Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Δήμος Παπάγου – Χολαργού  σας ενημερώνει ότι το  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θα θελήσουν να εξεταστούν σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι προσφερόμενες εξετάσεις, τεστ Παπανικολάου (σε γυναίκες από 25 έως 70 ετών) και ψηφιακή μαστογραφία (επιπροσθέτως σε γυναίκες από 40 ετών και άνω), είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στα τηλέφωνα: 2103620831-2, τις ώρες: 9.30 – 15.30.

Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν από 3 έως 31 Οκτωβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της παρούσας κατάστασης και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19, οι εξεταζόμενες παρακαλούνται να είναι ακριβείς στο ραντεβού τους, να προσέρχονται χωρίς συνοδό και να φέρουν απαραιτήτως μάσκα.

 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Στρατηγού Καλλάρη 50 Ψυχικό), διοργανώνει μουσική βραδιά, με τις χορωδίες του Δήμου μας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Την χορωδία ενηλίκων, με μαέστρο τον Σταύρο Μπερή και την Πόπη Μάλφα στο πιάνο και την Παιδική Χορωδία, με μαέστρο την Κατερίνα Μάσκα και τον Γιάννη Τσακόπουλο στο πιάνο.

Με βραδιά με γνωστά ελληνικά τραγούδια και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

 

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Παπάγου -Χολαργού (ΔΕΠΙΣ) με ομόφωνη απόφαση των μελών της, αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me” για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με σύνθημα «Κάνε το φόβο σου Δύναμη».

Το φεστιβάλ διήρκησε τρεις ημέρες  (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου) και πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα:

 • Της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ)
 • Του Δήμου Αθηναίων,
 • Της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
 • Της Κεντρικής Ένωσης Δήμων(ΚΕΔΕ) και
 • Του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου, επιστημών Ελλάδος.

Συμμετείχε μεγάλος αριθμός φορέων και εκπρόσωποι Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας από την Αττική και από διάφορους Δήμους της Ελλάδας και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού εκπροσώπησαν:

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Αντιδήμαρχος Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου και τα μέλη Βασιλική (Βάνα) Ρετσινιά. Κωνσταντίνα Κοπανέζου και από τη Διοίκηση, η κα Εριφύλλη Μποσταντζόγλου (ΧΕΝ ΠΑΠΑΓΟΥ).

Στόχος του Φεστιβάλ, ήταν η προβολή των κύριων σχεδίων δράσης που εκπόνησαν οι ΔΕΠΙΣ, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και η συνεργασία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.
Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και δράσεις, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δεσμεύσεις για βελτίωση των μεθόδων προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού παρουσίασε τις δράσεις του, όπως η αυτοάμυνα γυναικών και η Συνεργασία με το ΚΕΘΙ και η παρουσίαση/διάλογος για την Ισότητα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει την "Ημέρα των Συλλόγων" για 5η χρονιά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρες 17.00 έως 21.00 στο γήπεδο "Φοίβος" του Πάρκου «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου (οδός Κορυτσάς).
Τριάντα Σύλλογοι, Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Σύλλογοι Εθελοντών, Πρόσκοποι κ.α., θα παρουσιάσουν τις δράσεις και το έργο τους, σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Επιμέλεια εκδήλωσης, Μιμή Ρουφογάλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. 

 

Παρακολουθήστε ζωντανά:

 • τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021 - Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30
 • την 18η Ειδική Συνεδρίαση - Εξάμηνη Έκθεση Πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής (01/01/2022 - 30/06/2022) - Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00
 • την 19η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30

ΘΕΜΑΤΑ 19ης ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθείτε ζωντανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έγκαιρα ο Δήμος μας, αναβάθμισε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, με την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου Led, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 83%.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε κατατεθεί αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ για την  τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού σε σημεία της πόλης που δεν ήταν επαρκής ο φωτισμός.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν νέες κολώνες και λαμπτήρες τύπου led, στην οδό Συνταγματάρχου Τσιάκα στου Παπάγου, από την οδό Αναστάσεως έως την οδό Κύπρου, το κόστος των οποίων κάλυψε ο Δήμος.

Έτσι, ο δρόμος, είναι πλέον φωτεινός και ασφαλής, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για του διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. 

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στις οδούς Χατζηκωνσταντή και Λ. Κύπρου, έξω από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Παπάγου.

 

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για τις εξής θέσεις εργασίας:

 • 1 θέση γυμνάστριας ή γυμναστή στο Γυμναστήριο (Desport Health Clubs Χολαργού, Φανερωμένης 13). Επικοινωνία: κ. Χάρης Λιόντος, 6977998488
 • 1 θέση για αποκλειστική φροντίδα ηλικιωμένου. Επικοινωνία: 6946789576.
 • 1 θέση για αποκλειστική φροντίδα ηλικιωμένου. Επικοινωνία: 2106521110.
 • 1 θέση για καθαριότητα σε οικία, 2 φορές το μήνα, 8 ώρες. Επικοινωνία: 6977812661.
 • 1 θέση για καθαριότητα σε οικία, 1 φορά την εβδομάδα, 8 ώρες. Επικοινωνία: 6932483335.
 • 1 θέση για φύλαξη και φροντίδα παιδιών. Επικοινωνία: 6973798909.
 • 1 θέση για φύλαξη παιδιών και μεταφορά από και προς το σχολείο 6945937193.

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης κα Μαρία Αθανασάκου Μουντάκη, Tηλ.:  213.2002831 / 213.2002893/6944699587, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμπλήρωσε πέντε μήνες λειτουργίας η Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και ήδη καταγράφεται αισθητή βελτίωση στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που πριν έπρεπε να προσέρχονται στην Αγία Παρασκευή. 

Δικαιώνεται έτσι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για ίδρυση Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ) στην πόλη μας για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία επαγγελματιών και ιδιοκτητών.  

Τα παρακάτω στοιχεία είναι ενδεικτικά της επιτυχίας του νέου εγχειρήματος:

 • Έγινε διεκπεραίωση 605 αιτήσεων για βεβαιώσεις όρων δόμησης, χρήσης γης και για χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών. 
 •  Μειώθηκε δραστικά ο χρόνος έκδοσης οικοδομικών αδειών.
 •  Γίνεται καλύτερος έλεγχος στην εξέλιξη των οικοδομικών εργασιών.

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Έμφαση έχει δοθεί στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών οι οποίες μάλιστα το επόμενο διάστημα θα αναβαθμιστούν εκ νέου.

Μέσα από την πλατφόρμα της ΥΔΟΜ  https://ydom.dpapxol.gov.gr/,

 • Ενημερώνονται πολίτες αλλά και επαγγελματίες χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στα γραφεία.
 • Υπάρχουν πληροφορίες (για χρήση γης, όρους δόμησης κλπ) καθώς και το ιστορικό για  το πολεοδομικό καθεστώς κάθε περιοχής. 

      Οι ενδιαφερόμενοι πέραν των πληροφοριών μπορούν συμπληρώνουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα σχετικά έγγραφα.

 • Μπορούν επίσης να έχουν ακριβή και επικαιροποιημένη φωτογραφική απεικόνιση όλης της πόλης.

Η Υπηρεσία στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, Αναστάσεως 90 και εξυπηρετεί το κοινό κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

 •  Πρωτόκολλο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 13:00

 •  Λοιπά Τμήματα

            Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 – 13:30 (μόνο κατόπιν ραντεβού)

 ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 • Τμήμα Πρωτοκόλλου: 213.2027.166
 • Τμήμα Φορολογικών: 213.2027.166
 • Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών: 213.2027.164 & 213.2027.107
 • Τμήμα Έγκρισης / Έκδοσης Ο.Α.: 213.2027.164 & 213.2027.107
 • Τμήμα Τοπογραφικού: 213.2027.165

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών όλων των ηλικιών, διεξήχθη ο «7ος Ποδηλατικός Γύρος Παπάγου - Χολαργού», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
 
Μια όμορφη βόλτα στην πόλη μας, με υπέροχο καιρό και με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του Δήμου μας και φυσικά όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου.
 
 • Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου - Χολαργού
 • Την Τροχαία Αγίας Παρασκευής
 • Τη Δημοτική Αστυνομία
 • Τους ηλεκτρολόγους μας
 • Όλους τους εθελοντές και κυρίως της Δασοπροστασίας Παπάγου - Χολαργού που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου μας.