Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στη συναυλία ΜΟΤΤΕΤ και Ξένια Γάργαλη, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού. 

Ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις, με διασκευές από κινηματογράφο μέχρι γνωστά κλασικά θέματα και τραγούδια από το προσωπικό τους άλμπουμ. Από την Adele στους Vivaldi και Piazzolla, από τη Γαλλία του Yann Tiersen, την Κούβα των Orishas, τη gypsy παράδοση των Βαλκανίων και της Ιβηρικής σε ελληνικό ρεπερτόριο αλλά και χριστουγεννιάτικες επιτυχίες.

Λ. Περικλέους 55, Χολαργός -  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από σήμερα το βράδυ Παρασκευή (13-12-2019) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου (14-12-2019) η κακοκαιρία θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Για την περιοχή της Αττικής βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019).

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ..

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 10.30 έως τις 14.30 το μαγικό τρενάκι φτάνει στην πλατεία Ελευθερίας στου Παπάγου και περιμένει παιδιά και γονείς για ατέλειωτες βόλτες στις ράγες του, ενώ Αγιοβασιλίτσες και Νεράιδες από τη Happy Time υποδέχονται τα παιδιά για facepainting, μπαλονοκατασκευές και παιχνίδια και από τις 12:00 έως 13:00, ο Νταν το Ξωτικό διασκεδάζει τα παιδιά με μια διαδραστική χριστουγεννιάτικη παράσταση με εντυπωσιακά ζογκλερικά με κορύνες, μπάλες, κρίκους, σημαίες, πειράγματα και αστεία.

Εθνικής Αμύνης 27, Παπάγου- ’’Ολυμπιάδα’’ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση και μετά από παρότρυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ανέλαβε να διεξάγει δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λίλα Σουρανή σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία Παπάγου – Χολαργού διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών με την Ψυχολόγο και Συστημική Θεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδοχικά μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Κλήρωση μελών επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 61 του Ν 4257/2014 περί σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Π.Δ. 171/1987 περί σύστασης επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων.
3. Το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
4. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 21526/4-11-2011 (ΑΔΑ:45ΒΜΧ-Ω1Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
5. Τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.21508/4-11-2011 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2540/7-11-2011) με θέμα «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
6. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 23243/23-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
7. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/1.18/ΟΙΚ.21700/19-9-12 (ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΖΕ2): εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
8. Τα άρθρα 73 παρ. 3 και 75 του Ν. 3669/2008 περί προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
9. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για την συγκρότηση των επιτροπήων προσωρινής και οριστικής παραλαβής των παρακάτω έργων:
9.1
1.Αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης στην Πλατεία Ευρώπης, προϋπολογισμού 90.000,00€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Δημήτρης Άνθης)

2.Διευθέτηση φρεατίων υδροσυλλογης οδων Βουτσινά-Ασπασίας-Τσιάκα ΔΚΠ
προϋπολογισμού. 70.000,00€ (Επιβλέπουσα Ξανθή Αντωνοπούλου)

3. Αναβάθμιση περιβάλλοντα χώρου παιδικής χαράς Περικλέους, προϋπολογισμού 100.000,00€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπουσα Παρασκευή Τσαρδακλή)

 

 

Στα μέλη των Επιτροπών δεν πρέπει να περιλαμβάνονται η Διευθύντρια και οι επιβλέποντες των έργων.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30, στο γραφείο της Γραμματείας της Υπηρεσίας, θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τεχνικών μελών (τακτικών και αναπληρωματικών υπαλλήλων) που θα μετάσχουν στις παραπάνω επιτροπές.

Α) Οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ως άνω επιτροπές είναι:
για τον ορισμό του προέδρου και του αναπληρωματικού αυτού, όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. των όμορων Δήμων (Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού), και
Β) για τον ορισμό των μελών και των αναπληρωματικών τους όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Δ.Σ. του Δήμου με την παράκληση διενέργειας της κλήρωσης για την επιλογή ενός Δημοτικού σύμβουλου και του αναπληρωτή του που θα συμμετάσχει στις παραπάνω επιτροπές για την παραλαβή ενός εκάστου έργου.

Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

 

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Χριστίνα Βασσάλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

 

Εσωτερική Διανομή:
α) Γραφείο Δημάρχου
β) Γραμματεία Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με το Metropolitan General διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρες 08.00 έως 17.15 ημερίδα με θέμα «Η Αυτοανοσία συναντά τις ιατρικές ειδικότητες στο πεδίο της Αναπαραγωγής».

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55) ανήκει στο Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού καθώς και στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρία Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων ευαισθητοποιημένοι στο αντικείμενο.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί σε μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με έμφαση στα έθιμα των εορτών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Από τις 11:30 έως τις 12:00, το τοπικό παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων θα μας μεταφέρει στο πνεύμα των εορτών με παραδοσιακούς χορούς. 

Από τις 12:00 έως τις 13:30, θα παιχτεί η θεατρική παράσταση "Στολίζοντας τα Φαναρέλια". Μια διαδραστική παράσταση από το Πολιτιστικό Πάρκο, με τα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, παρέα με την γιαγιά Βασιλική και τον Αρχικαλικάντζαρο.

Λόγω πρόβλεψης για βροχοπτώσεις, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη ( -1) Λ. Περικλέους 55, Χολαργός.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εταιρία Miele συγκεντρώνει τρόφιμα και χαρίζει χαμόγελα για καλό σκοπό. 

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρες 17.00 με 20.00 στο Miele Experience Center, παρέα με τον Κυριάκο Μελά και τις μοναδικές χριστουγεννιάτικες μαγειρικές του δημιουργίες, μπορούμε όλοι να προσφέρουμε τρόφιμα για τα Παιδικά Χωριά SOS, την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού. 

 

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στην Κοινότητα Χολαργού Βασίλη Σιαμάνη και κατόπιν επανειλημμένων πιέσεων, εξειδικευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ όπως οφείλει, προέβη στην κοπή των κλαδιών που βρίσκονται κοντά σε καλώδια της ΔΕΗ.

Με την χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας που δεν παράγει σπινθήρες, τα συνεργεία απομάκρυναν τμήματα και κλαδιά δέντρων που ακουμπούν ή εμποδίζουν ηλεκτροφόρα καλώδια, εκμηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού κάνει ένα ακόμα βήμα ώστε να είναι η γειτονιά μας πιο ασφαλής και έτοιμη ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων της επόμενης περιόδου.

Ανακοίνωση κλήρωσης διενέργειας διαγωνισμού

«Διενέργεια κλήρωσης για τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού του άρθρου 117 του ν.4412/2016 «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕκαι2014/25/ΕΕ)», επιλογής αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Εσωτερική διαρρύθμιση οικήματος οδού Αναστάσεως 92, για την στέγαση Νηπιαγωγείου» σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 και σε εφαρμογή της με Αριθμ. Πρωτ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4.11.2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων διοίκησης και ορισμός μελών τους με κλήρωση» ΦΕΚ 226Α ́ όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης» του Ν.4024/2011, (ΦΕΚ226/Α ́/27-10-2011),
2. Την αριθ.ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4-11-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση» (άρθρο 26 του Ν.4024/2011),
3. Τις αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21508/4-11-2011 (ΦΕΚ/Β/2540/07-11-11), και ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.23243/23-11-2011 Εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό των μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή, προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων»,
4. Την αριθ.ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21700/19-09-2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση»),
5. Τις διατάξεις των άρθρων 117 και 221 του ν.4412/2016 «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», και
6. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ11/οικ.82/28-3-2018 Εγκύκλιο 6 του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα 16/12/2019 και ώρα 09:15 πμ, στα γραφεία της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα διενεργηθεί κλήρωση – μεταξύ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις από το νόμο να συμμετέχουν στο εν λόγω συλλογικό όργανο, διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που πιστοποιούν απαραίτητες γνώσεις για να διεκπεραιώσουν το έργο, που θα τους ανατεθεί, στο πλαίσιο της λειτουργίας του εν λόγω συλλογικού οργάνου – για τον ορισμό μελών Επιτροπής Διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού του άρθρου 117 του ν.4412/2016 «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕκαι2014/25/ΕΕ)».
Η παρούσα γνωστοποίηση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και θα τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η πρ/νη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών
Χριστίνα Βασσάλου
Αρχιτέκτων μηχανικός.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της οδού Βουτσινά, ενός δρόμου που αποτελεί έναν από τους βασικότερους οδικούς άξονες του Δήμου μας, βάσει των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού και με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας της περιοχής.

Με το έργο αυτό θα οριοθετηθεί μεγάλος αριθμός θέσεων στάθμευσης καθώς και θα διευθετηθεί ο άξονας του δρόμου με ενιαίο πλάτος 3,25 μέτρα, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια και θα αποκτήσουν κατάλληλες διαστάσεις για την διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών.

Επίσης θα γίνουν έργα διευθέτησης απορροής ομβρίων υδάτων, θα κατασκευαστούν  ράμπες, σε όλες τις διασταυρώσεις και ενδιάμεσα όπου απαιτείται, για εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Θα αντικατασταθεί η φύτευση, όπου δημιουργεί προβλήματα προσβασιμότητας των πεζών, με νέα φύτευση (νέα δένδρα, παρτέρια με φυτά), ώστε να αποκτήσει ο δρόμος καλύτερη αισθητική και λειτουργικότητα.

Τέλος, θα γίνει ανακατασκευή του περιγράμματος της πλατείας Δημοκρατίας και των νησίδων της, ώστε να διευθετηθεί η στάθμευση και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.

Το έργο ύψους 1.193.087,25 ευρώ θα καλυφθεί κατά ένα ποσοστό από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα τα 366.979,00 ευρώ και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55) την μουσική εκδήλωση «Ενώνουμε τα Χέρια».

Θα προλογίσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης π. Νεκτάριος Καρσιώτης και θα ακολουθήσει βράβευση γυναικών για την εθελοντική τους προσφορά.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η ορχήστρα «Ηχόχρωμα» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Εργαστήρι» θα συμπράξει με τη Μικτή Χορωδία Παπάγου-Χολαργού υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Μπερή και της Πιανίστριας Πόπης Μάλφα. Την επιμέλεια διδασκαλίας ορχήστρας υπογράφει ο Ιωάννης Μακρής, Δρ. Ψυχολογίας-Μουσικός.

Η εκδήλωση διεξάγεται με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη σε υποστηριζόμενη διαβίωση ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ Νανά Κουμπλή.

Επίπεδα βροχόπτωσης ρεκόρ καταγράφηκαν στην περιοχή μας και κυρίως στου Παπάγου κατά την χθεσινή κακοκαιρία.

Σήμερα, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού προχώρησε στον καθαρισμό των φρεατίων με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν πλημμύρες και συγκεντρώσεις υδάτων από τις έντονες μπόρες.

Με τον τρόπο αυτόν, ο δήμος μας οχυρώνεται ακόμα περισσότερο ενόψει των μελλοντικών βροχοπτώσεων ενώ τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν να εργάζονται σε καθημερινή βάση.

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας της Κοινότητας Παπάγου Δημήτρη Οικονόμου καθαρίστηκε και βάφτηκε ο χώρος δίπλα στο Σιντριβάνι που βρίσκεται χαμηλά στην Οδό Κύπρου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας της Κοινότητας Παπάγου έσβησε τις αντιαισθητικές μουντζούρες και έδωσε ξανά λάμψη και ζωντάνια στον χώρο.

 

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης το Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού η συναυλία «Μουσικές Νότες Αγάπης».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης το κοινό απόλαυσε μια μουσική βραδιά προσφοράς και αλληλεγγύης αφού παράλληλα με την καλλιτεχνική εκδήλωση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στην σκηνή του Αμφιθεάτρου βρέθηκαν ο κιθαρίστας-τραγουδιστής Νίκος Πλιός και η τραγουδίστρια Ιουλία Καραπατάκη μαζί με τους μουσικούς Άρη Κονιδάρη και Μιχάλη Μπακάλη, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του τμήματος ΚΑΠΗ.

Την Kαλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ Μιμή Ρουφογάλη ενώ την Χορωδία διεύθυνε η Κατερίνα Μάσκα.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μήνας Δεκέμβριος: Μία Αγκαλιά για Όλους», η οποία περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν σε ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα αναπηρίας, ισότητας, αποκλεισμού και φτώχειας στοχεύοντας στην κοινωνική ένταξη και βελτίωση των βιοτικών συνθηκών των ευάλωτων ομάδων.

 
Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Δεκέμβριος" διοργανώνει την προβολή της ταινίας "Το τελευταίο μας Τανγκό". Μία ταινία από την Αργεντινή για δύο διάσημους χορευτές του τάνγκο. 
 
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 20.45 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55). 

 

 

Σελίδα 1 από 80

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός