Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ισότητα των φύλων

genderequality.jpg

Εθελοντισμός

ethelontismos-hero.jpg

Τμήμα Κοινωνικής Φροντίδας και Πολιτικών Ισότητας

0-1.jpg
Γενικές Πληροφορίες

To ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ασκεί αρμοδιότητες προνοιακού χαρακτήρα που αφορούν στην οικογένεια, στο παιδί, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρίες και στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.  Ασκεί αρμοδιότητες που ανάγονται στην κοινωνική και οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, στη διεξαγωγή ερευνών για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία της κοινωνίας, στην προώθηση και εφαρμογή πολιτικών  ισότητας των  φύλων , προάγει και συντονίζει δράσεις εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του τμήματος εντάσσεται και η εποπτεία καθώς και η παροχή συνδρομής για την δράση των συγχρηματοδοτούμενων δομών

- ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

 Επίσης,  βρίσκεται σε συνεργασία με τους κοινωνικοπρονοιακούς και λοιπούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον δήμο αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ Μ.Φ.Π.Α.Δ

Υπ’αριθ. Δ22/ οικ.11828/293/13.03.2017(ΦΕΚ 1157/04.04.2017 τεύχος Β΄)

Το ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ  χορηγεί άδεια ίδρυσης και  λειτουργίας στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς εντός των ορίων του Δήμου

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

άρθρο 94 παρ. 3Β περ. 11 του ν. 3852/2010

Ν.Δ 1111/11-2-1972

Το ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ  ασκεί εποπτεία σε συλλόγους ή σωματεία που επιδιώκουν φιλανθρωπικούς σκοπούς

Υπεύθυνη επικοινωνίας :  Κωνσταντίνα Κοπανέζου

Περικλέους 55 -Κτίριο Δημαρχείου Παπάγου Χολαργού (οροφ. -1)

                        Τηλ. 213 2002 894 email :kkopanezou@dpapxol.gov.gr

Κέντρο Κοινότητας

0.png
Γενικές Πληροφορίες
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αποτελεί μια δομή, η οποία έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).
Στόχος της είναι η υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα, Υπηρεσίες και Δομές που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης της σχετικής δομής.
Συγκεκριμένα, η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, περιλαμβάνει τρεις (3) κεντρικούς άξονες:
Α) την Υποδοχή, Ενημέρωση και Υποστήριξη των Πολιτών,
Β) τη Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές καθώς και
Γ) την Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αφορούν στην ένταξη ωφελούμενων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αποτελεί ένα πρόγραμμα το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
1. την εισοδηματική ενίσχυση,
2. τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και
3. τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας είτε από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, υποβάλλοντας το αίτημα ένταξής τους μέσω της πλατφόρμας του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.). Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη συμμετοχή ενός Δικαιούχου στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει την υποβολή αιτήσεων νέων δικαιούχων για προνοιακά επιδόματα αναπηρίας και διασυνδέει τους πολίτες με υπηρεσίες εκτός Δήμου(ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ-ΚΕΠΑ) .
Επίσης γίνεται διασύνδεση και παραπομπές με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα Δημοτικά Πολυϊατρεία και όλες τις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Παπάγου-Χολαργού καθώς και ενημέρωση για προγράμματα του δήμου, που αφορούν σε ευπαθείς ομάδες μείωση τελών, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κ.ά.).
Τέλος, η δομή σχεδιάζει και υλοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις για ευπαθείς ομάδες, νέους κ.ά, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Κέντρου Κοινότητας συγκαταλέγονται και η ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντών καθώς και η Συμβουλευτική ανέργων από το επιστημονικό προσωπικό της Δομής.

Πληροφορίες: 

Δ/νση: Δημαρχείο Χολαργού, Περικλέους 55, όροφοι-1 και -2

 Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2132002873, 2132002874, 213 2002 916, 213020020899.

Kentro Kinotitas Dimou Papagou - Xolargou kentrokoinotitas@dpapxol.gov.gr

Κοινωνικό Παντοπωλείο

logo.png
Γενικές Πληροφορίες

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αποτελεί μία δομή, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και από τα τέλη του 2017 έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).
Στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της Δομής συγκαταλέγονται η αντιμετώπιση έλλειψης βασικών ειδών των ωφελουμένων (τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής και οικιακής υγιεινής κ.ά.) καθώς και η παροχή ειδών ένδυσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας (βιβλία, παιχνίδια , σχολικά είδη κ.ά.).

Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η παροχή υπηρεσιών με επιμορφωτικό (δημιουργικά εργαστήρια γυναικών και παιδιών) και ψυχαγωγικό χαρακτήρα (θεατρικές και μουσικές παραστάσεις) προς ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με συλλογικές δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού καθώς και σε δράσεις περισυλλογής ειδών.
Εκτός από τα οικονομικά κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, λαμβάνονται επιπλέον υπόψη οι γενικότερες συνθήκες διαβίωσης καθώς και τα ιδιαίτερα κοινωνικά ή ιατρικά προβλήματα που πιθανά απασχολούν ένα άτομο ή μία οικογένεια και για τα οποία επιλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό της Δομής.
Στους ωφελούμενους διατίθενται προϊόντα κάθε μήνα , σε ποσότητα ανάλογη με τα μέλη της οικογένειάς τους, με τρόπο που εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.

Πληροφορίες: κ. Κουτσουλέλου Παναγιώτα Κοινωνική Λειτουργός.
επικοινωνίας: 2106533452
Κ.Παντοπωλείο - Δ/νση: Βουτσινά 51 / Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106533452.

Κοινωνικό Φαρμακείο

logo.png
Γενικές Πληροφορίες

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αποτελεί μια καινούρια δομή, η οποία έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Αντικείμενο της δομής είναι η διανομή σε ωφελούμενους σε τακτική βάση, δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων και η πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων σε φαρμακευτική περίθαλψη.

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με συλλογικές δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού καθώς και σε δράσεις περισυλλογής φαρμάκων.

Εκτός από τα οικονομικά κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο, λαμβάνονται επιπλέον  υπόψη οι γενικότερες συνθήκες διαβίωσης καθώς και τα ιδιαίτερα κοινωνικά ή ιατρικά προβλήματα που πιθανά απασχολούν ένα άτομο ή μία οικογένεια και για τα οποία επιλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό της Δομής.

Πληροφορίες: κ. Μαρτζακλή Πούλια-Κοινωνική Λειτουργός, Δαμοπούλου Γεωργία, Φαρμακοποιός.

Δ/νση: Βουτσινά 51 / Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6545623

domes.png

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech