Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση για την Ιεράρχηση των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2016-2019 Κύριο

Θέσε τις προτεραιότητές σου για την Πόλη σου

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού καταρτίζει τη Β' Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2016-2019.

Στο πλαίσιο της Α' Φάσης διαμορφώθηκε η Στρατηγική του Δήμου με τη διατύπωση του οράματος και την εξειδίκευση σε Άξονες, Μέτρα και Γενικούς Στόχους, όπως διατυπώθηκαν στο Στρατηγικό Σχέδιο που εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 245/19.10.2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την κατάρτιση της Β' Φάσης πραγματοποιείται ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός με τον καθορισμό συγκεκριμένων Δράσεων που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση της Στρατηγικής του Δήμου και την επίτευξη των Γενικών του Στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή θέτει σε προτεραιότητα δύο σημαντικές παραμέτρους:

  • τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων
  • τον ρεαλισμό ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό του χρονικού και οικονομικού προγραμματισμού

Μια σημαντική καινοτομία που εισάγεται στη διαδικασία κατάρτισης της Β' Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος - κάτι που δεν απαιτείται από το θεσμικό πλαίσιο και γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας - είναι η δημοσιοποίηση των προτεινόμενων Δράσεων στο ευρύ κοινό, πριν ακόμα την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι οι διαθέσιμοι πόροι ενός Δήμου πρέπει να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων, κρίνεται απαραίτητη η ιεράρχηση των προτεινόμενων Δράσεων και η κατάταξή τους ανά Βαθμό Προτεραιότητας. Η ανωτέρω διάκριση είναι αναγκαία τόσο για τον χρονικό προγραμματισμό των δράσεων, όσο και για την κατανομή των διαθέσιμων οικονομικών πόρων κατά το βήμα του οικονομικού προγραμματισμού.

Γι' αυτό το λόγο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου - Χολαργού καλεί τους τοπικούς φορείς συλλογικής εκπροσώπησης, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς, εμπορικούς, επιστημονικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τις εθελοντικές κινήσεις  πολιτών του Δήμου και κάθε ενδιαφερόμενο/η να συμμετάσχουν  στην Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση για την Ιεράρχηση των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2016-2019.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να καταγραφεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την ιεράρχηση και τη σπουδαιότητα μιας Δράσης, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική επιτυχία του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

Η ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει 37 ημέρες,  ξεκινάει την 25/07/2016 και λήγει την 31/08/2016.

Πληροφορίες για τα Κριτήρια ιεράρχησης, τη βαθμολόγηση και την κατάταξη των Δράσεων ανά Βαθμό Προτεραιότητας είναι αναρτημένες εδώ, ενώ η αποτύπωση του Στρατηγικού Σχεδίου σε Άξονες, Μέτρα και Στόχους είναι αναρτημένη εδώ.

Το έντυπο του ερωτηματολόγιου θα το βρείτε εδώ και μπορείτε να το καταθέσετε:

  • Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: programmatismos@dpapxol.gov.gr
  • Με fax στο 210–6528701, με την επισήμανση «Προς Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης»
  • Στο Δημαρχείο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού (Λεωφόρο Περικλέους 55, Χολαργός, ΤΚ 15561) με την ένδειξη «Προς Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης»

Για διευκρινίσεις ή πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Λεωφόρος Περικλέους 55, Χολαργός, τηλ. 213–2002861, 213-2002903 & 213-2002815 (υπεύθ.: Σταματάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Άννα).

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech