ανακατασκευαστεί, με μέριμνα των ιδιοκτητών.
4. την κοπή ενός (1) δέντρου (κυπαρίσσι) που βρίσκεται στον υπ’ αριθ. 902 τάφο του Κοιμητηρίου Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 20876/2021 αιτήσεως της κας Ελένης Τιμοθεάτου, για κοπή εφόσον έχει καταστρέψει το περιμετρικό μάρμαρο του τάφου και είναι ζήτημα σύντομου χρόνου να προχωρήσουνε οι ρωγμές στον κυρίως τάφο.
Υπέρ των εισηγήσεων ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την κοπή ενός (1) ηλικιωμένου δέντρου (μελιά) που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού 25ης Μαρτίου 5 στην Κοινότητα Χολαργού, έμπροσθεν καφετέριας, λόγω της ταλάντευσής του από τη βάση ακόμα και με ήπιας έντασης άνεμο ή και με πίεση από ανθρώπινο χέρι και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας (κίνηση και παρουσία πολίτων στο σημείο).
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να μεριμνήσει ώστε να αντικατασταθεί άμεσα από άλλο δέντρο (μουριά).
2. την κοπή ενός (1) δέντρου (αργυρόλευκη λεύκα) που βρίσκεται στη νησίδα της οδού Αρκαδίου 30-32 στην Κοινότητα Χολαργού και το οποίο έχει γείρει επικίνδυνα, από πιθανό χτύπημα με βαρέο όχημα ενώ έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει ο κορμός του.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 497 φορές
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech