Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η πρώτη διάλεξη -εκδήλωση του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης, η Ελλάδα, η Ιστορία, η Γλώσσα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου και φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού ενώπιον πολυπληθούς κοινού.

Η Ανθούλα Δανιήλ, Δρ. Φιλολογίας και κριτικός θεάτρου, εντυπωσίασε με την αισθαντική ανάλυση του «Άξιον Εστί» αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η απόδοση της μεικτής  χορωδίας του Δήμου μας με μαέστρο τον καταξιωμένο Σταύρο Μπερή και την Πόπη Μάλφα στο πιάνο καθώς και τον βαρύτονο Κωνσταντίνο Καριώτη. Την ποιητική ατμόσφαιρα συμπλήρωσε η απαγγελία της ποιήτριας Βασιλικής Φράγκου.

Στο τέλος επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τοy Δήμου Παπάγου - Χολαργού (Περικλέους 55) θα πραγματοποιηθεί η 15η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση. 

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ & στη ΓΝΩΣΗ» και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας - CSI Institute, διοργανώνουν για τα άτομα τρίτης ηλικίας δωρεάν σεμινάριο εκπαίδευσης στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται 2 φορές την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες, στην αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του 1ου Λυκείου Χολαργού (Καραϊσκάκη 1, Χολαργός).

Το διδακτικό αντικείμενο περιλαμβάνει σύνταξη κειμένου Word, πλοήγηση στο διαδίκτυο, δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail), μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  TAXISnet, e-banking, βασικοί κανόνες ασφαλείας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει εντός του μηνός Νοεμβρίου. Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη λήξη του προγράμματος θα λάβουν βεβαίωση σπουδών.

 

Πληροφορίες και Αιτήσεις:

Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής

Περικλέους 55, 1ος όροφος

Τηλ: 2132002831, 893

 

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής.

Υπογράφηκε  τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το συμβόλαιο για την αγορά του οικοπέδου, επί της οδού Αριστοτέλους 34-36 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, συνολικής έκτασης 1.226,43 τ.μ., το οποίο προορίζεται για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού.

Το τίμημα της αγοραπωλησίας ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία, σύμφωνα με την εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών, ανέρχεται στο ποσό των 930.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή του Δήμου μας, έρχεται σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ.: 108/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η δημοτική αρχή έγκαιρα απέτρεψε την ανέγερση πολυώροφου κτίσματος στο οικοδομικό τετράγωνο 120, στο οποίο βρίσκεται το εν λόγω οικόπεδο και κατόπιν με την υπ. αριθ. 60/2019 αποφάσισε την αγορά του.

Σήμερα με την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου, ο Δήμος μας  επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας, αυξάνοντας παράλληλα την περιουσία του, με ιδίους πόρους και χωρίς δανεισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η 13η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15.10.2019 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού (Περικλέους 55), προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1. Έγκριση Απολογισμού Δήμου Παπάγου - Χολαργού οικονομικού έτους 2018.
2. Έγκριση Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως 2018 Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

 

Δείτε τη ζωντανά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.hellasnews.tv/live22/

Με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Άννα Μαρία Τσικρικώνη, συζητήθηκε η πορεία των έργων που αφορούν τη σύμπραξη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και της Περιφέρειας Αττικής και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα έργα:

 • Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως,
 • Αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού,
 • Εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού και
 • Αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου επί της οδού Κύπρου για το οποίο ο δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης το συντομότερο δυνατό.
 • Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας στην Κοινότητα Παπάγου, για το οποίο η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος συζήτησαν για μελλοντική συνεργασία του Δήμου Παπάγου- Χολαργού και της Περιφέρειας Αττικής σε έργα όπως η βιοκλιματική αναβάθμιση του παραδρόμου της Λ. Μεσογείων, έργα ασφαλτοστρώσεων, κ.α.

 

 

 

Την Τρίτη 15.10.2019 και ώρα 18:00, σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί ο Απολογισμός των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και η Ετήσια Έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη, σύμφωνα με τα άρθρα 217 του Ν. 3463/2006 και 77 του Ν. 3852/2010.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά. Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνεδρίαση. 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού και συγκεκριμένα ο τομέας Πολιτισμού, πιστεύοντας στην αξία παραγωγής πολιτιστικών δρώμενων από τους ίδιους τους πολίτες, προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε ταλαντούχους μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ποιητές, εικαστικούς και εν γένει νέους ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες συμπολίτες μας, καθώς επίσης και σε νέες ή ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό της πόλης μας.

Η πρόταση που θα κατατεθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

 • Τίτλο και αναλυτική περιγραφή της πρότασης
 • Προσωπικά στοιχεία και βιογραφικό σημείωμα
 • Πιθανές ημερομηνίες παρουσίασης της πρότασης τους

 

 

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού

π.Αντιδήμαρχος

Βίκυ Νικάκη

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο Βασίλειο Ρόκκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Η βελτίωση και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης της πόλης, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν οι αυτοσχέδιοι αγώνες οχημάτων στο τέρμα της οδού Αναστάσεως στο ύψος της εισόδου της Περιφερειακής οδού Υμηττού και γενικότερα η ασφάλεια των πολιτών.

Ο ταξίαρχος δεσμεύθηκε να εξετάσει με προσοχή τα θέματα που του έθεσε ο δήμαρχος και από κοινού εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για στενή και αγαστή συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Οστεοπόρωση και Αυτοάνοσα νοσήματα

Ομιλήτρια: Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων Metropolitan General

 

Οστεοπόρωση και Πρόληψη οστεοπορωτικών καταγμάτων

Ομιλητής: Νικόλαος Λάγιος, Ορθοπεδικός Χειρούργος, Διευθυντής Α' Ορθοπεδικής Κλινικής, Υπεύθυνος Ιατρείου Οστεοπόρωσης Metropolitan General

 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα: 18.00

Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή, διοργανώνεται προβολή της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».

Το αντιπολεμικό έργο σε σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο που είχε τιμηθεί με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ ταινιών της Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί στις 12 Οκτωβρίου, ακριβώς 65 χρόνια μετά την μέρα της απελευθέρωσης.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία της αυτήν και καλούμε τους δημότες να παρακολουθήσουν την ταινία στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55), το Σάββατο 12/10 στις 8 το βράδυ.

Η ίδια προβολή θα γίνει παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα και σε άλλους δήμους της Αττικής, όπως και στο κέντρο της Αθήνας.  

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τοy Δήμου Παπάγου - Χολαργού (Περικλέους 55) θα πραγματοποιηθεί η 14η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση. 

 

Παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών για ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ.

Ειδικότερα, η διάταξη της ΠΝΠ (ΦΕΚ 145 τ. Α΄) αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εν λόγω ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού να ρυθμίζουν και να καταβάλλουν τις οφειλές του (που θα έχουν βεβαιωθεί μέχρι 29-11-2019) με απαλλαγή κατά ποσοστό από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή  λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής :

 • Με εφάπαξ εξόφληση απαλλαγή 100%
 • Από 2 έως 24 δόσεις απαλλαγή 80%
 • Από 25 έως 48 δόσεις απαλλαγή 70%
 • Από 49 έως 72 δόσεις απαλλαγή 60%
 • Από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή 50%

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2019 (εφόσον έχουν βεβαιωθεί μέχρι 29-11-2019) και η καταβολή της 1ης δόσης ή του συνολικού ποσού εφόσον πρόκειται για εφ’ άπαξ εξόφληση θα πρέπει να γίνει εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Ενημερώνουμε τους πολίτες,

 1. Όπως ελέγξουν αν έχουν δηλώσει στο Δήμο τυχόν δικαίωμα υψούν (μελλοντική δόμηση) και τα τετραγωνικά των οικιών ή άλλων ιδιοκτησιών τους όπως (πχ. αποθήκες θέσης στάθμευσης κ.α.) που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σε περίπτωση που δεν είναι σωστά, να προσκομίσουν εγκαίρως στην υπηρεσία συμβόλαια ιδιοκτησίας, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος και τυχών τακτοποιήσεις για να γίνει η διόρθωση και η ένταξη στον ανωτέρω ευνοϊκό νόμο.
 2. Όπως δηλώσουν στο Δήμο τυχόν υπαγωγές για αυθαίρετα κτίσματα και ημιυπαίθριες κατασκευές (σύμφωνα με τους Ν. 3843/2010, Ν. 4178/2013 και Ν. 4495/2017).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τους όρους υπαγωγής στην ευεργετική ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ταμειακής Διαχείρισης 2132002865,866,867 (για τις βεβαιωμένες οφειλές) & Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας 2132002846,862,914 (για τις διαφορές τ.μ.).

 

Η  Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη 

Άννα-Μαρία Τσικρικώνη

 

 

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για τις Υποτροφίες σε Σχολές Χορού, Ωδεία, Αθλητικούς Συλλόγους και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για μαθητές και νέους, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, σας ενημερώνουμε ότι το Κλασσικό Ωδείο Χολαργού προσφέρει:

 • 3 Υποτροφίες σε παιδιά 5 ετών για συμμετοχή στο πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας «Μουσικό Κουτί»
 • 3 Υποτροφίες σε παιδιά 6-8 ετών για συμμετοχή στο  πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας «Φαλτσοφίξ»
 • 4 Υποτροφίες για μάθημα θεωρίας και σολφέζ σε ολιγομελές τμήμα
 • 4 Υποτροφίες σε παιδιά δημοτικού για τη συμμετοχή στην παιδική χορωδία

Διαβάστε εδώ την αναλυτική λίστα των υποτροφιών και βρείτε τα έντυπα των αιτήσεων.

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Χώρος λειτουργίας : 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Καραϊσκάκη 1 & Β. Μελά)

 

        Α΄  ΛΥΚΕΙΟΥ

Ημέρα

Μάθημα

Ώρα

Δευτέρα

Φυσική Γεν.Παιδείας

14:30-16:00

Τετάρτη

Μαθηματικά Γεν. Παιδείας

17:00-18:00

Παρασκευή

Χημεία

18:00-19:00

 

       Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ημέρα

Μάθημα

Ώρα

Τρίτη

Εκθεση-Λογοτεχνία

18:00-19:00

Πέμπτη

Φυσική Γεν. Παιδ.

14:30 - 16:00

 

 Μαθηματικά Γεν. Παιδείας

17:00-18:00

Παρασκευή

Χημεία

19:00-20:00

 

 

       Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ημέρα

Μάθημα

Ώρα

Δευτέρα

 

Α.Ε.Π.Π.

14:30 - 16:00

Τρίτη

Έκθεση-Λογοτεχνία

19:00-20:00

Πέμπτη

Α.Ο.Θ.

14:30-16:00

Παρασκευή

Χημεία

20:00-21:00

 

Σημείωση : Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για άλλα μαθήματα θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας νέων τμημάτων, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών. Επίσης, κενά που προκύπτουν από καθηγητές, θα καλυφθούν σύντομα.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί βιβλιοθήκη βοηθημάτων για όλα τα μαθήματα του Λυκείου, προσφορά οικογενειών και φροντιστηρίων της πόλης μας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου η δράση «Μαθαίνω την Ελπίδα» κατά την οποία πραγματοποιήθηκε διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Βουτσινά 51, Χολαργός).

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις, συλλογικότητες και ομάδες δημοτών για την ευγενική τους χορηγία και προσφορά σε σχολικά είδη:

Τα Βιβλιοπωλεία:

 • Πασιαλή Καρολίνα
 • Πασιαλής Ιωάννης
 • Αριστείδης Καμαράτος
 • Monogram
 • Γραφή Τζανετάκου Αφοί Ο.Ε.
 • Ατραπός

Τα ΚΑΠΗ Χολαργού

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Την Επιχείρηση Εμπόριο Χημικών

Την Επιχείρηση Αφοί Σκυλοδήμου Ο.Ε.

Την κα. Κοτσώνη-Περδικάρη Θεοφανώ και την κα. Ξαρχουλάκου Χρυσάνθη από τη Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Τους επισκέπτες της εκδήλωσης της  3ης Παραμυθούπολης.

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παπάγου-Χολαργού                        

Ταχ. Δ/νση: Βουτσινά 51, Χολαργός

Τ.Κ.: 15561

Τηλέφωνο: 2106533452

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: κα.  Κουτσουλέλου, κα. Φωτιαδάκη

 

                                                                                                                                                                                                                                   

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Σελίδα 1 από 73

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός