Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μνήμης για τους 7976 πεσόντες – ήρωες κατά το Έπος 1940 - 41, που παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου & ώρα 18:30μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου  - Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί

 • Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού
 • Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
 • Απόστολος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του έπους 1940

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 • Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος,  Αντιστράτηγος ε.α.
 • Γεώργιος Σούρλας, πρ. Υπουργός – Συγγραφέας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο  δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι Αναβιωτές  του Έπους 1940 και το χορευτικό συγκρότημα Δερβιτσάνης – Βορείου Ηπείρου.

 

Ο Πασάς αναζητά έναν νέο δάσκαλο για το σχολείο και ο Καραγκιόζης δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. 
Σαν πολυτεχνίτης που είναι, πηγαίνει στο σχολείο να διδάξει!  Τι θα γίνει εκεί;

Θα το δούμε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχειου Παπάγου - Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε ζωντανά την 3η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hellasnews.tv/live22/

 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: https://www.dpapxol.gov.gr/dimos/dimotiko-simvoulio/proskliseis-ds/proskliseis-ds-2018/item/3967-3i-prosklisi-se-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou-21-fevrouariou-2018.html

Ο διακεκριμένος Αστροφυσικός της NASA, Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, ο «νονός» του παρθενικού στην Ιστορία περάσματος από τον Πλούτωνα (στις 14 Ιουλίου 2015), αλλά και ο μοναδικός επιστήμονας που επισκέφθηκε (μέσα από τα όργανα και τα διαστημικά οχήματα που κατασκεύασε) και τους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, θα έρθει στο Δήμο μας και θα μας μιλήσει για την εξερεύνηση του τελευταίου κλασικού πλανήτη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30.

Κανονικά θα λειτουργήσει η πλειονότητα  των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παπάγου  την Τρίτη 20/2/2018. Κλειστός θα παραμείνει ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Παπάγου ( Βερσή & Αλευρά) και 2 τμήματα του 4ου παιδικού σταθμού ( εντός του νοσοκομείου Γεννηματά).

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού και ο ΔΟΚΜΕΠΑ διαφωνούν ριζικά με την ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Θέτοντας όμως   ως προτεραιότητα την υποστήριξη της οικογένειας και την εξυπηρέτηση των πολιτών  αποφασίζουν  να κρατήσουν  ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 20/2/2018. Σέβονται ωστόσο την απόφαση εκείνων που αποφάσισαν να απεργήσουν.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να νομοθετήσει την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, την ένταξη δηλαδή των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι πρόχειρη και άτοπη.

 Όπως είναι γνωστό, μέχρι και σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό  των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών εγγράφονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, και μάλιστα οι περισσότερες οικογένειες ακόμα κι αν υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής του παιδιού τους σε τμήμα προνηπίου, προτιμούν την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς για τρεις κυρίως λόγους:

1.To διευρυμένο καθημερινό ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε σχέση με τα νηπιαγωγεία,

2.Τη διάρκεια λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών (έντεκα μήνες το έτος) έναντι των εννέα μηνών λειτουργίας των Νηπιαγωγείων,

3.Τη δυνατότητα σίτισης των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ως Δήμος, δεν θα κρίνουμε την αναγκαιότητα και την επιστημονική τεκμηρίωση της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης, όσον αφορά  στην ανάπτυξη των παιδιών μας και στην στήριξη της οικογένειας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι οι διαθέσιμες θέσεις στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας ασφαλώς και δεν επαρκούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των νηπίων εφόσον η υποχρεωτική εκπαίδευση διευρυνθεί από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ακόμα και στις πρόσφατες συζητήσεις του Δήμου μας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ο Δήμος μας ανήκει, δεν τέθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ώστε να δρομολογηθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες ίδρυσης και κατασκευής νέων νηπιαγωγείων. Ως εκ τούτου, θεωρούμε άστοχη και πρόχειρη την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εν λόγω νομοθετική διάταξη.

Θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ) είναι δικαιολογημένες, ωστόσο δεν μπορούμε ως Δημοτική αρχή να συμφωνήσουμε στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο των παιδικών σταθμών την Τρίτη 20/2/2018, καθώς κάτι τέτοιο το μόνο που θα έχει ως συνέπεια είναι η αναστάτωση στις οικογένειες που  εξυπηρετούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας.

Η αντίδρασή μας απέναντι στους έωλους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης θα είναι αυτή που αρμόζει. Τόσο η Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ κα Παρίση όσο και αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα παραστούν την  Τρίτη 20/2/2018 στις 10.00, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, και αν απαιτηθεί, η αντίδρασή μας θα  κλιμακωθεί ως τη διευθέτηση του ζητήματος.

   Χρύσα Παρίση                                Ηλίας Αποστολόπουλος

       Πρόεδρος  ΔΟΚΜΕΠΑ                    Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο Οργανισμό από το Υπουργείο Παιδείας, «Επιχειρησιακή Εκπαιδευτική ΕΠΕ”, προσφέρει σε κατοίκους δωρεάν εκπαίδευση στο θεματικό αντικείμενο της Πληροφορικής – Βασικές Δεξιότητες Η/Υ.

Η εκπαίδευση αφορά μόνο όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, αποδεκτό από το Α.Σ.Ε.Π και θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και η μόνη υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «UNICERT PRIMARY» με κόστος 170 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται  στον οργανισμό με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε δύο δόσεις ως εξής:

 • 1η δόση 70 ευρώ κατά την έναρξη των μαθημάτων
 • 2η δόση 100 ευρώ τη μέρα των εξετάσεων

 

Σε περίπτωση αποτυχίας των εξεταζομένων (σε όποια ή όποιες ενότητες) οι επανεξετάσεις θα είναι δωρεάν.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκπαίδευσης και η πιστοποίηση περιλαμβάνει τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

 • Επεξεργασία Κειμένου (MS Word)
 • Υπολογιστικά Φύλλα (MS Excel)
 • Υπηρεσίες Διαδικτύου (MS Outlook, Internet Explorer)

Τα δωρεάν μαθήματα θα διεξάγονται στον 1ο όροφο του κτιρίου ΚΑΠΗ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα – εργαστήριο πληροφορικής, επί της οδού Αγαμέμνονος 4 στο Χολαργό και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι συνολικά 30 ώρες, ενώ θα υπάρχουν πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρες 09.00-14.00, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός – 1ος όροφος), είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, οι εξετάσεις θα δίνονται στο εξεταστικό κέντρο:

«Επιχειρησιακή Εκπαιδευτική ΕΠΕ”- Λ. Πειραιώς 108 ΤΚ 11854, Γκάζι, Αθήνα - Τηλ. 210-95.37.370

Πληροφορίες-Αιτήσεις – Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2002831-893 -  Γραφείο Παιδείας, Αντιδήμαρχος κα Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα:  Κλήρωση μελών επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου

 Έχοντας υπόψη:

 1. Το άρθρο 61 του Ν 4257/2014 περί σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Π.Δ. 171/1987 περί σύστασης επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων.
 3. Το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
 4. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 21526/4-11-2011 (ΑΔΑ:45ΒΜΧ-Ω1Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 5. Τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.21508/4-11-2011 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2540/7-11-2011) με θέμα «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 6. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 23243/23-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 7. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/1.18/ΟΙΚ.21700/19-9-12 (ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΖΕ2): εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 8. Τα άρθρα 73 παρ. 3 και 75 του Ν. 3669/2008 περί προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
 9. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για την συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του παρακάτω έργου:

           9.1       Αντικεραυνική προστασία δημοτικών κτιρίων 2016 προϋπολογισμού 7.560,97€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Κωνσταντίνος Κωνστάντιος)

 Στα μέλη των Επιτροπών δεν πρέπει να περιλαμβάνονται η Δ/ντρια και οι επιβλέποντες των έργων.

 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:30, στο γραφείο της Γραμματείας της Υπηρεσίας, θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τεχνικών μελών (τακτικών και αναπληρωματικών υπαλλήλων) που θα μετάσχουν στην παραπάνω επιτροπή.

Οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ως άνω επιτροπές είναι:

Α) για τον ορισμό του προέδρου και του αναπληρωματικού αυτού, όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. των όμορων Δήμων (Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού), και

Β) για τον ορισμό των μελών και των αναπληρωματικών τους όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Δ.Σ. του Δήμου με την παράκληση διενέργειας της κλήρωσης για την επιλογή ενός Δημοτικού σύμβουλου και του αναπληρωτή του που θα συμμετάσχει στις παραπάνω επιτροπές για την παραλαβή ενός εκάστου έργου.

Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

 

 Η Προϊσταμένη Δ.Τ.Υ.Δ.Π.-Χ.

 

 Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός Θεωρητικής και Θετικής κατεύθυνσης, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρες 11:30 – 14:00, για τους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου των σχολείων μας, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» και στην αίθουσα «Μ. Μερκούρη», του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού. Ομιλητές: • Άννα Ντούμα, Επαγγελματικός Σύμβουλος, Σύμβουλος Σπουδών • Αδριανουπολίτης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός-Ερευνητής, Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) • Ευαγγελία Φουντουλάκη, MSc Coun. Psychology Μάθηση & Επάγγελμα: Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής – Θεωρητική κατεύθυνση • Χρυσόστομος Καπέτης, Ph.D. Μάθηση & Επάγγελμα: Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής – Θετική κατεύθυνση • Παναγιώτα Ντάβου, Ψυχολόγος - Διαχείριση άγχους Επίσης την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρες 11:30 – 14:00, θα διοργανωθεί ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης». Ομιλητές: • Αδριανουπολίτης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός-Ερευνητής, Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) • Ευαγγελία Φουντουλάκη, MSc Coun. Psychology Μάθηση & Επάγγελμα: Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής – Θεωρητική κατεύθυνση • Χρυσόστομος Καπέτης, Ph.D. Μάθηση & Επάγγελμα: Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής – Θετική κατεύθυνση • Παναγιώτα Ντάβου, Ψυχολόγος - Διαχείριση άγχους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Έχοντας υπόψη:

 1. Το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν.2690/1999.
 2. Το άρθρο 72 του Ν 3852/2010.
 3. 3. Το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
 4. Το άρθρο 221 του Ν 4412/2016.
 5. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 21526/4-11-2011 (ΑΔΑ:45ΒΜΧ-Ω1Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 6. Τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.21508/4-11-2011 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2540/7-11-2011) με θέμα «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 7. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 23243/23-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 8. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/1.18/ΟΙΚ.21700/19-9-12 (ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΖΕ2): εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 9. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για την συγκρότηση της επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού του παρακάτω έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ 2018»

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ:

 Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:30, στο γραφείο της Γραμματείας της Υπηρεσίας, θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τεχνικών μελών (τακτικών και αναπληρωματικών υπαλλήλων) που θα μετάσχουν στην παραπάνω επιτροπή.

 Οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ως άνω επιτροπή είναι, για τον ορισμό του προέδρου και του αναπληρωματικού αυτού, καθώς και για τον ορισμό των μελών και των αναπληρωματικών τους όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

 Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου – έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

 

 

 

Η Προϊσταμένη Δ.Τ.Υ.Δ.Π.-Χ.

 

 Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ότι για την εφαρμογή του προγράμματος το 2018 ισχύουν τα ακόλουθα:  

 • Όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν υποβάλει καθόλου αίτηση το 2017, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης (βλ. συνημμένο έντυπο κριτήρια ένταξης και έντυπο συναίνεσης).
 • Όσοι ωφελούμενοι έχουν κάνει τροποποίηση της υποβληθείσας αίτησής τους, το διάστημα επιδότησης παρατείνεται από το μήνα της τελευταίας τροποποίησης και για 12 μήνες. Για παράδειγμα, ο ωφελούμενος που έχει κάνει τροποποίηση τον Δεκέμβριο του 2017, δικαιούται ΚΕΑ έως το Δεκέμβριο του 2018. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλει εκ νέου αίτηση.
 • Όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν ποτέ τροποποιήσει την υποβληθείσα αίτησή τους και η αρχική είχε υποβληθεί το Φεβρουάριο του 2017, αυτή έχει ανακληθεί από το σύστημα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το 2018. Θα  σταλεί μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΗΔΙΚΑ, που θα τους ενημερώνει για την προσέλευσή τους στο Δήμο, προκειμένου να ανανεωθεί την αίτησή τους. Η ανανέωση , προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην πληρωμή, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 28η Φεβρουαρίου.
 • Σε περίπτωση που η πρώτη αίτηση έχει γίνει στο Δήμο, ισχύουν τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί κατά την υποβολή της αρχικής αίτησης και μόνο σε περίπτωση αλλαγής σύνθεσης νοικοκυριού και εισοδηματικών στοιχείων, θα αναζητηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά-στοιχεία που ζητούνται για την αίτηση που υποβάλλεται για πρώτη φορά  στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι:

 1. Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. (οι δικαιούχοι το έντυπο μπορούν να το βρουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ ή ως επισυναπτόμενο με το δελτίο τύπου).
  2. Άδεια Παραμονής για αλλοδαπούς (φωτοτυπία διαβατηρίου/ταυτότητας).
 2. Λογαριασμό ΔΕΗ για τον αριθμό παροχής ρεύματος, ανεξάρτητα αν είναι στο όνομα του αιτούντος.
 3. Αριθμό Κινητού τηλεφώνου
 4. 6. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αριθμό IBAN

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Για οποιαδήποτε  διαφωνία με τα διαθέσιμα από το TAXIS στοιχεία(εισοδήματα τελευταίου εξαμήνου, διεύθυνση κατοικίας, επιδόματα, ιδιοκτησιακό καθεστώς, αριθμός συνοικούντων μελών κά ) ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει το απαραίτητο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωσή του. 

 • Για τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!!!

Οποιαδήποτε μεταβολή στα δηλωθέντα στοιχεία των ωφελούμενων θα πρέπει να δηλώνεται ΑΜΕΣΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη διάρκεια είσπραξης του ΚΕΑ, προκειμένου να γίνεται  τροποποίηση της αίτησης.

Σε άλλη περίπτωση και μετά από διασταύρωση στοιχείων από το σύστημα , η αίτηση ανακαλείται και αναζητούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας- Πολιτικών Ισότητας των Φύλων καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού:

           

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Δ/νση: Λ. Περικλέους 55, ισόγειο,

Τ.Κ: 15561

Τηλέφωνο:  2132002874, 873

Ημέρες-ώρες εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 09:00-13:00

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίεςκα. Α. Λιαράκου, κα. Π. Μεντζελοπούλου, κα. Μ. Λάτσιου    

 

Τμήμα Πρόνοιας-Πολιτικών Ισότητας των Φύλων

Δ/νση: Λ. Περικλέους 55, όροφος -1

Τ.Κ.:    15561                                                                        

Τηλέφωνο:213 2002 884, 894                                                                                                                               

Φαξ: 210 6528701                                                                

E-mail: pronia@dpapxol.gov.gr

Πληροφορίες: κα. Μ. Κέλλη- κ. Γ.Μπαρλής      

 

 

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού για τις απόκριες, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει συναυλία με Επτανησιακές και Αθηναϊκές καντάδες με μαντολίνο, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης", του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

Μαέστρος, Σταύρος Μπερής - Πιάνο, Πόπη Μάλφα.

AMORE Κύριο

 
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου & ώρα 20:00
 
Τα πρόσωπα του έρωτα μέσα από φημισμένα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
 
Από το Broadway στην όπερα, από τη Νάπολη στον Ιταλικό Κινηματογράφο, από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.....
 
Μελίνα Δημοπούλου - Σοπράνο
Κώστας Καριώτης - Βαρύτονος, πιάνο
 
Αμφιθέατρο "Μ.Θεοδωράκης" - Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού για τις απόκριες, η Λαϊκή Ορχήστρα του Ωδείου Κατερίνα Μάσκα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαικό τραγούδι – ξεκινώντας από την δεκαετία του 1930 – με τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Λοϊζου, Χατζιδάκι κ.α., το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης", του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Γαλίτης – κιθάρα, τραγούδι.
Τάσος Ζαφειρίου – μποζούκι, τραγούδι.
Βαγγέλης Μιχαλάτος – κιθάρα, τραγούδι.
Στέλιος Τσουκάτος – ακορντεόν.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την προώθηση του έργου της «Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού» με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και μέσω δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού βάσει του ν. 4412/2016, και επειδή εντέχνως αναπαράγεται η παραπλανητική  και παντελώς άστοχη κατηγορία περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος προς όφελος ιδιωτών, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει το σύνολο των πολιτών για τα κάτωθι:

 1. Με αίσθημα ευθύνης και χωρίς βιασύνη και προχειρότητα από την αρχή της διοίκησής μας προσεγγίσαμε το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού με τρεις στόχους:
 • Τη βελτίωση και εμπλουτισμό του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού
 • Την μείωση των ρύπων
 • Την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος

 

 1. Σε αυτούς τους άξονες προχωρήσαμε μεθοδικά και καταγράψαμε με τρόπο επιστημονικό και τεκμηριωμένο την υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου και της απόδοσής του, μέσω της εκπόνησης του Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας και μέσω της εφαρμογής της Γεωπύλης του Δήμου Παπάγου Χολαργού στην οποία αποτυπώνεται με ακρίβεια το σύνολο του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας ανά στύλο και είδος λαμπτήρα http://gis.dpapxol.gov.gr/
 2.  Στη συνέχεια και έχοντας πλήρη και ρεαλιστική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και απόδοσης του δικτύου, προχωρήσαμε στην εκπόνηση τεχνικο-οικονομικής μελέτης σε συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας και ειδικού τεχνικού συμβούλου, ώστε να διερευνήσουμε την ωριμότητα του έργου, αλλά και να δούμε τους τρόπους χρηματοδότησης, απόσβεσης και λειτουργίας του.
 3.  Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν όλες οι εκδοχές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία: 
 1. H αυτοχρηματοδότηση με μόχλευση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα (αυτοχρηματοδότηση στο πλαίσιο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης όπως προβλέπεται στο ν.3855/2010)
 2. Η χρηματοδότηση της επένδυσης με δανεισμό. (π.χ. δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)

 

 1. Η τεχνικο-οικονομική μελέτη που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο προέκρινε την πρώτη επιλογή, καταλήγοντας στα παρακάτω βασικά στοιχεία:

Βασικά Στοιχεία Μελέτης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού

Ενεργειακό Κόστος Υφιστάμενης Κατάστασης (Έτος Βάσης 2016)

916.898,95

Κατανάλωση Ενέργειας Υφιστάμενης Κατάστασης (Έτος Βάσης 2016)

kWh

6.199.452,00

Εξοικονόμηση Ενέργειας Ηλεκτροφωτισμού (Στόχος)

%

72,04%

Ενεργειακό Όφελος (Έτος Βάσης 2016)

kWh

4.465.874,28

Οικονομικό Όφελος (Έτος Βάσης 2016)

660.502,81

Διάρκεια Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)

Έτη

12

Σύνολο Εξοικονόμησης Ενέργειας (12 Έτη)

kWh

58.240.410,71

Κόστος kWh ΟΤΑ (Βασική Χρέωση + Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις)

€/kWh

0,1479

Συνολικό Οικονομικό Όφελος Εξοικονόμησης (12 έτη - ΠΥ Προσφοράς)

€/kWh

8.858.722,90

Ετήσιος Ρυθμός Αύξησης Οικονομικού Οφέλους

%

2,00%

 

Η δημοτική αρχή, με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια ανέλυσε και τις δύο προτάσεις, κατά- λήγοντας στην αυτοχρηματοδότηση και στην σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για τους εξής βασικούς λόγους:

 • Το συγκεκριμένο σενάριο δεν βάζει στη διαδικασία δανειοδότησης το Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Δεν είναι στη λογική του Δήμου μας οι δημοτικές επενδύσεις να είναι προϊόν δανεισμού, ιδιαίτερα δε στο ανασφαλές περιβάλλον που βρίσκεται μέχρι και σήμερα η χώρα. Δεν είναι στη λογική μας η επιβάρυνση ενός υγιούς Δήμου με δάνεια και τοκοχρεολύσια. Αντίθετα, είμαστε θετικοί στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στην άντληση πόρων από ιδιώτες.
 • Επίσης στο πλαίσιο του σεναρίου της αυτό-χρηματοδότησης του έργου, θέτουμε ως Δήμος υψηλές προδιαγραφές συντήρησης και απόδοσης του δικτύου έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν πεπερασμένη δυναμικότητα (ο Δήμος διαθέτει 5 ηλεκτρολόγους για το σύνολο του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (οδοφωτισμός, φωτισμός κοινοχρήστων χώρων (πάρκα, πλατείες κτλ), αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, δημοτικά κτίρια κτλ). Με τη λύση που προωθούμε αναθέτουμε τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στον ιδιώτη – επενδυτή με συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλίδες και ρήτρες, δίχως μάλιστα να επιβαρύνουμε τον δημοτικό προϋπολογισμό. Στην περίπτωση της απευθείας αγοράς των φωτιστικών σωμάτων από το Δήμο μέσω δανεισμού (πρόταση 2), στην παρούσα κατάσταση δεν εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της επένδυσης.
 • Ουσιαστικά, με την πρόταση της αυτοχρηματοδότησης του έργου από τον ιδιωτικό τομέα μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας συνδέουμε την αμοιβή του ιδιώτη από την απόδοση του δικτύου, καθώς ο ανάδοχος αμείβεται με βάση την ορθή λειτουργία του δικτύου και την εξοικονόμηση ενέργειας (άρα και των δαπανών προς τη ΔΕΗ). Πετυχαίνουμε δηλαδή χωρίς ο Δήμος να δαπανήσει κάτι για την προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, τα εξής:

 

 • Εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων (δαπάνη ΔΕΗ) – μείωση ρύπων
 • Συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος για 12 έτη με άμεση αποκατάσταση βλαβών (εντός 24 - 48 ωρών), ακόμα κι αν αυτές οφείλονται σε βανδαλισμούς ή ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
 • Μείωση κόστους ηλεκτροφωτισμού και δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού.
 • Παραλαβή ενός δικτύου στη λήξη της συμβατικής περιόδου με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων και κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά παραδίδονται σε καθεστώς λειτουργικής απόδοσης άνω του 70%.

Κατόπιν αυτών, θεωρούμε ότι η κατηγορία περί διασπάθισης του δημοσίου χρήματος είναι παντελώς άστοχη και παραπλανητική. Όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία παραμένοντας προσηλωμένοι σε επιλογές δανεισμού, ας μην προβαίνουν σε παράλογες απλουστεύσεις. 

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και ο Σύλλογος Εργαζομένων, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», την  οποία ευλόγησε ο Σεβαστός Πατέρας Ιωάννης Καλογερόπουλος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που με ζήλο ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και αγωνίζονται καθημερινά παρόλες τις δυσκολίες της εποχής μας, τονίζοντας ότι Δήμος Παπάγου - Χολαργού, είναι ένας υποδειγματικός δήμος, τόσο στον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών, όσο και στην ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του.

Επίσης ανέφερε πως όση όρεξη, όποιο σχέδιο, ό,τι στόχους και αν έχει ένας δήμαρχος για την πόλη του, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν δεν είχε ικανούς εργαζόμενους και άξιους συνεργάτες.

Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό, εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής για την φιλοτιμία και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακρίνει. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κώστας Γεωργάκας ευχήθηκε με τη σειρά του καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού κ. Χαράλαμπος Σκούρτης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του τοπικού τύπου, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 41

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός