Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Υποβολή και πληρωμή του τέλους 0,5% επί των Ακαθαρίστων Εσόδων Επιχειρήσεων μέσω Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Κύριο

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν. 4483/17 "Επιβάλλεται υπέρ των δήμων και κοινοτήτων στην περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέλος σε ποσοστό μηδέν κόμμα πέντε τοις εκατό (0,5%) στα ακαθάριστα έσοδα των:

α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός των χώρων δραστηριοποίησης του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα,

β) ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας,

γ) καντινών".

Στο ανωτέρω τέλος υπάγονται και τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν: μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, μέσα σε εμπορικά κέντρα καθώς και στα οργανωμένα τμήματα των SUPΕR MARKΕTS και των πολυκαταστημάτων, στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά.»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών ανέπτυξε την εφαρμογή «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων» (https://dae.govapp.gr/) μέσα από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντλούν την λίστα των περιοδικών δηλώσεων (τελευταία κατάσταση) της επιχείρησης τους, όπως έχουν έρθει από τη ΑΑΔΕ (αρχικές και τροποποιητικές) να υποβάλλουν και συγχρόνως να καταβάλουν ηλεκτρονικά το τέλος 0,5% επί των Ακαθαρίστων Εσόδων Επιχειρήσεων.

Ο Δήμος μας έχει ενταχθεί και θα ενεργοποιήσει την «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων» (https://dae.govapp.gr/) από την 19η Σεπτεμβρίου του 2022. Ως εκ τούτου η καταβολή του τέλους θα γίνεται μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας και όχι με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα.

Επισυνάπτονται οδηγίες προς τους λογιστές και επιχειρηματίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής και πληρωμής του τέλους. Επίσης στην ιστοσελίδα https://dae.govapp.gr/Faqs θα βρείτε τις «συχνές ερωτήσεις» οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη χρήση της πλατφόρμας.

 

Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας Δήμου Παπάγου Χολαργού

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech