Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, οι εκδόσεις "ΟΣΤΡΙΑ" και η ποιήτρια Ανθή Λουκά - Τρικούκη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ταξίδια του νου και της ψυχής", την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου & ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του δημαρχείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» σας προσκαλούν σε μία ενημερωτική και μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:30, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Λ. Περικλέους 55 – Χολαργός.

Γιατροί του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας ενημερώνουν και συμβουλεύουν για τις συγγενείς καρδιοπάθειες στα παιδιά. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το γνωστό συγκρότημα Εncardia θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση.

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου - Χολαργού εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης Καλλιόπης Λιάπη.

Η Καλλιόπη Λιάπη υπήρξε Δήμαρχος Παπάγου από το 1991 έως το 1994, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος κατά τις περιόδους 1983-1984, 1987-1988 και 1989-1990 καθώς και Αντινομάρχης.

Σε όλη την πορεία της η εκλιπούσα υπηρέτησε την πόλη μας με εργατικότητα, συνέπεια και µε υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στην εκλιπούσα, αποφάσισε ομόφωνα:

 1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια της εκλιπούσης.
 2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εν σώματι στην κηδεία.
 3. Να κατατεθεί δάφνινο στεφάνι στη σορό της εκλιπούσης.
 4. Την κήρυξη πένθους από αύριο Τετάρτη έως και το πέρας της εξόδιου ακολουθίας.
 5. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια.
 6. Η ταφή να γίνει με δημοτική δαπάνη.
 7. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 και η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις: Ασφαλιστικό – Δημογραφικό – Κόκκινα Δάνεια», στο δημαρχείο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" με ομιλητές:
- Την Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειακή Σύμβουλο.
- Την Όλια Νικολοπούλου, δικηγόρο
- Τον Δημήτρη Ρώττα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών,
- Τον Βάκη Λαδόπουλο, Γ. Γραμματέα της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών και 
- Τη Νανά Παπαδογεωργάκη, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, υπεύθυνη της Πύλης Διαμεσολάβησης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού

 

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιωργος Αυτιάς

 

 

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης VERDE- TEC , “Greek Green Awards 2019”.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού συμμετείχε στις Κατηγορίες  «Προστατευόμενες περιοχές» και «Ψηφιακές εφαρμογές για έξυπνες πόλεις με ενεργούς πολίτες».

Στην κατηγορία «Προστατευόμενες Περιοχές» ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού βραβεύτηκε για τα έργα και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί όσον αφορά στην προστασία του Υμηττού και συγκεκριμένα:

 • καθαρισμός και τη σηματοδότηση έξι (6) μονοπατιών,
 • GreenAthlon, διαδρομή περιπάτου που συνδυάστηκε με περιβαλλοντική δράση, όπου για κάθε συμμετοχή ένα επιπλέον δέντρο φυτεύτηκε στους πρόποδες του Υμηττού,
 • GreenStep”, εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά δημοτικών σχολείων και
 • υιοθέτηση μονοπατιών Υμηττού, από μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης.

Στην κατηγορία «Ψηφιακές εφαρμογές για έξυπνες πόλεις με ενεργούς πολίτες», ο Δήμος μας βραβεύθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας με τους πολίτες με γνώμονα τη διαφάνεια, και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους, μέσω των:

 • Citify”, εφαρμογή που δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα στην πόλη με τη χρήση είτε του κινητού τους είτε μέσω της δικτυακής πλατφόρμας που διαθέτει η εφαρμογή.
 • “Greencity”, εφαρμογή για την προώθηση της ανακύκλωσης,
 • Epolis”, εφαρμογή για την ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας
 • Γεωπύλη, όπου παρουσιάζεται ένα πλήθος πληροφοριών που σχετίζονται με τις υποδομές και τα δίκτυα της πόλης.
 • Ψηφιακή πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου ο πολίτης έχει την δυνατότητα να διατυπώσει τις απόψεις του σε θέματα που ο Δήμος θέτει σε διαβούλευση.
 • e-πρωτόκολλο, ηλεκτρονική ροή και διαχείριση εγγράφων
 • Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη, όπου με ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 15800, οι κάτοικοι του δήμου, έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν τις επισημάνσεις και τα αιτήματά τους για θέματα που τους απασχολούν.
 • Ηλιακοί σταθμοί φόρτισης κινητών τηλεφώνων και συσκευών

 Η επιβράβευση των προσπαθειών μας, αποτελεί άλλη μια αναγνώριση του έργου της δημοτικής αρχής και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου, σας προσκαλεί στη διάλεξη-εκδήλωση με θέμα: Το Διονυσιακό στοιχείο στο Καρναβάλι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα", τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού, με ομιλητή τον κ. Σωτήριο Μπεκάκο, Δρ. Γλωσσολογίας Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και ερευνητή του Παν/μίου Αθηνών.

Συμμετέχει η Ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου "Δόρα Στράτου", με συντονίστρια την κα Άννα Λάζου, Επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής και Ανθρωπολογίας του Παν/μίου Αθηνών και το Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου - Χολαργού. 

Επίσης 

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ σας καλoύν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17.30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός) σε ενημέρωση – συζήτηση με θέμα : Στηρίζουμε την Επιχειρηματικότητα - Προωθούμε την Απασχόληση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη:  Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου

Εισηγήσεις: 

 • "Ο ΟΑΕΔ ΑΛΛΑΖΕΙ",  Παγώνα Δανίκα   (Προϊσταμένη ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής).
 • "Ο ΟΑΕΔ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ", Σπυριδούλα Ντάβαρη (Σύμβουλος Εργοδοτών)

 • "ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ", Αικατερίνη Τζεβελέκου, Ελένη Χαλιούλια (Εργασιακοί Σύμβουλοι)

Θα ακολουθήσει συζήτηση – ερωτήσεις κοινού.

Πληροφορίες: Μαρία Αθανασάκου - Μουντάκη (Aντιδήμαρχος) - Τηλ. 2132002831 & 6944699587 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ χορωδιών Κ.Α.Π.Η που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.

Συμμετέχουν οι χορωδίες : Παπάγου Χολαργού, Αλίμου, Βριλησσίων, Κρυονερίου, Βύρωνα

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Χρύσα Παρίση

Πρόεδρος Δ.Σ

Ο Δήμος Παπάγου  - Χολαργού και το Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου - Χολαργού, σας προσκαλούν στην Αποκριάτικη Πατινάδα, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους.

Τις μάσκες ας φορέσουμε και ελάτε να χορέψουμε στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου, από όπου θα ξεκινήσει το αποκριάτικο γλέντι.

Περπατώντας, τραγουδώντας και χορεύοντας θα φτάσουμε στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, όπου θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα «Πεντάηχον».

 

 

 

 

 

 

Δείτε ζωντανά τη 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

 http://www.hellasnews.tv/live22/

 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

https://www.dpapxol.gov.gr/dimos/dimotiko-simvoulio/proskliseis-ds/proskliseis-ds-2019/item/5160-2i-prosklisi-se-taktiki-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou-12-fevrouariou-2019.html

 

"Χορδές παλλόμενες στων ερώτων το κάλεσμα"

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Ο ερωτισμός στην τέχνη: Γκόγια», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου & ώρα 19:00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

Ο ερωτισμός είναι η πρώτη πατρίδα κάθε ανθρώπου. Και οι μηχανές της ψυχής κινούνται πάντα με τη φλόγα της νοσταλγίας και του νόστου εκεί. Με όχημα, κυρίως, τις φαντασιώσεις.

Το έργο τέχνης είναι η φαντασίωση του καλλιτέχνη αναδιατυπωμένη στην εικαστική γλώσσα. Στη φαντασίωση του καλλιτέχνη συγκλίνουν Μύθος, Ιστορία, βιογραφία, φαντασία και έργο.

Αυτή η ρηξικέλευθη προσέγγιση φωτίζει με συνεκτικό τρόπο και αναλύει σε μεγάλο βάθος τις διεργασίες που υπόκεινται της εικαστικής δημιουργίας.

Το παράδειγμα του Γκόγια εικονογραφεί τους εικαστικούς μετασχηματισμούς του προσωπικού πάθους και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με οδηγό τη «Γυμνή Μάγια».

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Η Αγγελική Ζήκα μας παρουσιάζει τον "Κύκλο του έρωτα", την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου.

Μια μοναδική συναυλία, όπου μέσα από τα τραγούδια και τις λέξεις θα ξυπνήσουν κάποιες από τις στιγμές που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή μας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

 • Θ. Σταυρίδης - Ενορχήστρωση, ακορντεόν
 • Στ. Τέμπρελη - Βιολοντσέλο
 • Β. Τσιμπάνος - Πιάνο
 • Π. Ιωαννίδης - Κιθάρα
 • Τ. Λούκος - Κρουστά

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

 • Ι. Σταυροπούλου και Μ. Γιολδάση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Μη.Μ.Ε.Δ.

Έχοντας υπόψη:

 1. Την παρ. 8α του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 79 Ν. 4530/2018.
 2. Την παρ. 10 εδ. β΄ του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 107 Ν. 4530/2018.
 3. 3. Την Απόφαση Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017).

γνωστοποιούμε ότι:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατ’ εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017) Απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει την πραγματοποίηση δύο (2) δημοσίων ηλεκτρονικών κληρώσεων μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.), για την επιλογή μελών επιτροπών διαγωνισμών έργων της παρ. 8η του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές κληρώσεις αφορούν την επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού των κατωτέρω έργων:

 1. «Κατασκευή κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου», προϋπολογισμού 225.806,45€ (χωρίς ΦΠΑ).
 2. «Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση οδού Βουτσινά», προϋπολογισμού 234.677,42€ (χωρίς ΦΠΑ).

Οι ηλεκτρονικές κληρώσεις των ανωτέρω έργων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 11:00 και 12:00 αντίστοιχα, μέσω της ιστοσελίδας (mimed.ggde.gr).

Στις κληρώσεις ανάδειξης των μελών των επιτροπών μετέχουν όλα τα μέλη της Αναθέτουσας Αρχής που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η επιτροπή του άρθρου 5 της υπ’ αριθ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 απόφασης, η οποία ορίστηκε σε ετήσια βάση για διεξαγωγή κληρώσεων Μη.Μ.Ε.Δ., με την υπ’ αριθ. 881/2018 (αριθ. πρωτ. 12228/01-06-2018) Απόφαση Δημάρχου, είναι διμελής και αποτελείται από τους παρακάτω υπαλλήλους:

 1. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,
 2. Μυρτώ-Ελένη Φρουζάκη, ΔΕ Διοικητικών, εγγεγραμμένη χρήστη Μη.Μ.Ε.Δ., υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Έργο της παραπάνω επιτροπής είναι οι ηλεκτρονικές κληρώσεις και η σύνταξη των σχετικών πρακτικών διενέργειάς τους.

Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Φεστιβάλ Χορωδιών, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Χορωδίες:

 • Μικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής -  Διεύθυνση Χορωδίας: Χρήστος Κουτσονίκας
 • Ιστορική Χορωδία Νίκαιας - Διεύθυνση Χορωδίας: Μιχάλης Κοκκίνης
 • Χορωδία του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος «ACG Community Choir» -  Διεύθυνση Χορωδίας: Έφη Μηνακούλη
 • Δήμου Παπάγου - Χολαργού - Διεύθυνση Χορωδίας: Σταύρος Μπερής 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα "Βρεφική Ηλικία", με ομιλήτρια την καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής του Παν/μίου Αθηνών κα Ελένη Λαζαράτου, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Μ. Μερκούρη" του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, επίπεδο -1).

Θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα όπως: το βρέφος στη σχέση με την μητέρα και η αλληλεπίδραση με τον πατέρα, προβλήματα αυτής της ηλικίας όπως η ανορεξία και η αϋπνία του βρέφους καθώς και οι ικανότητες του. 

Σελίδα 1 από 61

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός