Αξέχαστα ελληνικά τραγούδια με τον Γιώργο Παπαμιχαήλ, την Παρασκευή στις 20:00, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης", του δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

Γιώργος Μπίκουλης - ακορντεόν, Μανώλης Πασχαλίδης - μπουζούκι, τραγούδι, Γιάννης Πλαγιανάκος - κόντρα μπάσο, Λάμπης Παπαμιχαήλ - ντραμς.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με τον συντοπίτη μας Γλύπτη και Καλλιτέχνη Toby Short, διοργανώνουν  δωρεάν εργαστήρια Γλυπτικής, σε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών (ένα τμήμα 7-11 ετών και ένα τμήμα 12-15 ετών). Τα μαθήματα θα υλοποιούνται κάθε Πέμπτη  και ώρες 17:30-18:30 και 18:30-19:30 αντίστοιχα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (Λ. Περικλέους 51, Χολαργός). Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα είναι 15 άτομα.

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι η Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου και η ημερομηνία λήξης η Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου. Μετά τη λήξη των μαθημάτων, θα ακολουθήσει έκθεση των έργων των παιδιών, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές, είτε ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στο γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Μαρίας Αθανασάκου – Μουντάκη (213 2002831-93 ώρες 09:00 έως 14:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επισυνάπτεται η αίτηση. 

 

 

 

O Δήμος Παπάγου - Χολαργού αλλάζει και προσαρμόζεται στην ψηφιακή εποχή, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του και επικοινωνίας με τους πολίτες, με γνώμονα τη διαφάνεια και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.

Από το 2016  προσφέρουμε υπηρεσίες πληροφόρησης και εξυπηρέτησης στους πολίτες με ένα πλέγμα ψηφιακών και διαδικτυακών μέσων. Η αναβαθμισμένη διαδικτυακή πύλη του Δήμου  εμπλουτίζεται συνεχώς με στόχο την έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών, την άρση της γραφειοκρατίας και κυρίως την διαφάνεια σε κάθε ενέργεια της διοίκησης.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή.

Καλούμε λοιπόν, τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του Δήμου και της πόλης, μέσω τριών εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και της ΓεωΠύλης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού http://gis.dpapxol.gov.gr/

Πιστεύουμε σε αυτή την ανοικτή και αμφίδρομη άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη πόλη.

 

Citify (εφορμογή web, android, ios)

 • Το  CITIFY, μια εφαρμογή που λειτουργεί ήδη δυο χρόνια αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
 •  Είναι μία εφαρμογή ανοικτή σε όλους, που δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα στην πόλη με τη χρήση είτε του κινητού τους είτε μέσω της δικτυακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου.
 • Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι δωρεάν και ελεύθερη, και ο πολίτης μπορεί να ανεβάζει (upload) προβλήματα ή ζητήματα που θεωρεί σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία της πόλης.
 • Στην νέα της πλέον έκδοση, ο πολίτης θα λαμβάνει επείγουσες ενημερώσεις  σε μορφή notification για έκτακτα περιστατικά ή γεγονότα (πχ ακραία καιρικά φαινόμενα, κλείσιμο σχολείων).
 • Επίσης θα περιλαμβάνει μια νέα ενότητα με τίτλο Πολιτική Προστασία, η οποία θα περιέχει σύστημα άμεσης ειδοποίησης σχετικά με την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, άμεσης αποστολής οδηγιών, on-line επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου , χάρτη σημείων καταφυγής και υποδοχής πολιτών.

Greencity (εφαρμογή web, android, ios)

 • Το Greencity είναι μια δωρεάν και ελεύθερη εφαρμογή προώθησης της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.
 • Εμπεριέχει έναν χάρτη της πόλης  στον οποίο ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τα οχήματα και τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου και να πληροφορηθεί τα πλησιέστερα σε αυτόν σημεία ανακύκλωσης ανά υλικό.  
 • Ο πολίτης μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα κατ' οίκον συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προσδιορίζοντας τα υλικά που επιθυμεί να ανακυκλώσει καθώς και την ημέρα και ώρα που επιθυμεί ο Δήμος να τα παραλάβει από την οικία του.
 • Υπό μορφή tips διεξάγεται μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.
 • Τέλος στον ίδιο χάρτη ο πολίτης μπορεί να παρακολουθεί τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας.

Epolis  (android, ios)

 • Τo Epolis είναι μία εφαρμογή ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας.
 • Η εφαρμογή διαθέτει τέσσερις ενότητες.

Ενότητα 1 e-Συλλογή Υπογραφών: Ο Δήμος ή οι δημότες θέτουν κάποιο ζήτημα προς υπογραφή από τους πολίτες. Ο εγγεγραμμένος χρήστης, μπορεί να υπογράφει ένα ζήτημα - ψήφισμα, και εφόσον συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές το ζήτημα μπορεί να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ή να κατατεθεί από τους πολίτες στη δημοτική αρχή. 

Ενότητα 2 e-ψηφοφορία: Στόχος είναι η καταγραφή της θετικής ή αρνητικής γνώμης των πολιτών μέσα από μηχανισμό ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο κινητό σε ζητήματα που θέτει σε ψηφοφορία ο Δήμος.  Κάθε πολίτης μπορεί να ψηφίζει μια μόνο φορά.

Ενότητα 3 e-Διαβούλευση: Η διαβούλευση  έχει στόχο την ενεργό αναζήτηση των απόψεων από ομάδες που επηρεάζονται από το υπό διαβούλευση θέμα. Η διαβούλευση αποτελεί σημαντικό εργαλείο και με την εφαρμογή δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής ακόμα και του κοινού που παραδοσιακά δε συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες.

Ενότητα 4    e-Ιδέα : Πρόκειται για μια δημιουργική και καινοτόμο λειτουργία, που επιτρέπει στους ίδιους τους χρήστες να υποβάλλουν τις ιδέες και προτάσεις τους για την πόλη τόσο προς τον Δήμο όσο και προς τους συμπολίτες τους και συγκεντρώνοντας τα "like" των συμπολιτών του να προσδώσει ισχύ στην ιδέα – πρότασή τους. 

 

Βίκυ Νικάκη

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνίας

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα εκδώσει Λεύκωμα με σκοπό να αναδείξει την πλούσια ιστορία  και ανάπτυξη της πόλης μας σε ένα ταξίδι αναμνήσεων και γνώσεων,  ξεκινώντας πριν ακόμα ιδρυθούν οι  Κοινότητες Παπάγου και Χολαργού και φτάνοντας στο σήμερα.

Οι αναγνώστες θα απολαύσουν μια νοσταλγική  διαδρομή στις ιστορικές καταβολές του τόπου, θα  θαυμάσουν τον ανεξάντλητο πλούτο του φυσικού μας πνεύμονα, του Υμηττού, θα περιπλανηθούν στις παλιές γειτονιές των παιδικών χρόνων, θα συναντήσουν πρόσωπα και κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς που  που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα σε αυτή την κληρονομιά, και θα συναντήσουν στο τέλος τη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης που όλοι χαιρόμαστε να ζούμε.

Προς τούτο ζητάμε τη συνεργασία των συμπολιτών, που επιθυμούν να συνδράμουν για τη δημιουργία του λευκώματος με φωτογραφίες παλιές[ που απεικονίζουν κτίσματα, κοινόχρηστους χώρους αλλά και διάφορα πολιτιστικά, αθλητικά, κοινωνικά δρώμενα], καθώς και με άλλα τυχόν ιστορικά τεκμήρια.

Η συλλογή του υλικού, το οποίο θα σκαναριστει ή θα φωτογραφηθεί και θα επιστραφεί στον εκαστοτε ιδιοκτήτη, θα διαρκέσει μέχρι 9-11-2018 και στις πηγές του λευκώματος θα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά σε όλους τους συμπολίτες που θα προσφέρουν φωτογραφικό υλικό.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών, Διοικητικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνίας κ. Βίκυς Νικάκη (τηλ. 2132002805-2132002917 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Παρακολουθήστε ζωντανά τη 12η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hellasnews.tv/live22/  

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

https://www.dpapxol.gov.gr/dimos/dimotiko-simvoulio/proskliseis-ds/proskliseis-ds-2018/item/4748-12i-prosklisi-se-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou-17-oktovriou-2018.html 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Περικλέους 2018", ένας θεσμός του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, που αναφέρεται στον Περικλή, αλλά και σε ολόκληρη την εποχή που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας, των πολιτικών επιστημών, της ρητορικής, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας, της μουσικής, του αθλητισμού, την εποχή που άνθισε η Δημοκρατία. 

Στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, όπου και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Παπάγου - Χολαργού και του απονεμήθηκε το "Βραβείο Περικλέους 2018"

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Περικλή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η ανακήρυξή μου σ’ Επίτιμο Δημότη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και η απονομή του «Βραβείου Περικλέους». Υπό τα δεδομένα αυτά, και μέσα στο πλαίσιο της σημερινής τελετής, αφού προηγουμένως επισημάνω ότι η όλη τιμή δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι χρέος μου να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις για τον Περικλή, μία από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες όλων των εποχών που, όπως προσφυώς έχει, σχετικώς προσφάτως, παρατηρήσει ο VincentAzoulay -ένας σημαντικός μελετητής του- «έχει το σπάνιο προνόμιο να ενσαρκώνει μόνος του έναν ‘αιώνα’, στο όνομά του συνοψίζεται το απόγειο της Αρχαίας Αθήνας και η άνθηση της πρώτης δημοκρατίας στην ιστορία».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μανώλης Κορρές, αφηγητής κειμένων ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης και παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο "Χορεύοντας την ιστορία", από την ομάδα αρχαίας όρχησης θεάτρου «Δόρα Στράτου»

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος ο "Περίκλειος Δρόμος", αγώνας στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με εκκίνηση τις ιστορικές πηγές του Ιλισού και τερματισμό τον αδριάντα του Περικλή, στην οδό Περικλέους, καθώς και μουσικοθεατρικό δρώμενο, συντονίστρια του οποίου ήταν η  Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής  Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Λάζου.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Η ταινία " Η καρδιά του κτήνους" τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" - Είσοδος Ελεύθερη. 

Η τρίτη ταινία του Χαραλαμπίδη (ως σκηνοθέτη), μετά το «No budget story» και τα «Φτηνά τσιγάρα» και πριν τα «Τέσσερα μαύρα κουστούμια»,είναι βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα-σταθμό στα ελληνικά νεανικά αναγνώσματα της δεκαετίας του 1980. Ο συγγραφέας,Πέτρος Τατσόπουλος,συμβούλεψε τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο πως «όσο πιο πολύ προδώσεις το βιβλίο και απελευθερωθείς, τόσο καλύτερη ταινία θα κάνεις».

Η ταινία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας το βραβείο στο HUSTON FILM FESTIVAL.

Η ταινία διαπραγματεύεται την εντυπωσιακή πτώση, αλλά και τη λύτρωση, ενός νάρκισου που καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή. Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερους του. Όταν απολυθεί από τον στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη μητέρας του, που μόλις απεβίωσε και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του.

Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο που εξελίχτηκε σε μικροεγκληματία, του προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα που δουλεύει ως ταμίας ο Άρης, συνεργός αλλά και πρότυπο του κοινωνικού επαναστάτη στα εφηβικά τους χρόνια και πυγμαλίων του Στέφανου. Ο ήρωας θα βουτηχτεί στην παρανομία αλλά και τη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.

Ο μικρός πρίγκηπας  ζωντανεύει μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τον πηλό. Τα παιδιά γίνονται για λίγο πρίγκηπες, εξερευνούν πλανήτες και φτιάχνουν κατασκευές από πηλό, ενώ κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ακούνε αποσπάσματα από το βιβλίο, εμπνέονται και δημιουργούν τον δικό τους πρίγκηπα. 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μ. Μερκούρη".

12:00 με 12:50 - παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών.

13:00 με 13:50 - παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. 

Δηλώστε συμμετοχή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

Με πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες σε όλα τα ανοικτά και πλήρως ανακατασκευασμένα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου, γήπεδα μπάσκετ, τένις και beach volley και στο χώρο του στίβου.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του έργου, όπως η τοποθέτηση ταρτάν, η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων, η τοποθέτηση νέας περίφραξης κ.α.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μέσα στο Οκτώβριο ξεκινά η επίστρωση του στίβου στο Αθλητικό  Κέντρο Χολαργού, με ταρτάν, καθώς και πολλές άλλες εργασίας, όπως και ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαγωνισμού έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ για το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου (Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Παπάγου, γήπεδο οδού Φλωρίνης, γήπεδο τένις Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, Δημοτικού Σταδίου ‘Μ. Μαρσώ’, γήπεδο οδού Ναυαρίνου, Κλειστό Γυμναστήριο  ‘Α. Τρίτσης’, κ.α.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την π. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κα Τζίνα Αρβανίτη, τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, κα Βασσάλου και τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Φάρκωνα, για το εξαιρετικό αυτό έργο, το οποίο είναι ελεύθερο προς χρήση από όλους τους πολίτες και παρέδωσε τα κλειδιά της εγκατάστασης στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, κ. Δημήτριο Οικονόμου, με την ευχή να είναι πάντα γεμάτος, όπως την ημέρα των εγκαινίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε τον διακεκριμένο αθλητή της πόλης μας, Μιχάλη Υφαντή για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό του Δήμου μας.

Ο Μιχάλης Υφαντής μεγάλωσε στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου, αφού επί 30 περίπου χρόνια, αγωνίστηκε με τη φανέλα του Α.Σ. Παπάγου, σε τοπικά πρωταθλήματα, στις Β’ και Γ’ Εθνικές κατηγορίες, στην Α1 και στην Α2 και έφτασε μέχρι την Ευρώπη, υπηρετώντας με πάθος τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ Βασίλειος Ξύδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Αριστείδης Γολέμης, ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αττικής κ. Γεωργακόπουλος και η ταμίας της Ομοσπονδίας ΑμεΑ κα Ζωγράφου.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι αθλητές όπως, οι Παραολυμπινίκες Μιχάλης Σεϊτης και Δήμητρα Κοροκίδα, η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας beach volley Πέννυ Καραγκούνη, ο πρωταθλητής στίβου Σπύρος Βασδέκης, η πρώτη γυναίκα Μαραθωνοδρόμος Γεωργία Χριστοδούλου, καθώς και εκπρόσωποι και αθλητές των Συλλογών Α.Σ. Παπάγου, Ολυμπιάδα Παπάγου, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού, Αθλητική Ένωση Χολαργού, ΑΚΟ ΑΡΗΣ Χολαργού και  Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Παπάγου – Χολαργού.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 54

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός