Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου προσυμπτωματικό έλεγχο (screening) για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.


Ειδικότερα την 1η Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου παρουσία της Προϊσταμένης Αργυροπούλου Σοφίας και του Υγειονομικού προσωπικού του Πολυϊατρείου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άτομα ηλικίας 32 ετών έως και 85 ετών άνδρες και γυναίκες υπό την ιατρική επίβλεψη της κας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΜΠΕΓΙΩΤΗ-ΣΦΑΚΙΑΝΟΥΔΗ Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, MD, PhD. Συνολικά ογδόντα (80) άτομα εξετάστηκαν εκ των οποίων τα είκοσι ένα (21) άτομα παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η Αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και ΚΑΠΗ κα Λίλα Σουρανή μετά το πέρας της δράσης δήλωσε «Η δράση του προσυμπτωματικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο μας αποτελεί μία ακόμη ουσιαστική κίνηση της δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους της πόλης. Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται ως ασυμπτωματική νόσος, καθώς δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζει συμπτώματα, ειδικά στα πρώτα στάδια, αφού δεν είναι από μόνη της επίπονη. 

Λόγω της ασυμπτωματικής φύσης της, η οστεοπόρωση συχνά διαγιγνώσκετε καθυστερημένα. Συνίσταται, λοιπόν, σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες κίνδυνου και πάντα σε γυναίκες άνω των 40 ετών, να συμβουλεύονται τους ειδικούς γιατρούς. Η προαγωγή της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και θα συνεχίσει με τέτοιες δράσεις να προασπίζεται το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής που είναι η υγεία. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Σκελετικής υγείας Πεταλούδα για την άψογη συνεργασία και την συμβολή του στην πρόληψη της οστεοπόρωσης όπως επίσης και την Ιατρό ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΜΠΕΓΙΩΤΗ-ΣΦΑΚΙΑΝΟΥΔΗ ».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα δήλωσε:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε : «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Χολαργού-Παπάγου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech