Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου με τίτλο "Dedication - Τραγούδια σαν Γράμματα". 

Ο Γιώργης Χριστοδούλου ανθολογεί ελληνικά και ξενόγλωσσα «τραγούδια-αφιερώματα» που μοιάζουν με επιστολές. Τραγούδια, άλλοτε με πολύ συγκεκριμένο παραλήπτη κι άλλες φορές με κάποιον γενικότερο αποδέκτη: το κοινό. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Αττίκ, Φοίβου Δεληβοριά, Αρλέτας και του ίδιου του Γιώργη, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία, συνθέτουν ένα σύνολο από μουσικές «επιστολές» και υστερόγραφα γεμάτα λυρισμό και αμεσότητα.

Συμμετέχουν: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Θάνος Κολοκυθάς (κιθάρες).

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11.30

Πάρκο Στατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου (Οδός Κορυτσάς).

 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την ταινία "Ο Έκπτωτος".

Μία ισπανική ταινία του 2018 που απέσπασε συνολικά 7 Βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας. Υποψήφια για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για ένα έξυπνο και συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (“Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει”) στο οποιο ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει. Μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία - αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 20.45 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τους τρεις ήρωες που έπεσαν στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό τίμησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου Δ.Σ. Αρχείου Μουσείου Χαρτών Αττικής, Υποναυάρχου ε.α. Γεωργίου Μάλφα και του Κοσμήτορα Παναγιώτη Αλεξόπουλου.

Στην συνέχεια ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς, σε μία αναλυτική ομιλία, παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο και τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στα Ίμια το 1996.

Τέλος, η Μικρή Χορωδία Δήμου του Παπάγου - Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή και συνοδεία της Πόπης Μάλφα στο πιάνο, έκλεισαν μουσικά την εκδήλωση.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλειος Ξύδης και ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Καραθανάση.

Υπενθυμίζουμε την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων των Ιμίων επί της οδού Κορυτσάς, έξωθεν του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Με πρωτοβουλία και ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.) και της Προέδρου Χρύσας Παρίση και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παιδικές χαρές των 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού (17ης Νοεμβρίου 121), 2ου Βρεφονηπιακού και 3ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού (Φανερωμένης 29) και 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού (Μεσογείων 154).

Για την υλοποίηση του έργου, ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 69.985,60€ από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή έγινε με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ενώ οι εξοπλισμοί και τα δάπεδα κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις οριζόμενες προϋποθέσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας ΕΝ1176 και ΕΝ1177.

Η μικρόσωμη κυνηγοσκυλίτσα εγκαταλείφθηκε αφού πρώτα γέννησε και κάποιος κράτησε τα κουταβάκια της, αυτήν όμως όχι. Είναι 5 χρονών, στειρωμένη, εμβολιασμένη και απολύτως υγιής. Είναι τρυφερή και καλόβολη, ιδανική για όσους θέλουν μια συντροφιά για στιγμές χαλάρωσης.

Θα δοθεί εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. 

Πληροφορίες: 2132002915

Ορίστηκαν με την υπ. αριθ. 1213/2020 απόφαση του Δημάρχου Παπάγου - Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι Παπάγου - Χολαργού, η θητεία των οποίων διαρκεί από 22 Ιανουαρίου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2022.

Συγκεκριμένα Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι εξής Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Μιχάλης Υφαντής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

 • Την εποπτεία για την ορθή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ.
 • Την παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας.
 • Την προσέλκυση και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων τοπικού και υπερ-τοπικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠ.
 • Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή λειτουργία της διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και των επιμέρους οργανικών μονάδων αυτών.
 • Την καθημερινή παρακολούθηση του μηχανισμού υποδοχής και διαχείρισης των αιτημάτων των πολιτών.
 • Την συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση ζητημάτων στους τομείς των παραπάνω αρμοδιοτήτων.

 

Χρήστος Πετράκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας, με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

 • Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας και την οργάνωση του αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου.
 • Την εφαρμογή μέτρων πολιτικής προστασίας και ΠΣΕΑ.
 • Την οργάνωση, εποπτεία και συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλής Γειτονιά».
 • Την εποπτεία και εύρυθμη λειτουργία του αυτοτελούς τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Την συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση ζητημάτων στους τομείς των παραπάνω αρμοδιοτήτων.

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση του Δημάρχου.

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία, Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Παπάγου.

Ιστορική ημέρα η σημερινή αφού για πρώτη φορά στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μας εκλέγεται μία άξια γυναίκα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συγχαίρουμε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συντασσόμαστε με τα λόγια του Πρωθυπουργού που μίλησε για συμβολισμό της μετάβασης στη νέα εποχή.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει άλλωστε κάνει πράξη την ισότητα στην πολιτική, τοποθετώντας ικανές γυναίκες σε σημαντικές θέσεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήδη από τις πρώτες της δηλώσεις μας γέμισε αισιοδοξία μιλώντας για την εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, για οικονομική ανάπτυξη και αντιστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό. 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55) θα πραγματοποιηθεί η 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση. 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των παιδικών εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος", παρουσιάζει την παράσταση Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης Οικολόγος".  

Μια ξεκαρδιστική παράσταση με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα από τον καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Λιούνη, που ασχολείται με την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία θεάτρου.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 17.00 στο  Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Γατούλης ψάχνει αυτόν τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα δει την ομορφιά και την ανάγκη του για οικογένεια χωρίς να δει τα παράλυτα πόδια του. Είναι δυο χρονών απόλυτα υγιής και αυτοεξυπηρετούμενος. Δεν πρέπει να σταθεί η αναπηρία του εμπόδιο για να διεκδικήσει ότι του αξίζει. Θα δοθεί εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. 

Πληροφορίες: 2132002915

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την συναυλία με τίτλο "Μουσικό Αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα". 

Ένα αφιέρωμα που αναδεικνύει την ποιητική και μουσική δύναμη του Λόρκα, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από έργα του, υπέροχα μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη («Romancero Gitano») και Βασίλη Τενίδη («Δέκα τραγούδια από θεατρικά έργα του Λόρκα») σε μεταφράσεις Oδυσσέα Ελύτη, Αλέξη Σολομού και Ιουλίας Ιατρίδη,  καθώς και τις 13 λαϊκές ισπανικές μπαλάντες («Trece Canciones polulares»), λαϊκά ισπανικά τραγούδια που ο Λόρκα επεξεργάστηκε και μετέγραψε για γυναικεία φωνή και πιάνο.

Ερμηνεία: ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ. Στο πιάνο: ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την παράσταση "Μετά τον Βυσσινόκηπο".

Η σπουδαία ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου σε ένα δραματικό μονόλογο από τον Βασίλη Μυριανθόπουλο σε μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Μιλώντας για τη φρίκη των πολέμων, τη σημασία του να αποκτά κάποιος ρίζες, τη θέληση για επιβίωση και τη δύναμη της αγάπης, οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, φαίνεται να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτόν το μονόλογο.

Μια καθημερινή γυναίκα και μία εμβληματική ηρωίδα σε παράλληλους δρόμους μετά τον βυσσινόκηπο που έχασαν.

Πώς διαχειρίζεται μια μάνα την απώλεια των παιδιών της; Πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα την απώλεια του έρωτα της; Τραγούδι παράστασης «Όχι άλλες θάλασσες» σε ερμηνεία Αλέκας Κανελλίδου.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18.30 διάλεξη με θέμα «185 Χρόνια Αθήνα Πρωτεύουσα».

Ομιλήτρια η Άρτεμις Σκουμπουρδή, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών για την παλιά Αθήνα και ιδρυτικό μέλος του θεσμού των «Δωρεάν Ξεναγήσεων» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55. Χολαργός).

Δείτε όλο το αναλυτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου εδώ.

 

Σελίδα 1 από 84

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός