Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Στην υπηρεσία των πολιτών το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ως φορέας χάραξης και υλοποίησης  δράσεων  που αφορούν την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση νοσημάτων, λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2022 το  ΚΕΠ Υγείας.

Στελεχώνεται από το Υγειονομικό προσωπικό των Δημοτικών Πολυϊατρείων (Προϊσταμένη: Αργυροπούλου Σοφία) το οποίο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων εξασφαλίζει για όλους τους δημότες   δωρεάν χρήση και πρόσβαση σε ένα  νέο αναβαθμισμένο λογισμικό πρόγραμμα.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών σε θέματα που άπτονται των προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό του είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του πνεύμονα, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

Η διάθεση συμβολής μας στην πρόληψη των ασθενειών, και γενικότερα στα θέματα πρόνοιας, είναι διαρκής και αποτελεί προτεραιότητά μας. Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένας σημαντικός θεσμός προαγωγής της δημόσιας υγείας και εργαζόμαστε συνειδητά στην περαιτέρω ενδυνάμωση του, διαθέτοντας τους αναγκαίους χώρους και το απαραίτητο προσωπικό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών. Τα ΚΕΠ Υγείας είναι για τους Δήμους της χώρας ένας σημαντικός σύμμαχος, για την πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε: Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και αποτελούν μία στροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα έλεγε κανείς ότι ο θεσμός αυτός αναλαμβάνει τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ για 12 κύρια νοσήματα, για τα οποία η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές».

Ο δημότης μέσω της εγγραφής του στο λογισμικό του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ – εύκολα, γρήγορα και δωρεάν μέσω του συνδέσμου www.kepygeias.org και αυτοματοποιημένα μέσω sms ή και email, ενημερώνεται σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει στο δημότη όταν έρθει η ώρα για τον τακτικό επανέλεγχό του.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει εύκολα τόσο από το σπίτι όσο και κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας (Εθνικής Αμύνης 25 και Λάρνακος 11), κατά τις ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Πολυϊατρείου (8:00 με 3:00μμ).

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ αποτελεί ένα  βασικό εργαλείο για την χάραξη πολιτικών υγείας σε επίπεδο κοινότητας και αλλά και την ενίσχυση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω των Δημοτικών μας Πολυϊατρείων.

 

 

 

   

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech