Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Συνεχίζονται οι ενέργειες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με σκοπό  την στήριξη και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε συνέχεια της διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο με συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματιών του Δήμου, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, προχώρησαν σε διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του ΕΕΑ και τον κ. Νίκο Γρέντζελο, αντιπρόεδρο του ΕΕΑ.

Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την δράση «e-λιανικό» του ΕΕΑ σχετικά με την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά και ο σχεδιασμός μακροπρόθεσμων ενεργειών με την σύμπραξη του ΕΕΑ για την καλύτερη λειτουργία των εμπορικών δρόμων του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος έχει ήδη προωθήσει τις αιτήσεις των επιχειρήσεων για δημιουργία e-shop, που έχουν υποβληθεί, ενώ από την πλευρά του το ΕΕΑ αναλαμβάνει τόσο την δωρεάν σύνταξη των φακέλων για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όσο και την δημιουργία e-shop αλλά και την μετέπειτα εκπαίδευση και υποστήριξη των εμπόρων και επαγγελματιών.

Υπενθυμίζεται, ότι  ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης με μια σειρά από μέτρα όπως:

 1. Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
 2. Προσφορά δωρεάν καταχώρησης επιχειρήσεων στον ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, όπου μπορούν να προβάλουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες.
 3. Προσωρινή παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ως και τη λήξη των μέτρων, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση «e-λιανικό» επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

https://openshops.gr/

https://www.eea.gr/epikairotita-eea/enimerosi-gia-ti-drasi-dimiourgias-e-shop-gia-epichirisis-lianikou-emporiou/

 

 

Λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων και για λόγους ασφάλειας, η Λαϊκή Αγορά Χολαργού θα παραμείνει για έναν ακόμα μήνα στην οδό Φανερωμένης, κατόπιν σημερινής απόφασης της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για τις Ψηφιακές Ακαδημίες Parent Edition και Student Edition.  Συγκεκριμένα, το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, CSI Institute, σε συνεργασία με τη Eurolife FFH, δημιουργούν την Ψηφιακή Ακαδημία για Γονείς. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η επιμόρφωσή των γονέων σε ζητήματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης σε αυτό, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική προστασία των παιδιών τους κατά τη χρήση του. Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν οι γονείς είναι οι εξής:

 • Ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα, για όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τις διαδικτυακές απάτες, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την περιήγηση μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.
 • Η επικοινωνία του ανηλίκου στο διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το online gaming. Η ενότητα αυτή θα εστιάσει ιδιαίτερα σε ζητήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ηλεκτρονικού εκφοβισμού (bullying) και εθισμού στο διαδίκτυο.
 • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με συμβουλές προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Κάθε κύκλος εκπαίδευσης θα αποτελείται από 8 ώρες διδασκαλίας το μήνα, ενώ θα δημιουργηθούν δύο εκπαιδευτικά τμήματα, από 200 συμμετέχοντες το καθένα. Παράλληλα, το CSI Institute σε συνεργασία με τη Eurolife FFH και την Επιστημονική ομάδα SeRi (STEM-Engineering-Robotics-Informatics) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργούν την Ψηφιακή Ακαδημία για Μαθητές, με στόχο να ενθαρρύνουν τη δημιουργική και εκπαιδευτική ενασχόληση των παιδιών με τον κόσμο του διαδικτύου. Μέσω της συγκεκριμένης Ψηφιακής Ακαδημίας, οι συμμετέχοντες μαθητές θα διδαχθούν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development.

Η Ακαδημία θα λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης, διάρκειας 16 ωρών ο καθένας, και θα αποτελείται από δυο εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων. Η συμμετοχή στις Ψηφιακές Ακαδημίες είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί  αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και Αιτήσεις για το Parent Edition στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.csii.gr/%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-parent-edition/

Πληροφορίες και Αιτήσεις για το Student Edition στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.csii.gr/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-student-edition/

Πληροφορίες:

Κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, 2132002831/893, 6944699587, mathanasakou@dpapxol.gov.gr

Σύμφωνα με τις Φ.6/22510/Δ1 και Φ.6/ 22511/Δ1 εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικού κατά το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Στον Δήμο μας θα ξεκινήσει από τη σχολική χρονιά 2021-2022 η λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2020 και θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα που μισθώνει ο Δήμος, επί της οδού Ναυαρίνου 19.

Κατόπιν ενημέρωσης από τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, οι εγγραφές των μαθητριών και των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη κατά το σχολικό έτος 2020-2021 και ανήκουν στα χωροταξικά όρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (Ναυαρίνου 19), θα γίνουν με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα:

213 2105744
213 2105742
213 2105752

Επισυνάπτονται οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα όρια των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, καθώς και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές των μαθητών. 

 

 

 

Αλλάζει θέση η Λαϊκή Αγορά της Κοινότητας Χολαργού, από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και συγκεκριμένα θα λειτουργεί:

 • Εκατέρωθεν της οδού Ευριπίδου, από τη συμβολή της με την οδό Λ. Περικλέους, έως τη συμβολή της με την οδό Κεφαλληνίας και 
 • Στην οδό Αετιδέων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, έκοψε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Γεωργάκα και της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών Γωγώς Παγώνη. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», παρακολούθησαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και το προσωπικό του Δήμου. Ο Δήμαρχος μετέφερε τις ευχές των επίτιμων Δημάρχων κ.κ. Χαράλαμπου Σκούρτη, Βασιλείου Ξύδη και του τ. Δημάρχου Δημήτριου Νικολάου, ενώ ο πατέρας Πέτρος ευλόγησε την πίτα του Δήμου.  

«Το προσωπικό μας κράτησε και κρατά όρθιο τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και θέλω να  δηλώσω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για όλους εσάς γιατί προσαρμοστήκατε γρήγορα στις συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και ανταποκριθήκατε με υπευθυνότητα και φιλοτιμία στις δύσκολες απαιτήσεις αυτής της περιόδου. Θέλω λοιπόν σήμερα να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά, για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την καλή συνεργασία που έχουμε. Για την ουσιαστική συμβολή σας στη μάχη που δίνουμε αυτή την περίοδο. Για την ουσιαστική συμβολή σας στο να κρατάμε το Δήμο μας σε υψηλό επίπεδο, κάνοντας τους ανθρώπους που γεννήθηκαν ή αποφάσισαν να έρθουν να ζήσουν στην πόλη μας, κάθε μέρα πιο περήφανους που μένουν σε έναν Δήμο που σέβεται τους κατοίκους του. Σας εύχομαι καλή χρονιά, με ελπίδα και αισιοδοξία και με την ευχή του χρόνου να κόψουμε τη Βασιλόπιτα του Δήμου μας και να ανταλλάξουμε ευχές όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος.

 

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις.

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών αναδεικνύει τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ο Δήμος μας κέρδισε την πρώτη θέση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων.

Ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (1.011.436,27 kWh / Έτος) και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (Ετήσια Μείωση εκπομπών CO2 : 6.001.103,71 kg CO2)

Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει είναι η καταπολέμηση της φωτορύπανσης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος μας  γειτνιάζει με τους πρόποδες του Υμηττού, μια περιοχή προστασίας Natura, αλλά και λόγω της πρωτοβουλίας του Δήμου να αποτελέσει πρότυπο στην Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού «τόλμησε» να προδιαγράψει και να ολοκληρώσει το πρώτο έργο φωτισμού σε αστική περιοχή, με θερμή απόχρωση χωρίς να μειώσει την ενεργειακή απόδοση του συστήματος φωτισμού και την οπτική άνεση των χρηστών του οδικού δικτύου.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνσης, ενεργοποίησης, ανιδιοτελούς προσφοράς και ενίσχυσης του Εθελοντισμού, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σύστησε  “Εθελοντική Ομάδα ” και σύμφωνα με την υπ άριθμ. 184 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Εθελοντισμού.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών/ριών  μπορούν να είναι Πολίτες που είναι Κάτοικοι ή  Δημότες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού ή οποιουδήποτε Δήμου της χώρας. Τα Μέλη μέσω της διάθεσης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου και της ενέργειας τους μπορούν να  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου σε διάφορα πεδία όπως είναι η Κοινωνική Φροντίδα, η Παιδεία, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός, η Υγεία, το  Περιβάλλον κλπ.

H υποβολή της  Αίτησης των Εθελοντών/ριών μπορεί να γίνεται είτε αυτοπροσώπως, κατόπιν ραντεβού, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55,  κα. Κοκκονάκη Σοφία, 2132002873, κα. Λάτσιου Μυρόπη, 2132002893) είτε με αποστολή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: Κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, 2132002831/893/6944699587, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια» άφησε πίσω της έναν πολύ μεγάλο όγκο σπασμένων κλαδιών και δέντρων σε εκατοντάδες σημεία της πόλης μας.

Το προσωπικό καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας, εργάζονται όλη την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα, δίνοντας προτεραιότητα σε επικίνδυνα σημεία.

Καλούμε τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να κάνουν λίγη υπομονή, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής και εναπόθεσης των κλαδιών και δέντρων στο εργοστάσιο μηχανικής κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, καθώς και να περιορίσουν τα κλαδέματα σε ιδιόκτητους χώρους στα απολύτως αναγκαία, ώστε να διευκολύνουν το έργο του προσωπικού του Δήμου μας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατά τη συνεδρίασή του στις 19-2-2021 προχώρησε στην απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής παρενόχλησης και κακοποίησης, ύστερα από εισήγηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Μαρίας Δημητριάδου – Καραμισοπούλου. Η Επιτροπή εξέδωσε ψήφισμα, δηλώνοντας συμπαράσταση σε γυναίκες και άνδρες που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή κακοποίησης και ζητά από την Πολιτεία να προχωρήσει στη θεσμική προστασία των θυμάτων.

«Η Πρόεδρος και τα μέλη της  Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής Βία και Σεξουαλική παρενόχληση που ασκείται σε βάρος γυναικών, κοριτσιών και ανδρών σε οποιοδήποτε χώρο, γιατί θίγει την τιμή, την υπόληψη και την ατομική τους ελευθερία, με βαριές συνέπειες στη σωματική, σεξουαλική και ψυχική τους υγεία, ισοπεδώνει την οικογένεια και διαταράσσει την κοινωνική ευημερία» αναφέρει το ψήφισμα και καλεί την κυβέρνηση στην ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών που θα οδηγήσουν βαθμιαία στην εξάλειψη του φαινομένου.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για την βαθμιαία εξάλειψη του φαινομένου προβαίνοντας σε αλλαγή της κείμενης Νομοθεσίας. Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι η ΓΓΟΙΠΙΦ Κύριος φορέας πρόληψης και καταπολέμησης της βίας, το ΚΕΘΙ, το ΕΚΚΑ (Ν. 3106/2003, Η Ελληνική Αστυνομία με 73 σταθμούς(ΠΔ 37/2019), το ΕΣΙΦ, Η ΕΝΠΕ, Η ΚΕΔΕ, 42 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΆ ΚΈΝΤΡΑ θα αυξηθoύν σε πάνω από 200 και γραμμή sos 15900 για τα θύματα βίας.

Προτείνουμε:

 1. H κυβέρνηση να προχωρήσει στη βαθμιαία εξάλειψη των στερεοτύπων που οδηγούν στην υποβάθμιση της γυναίκας εντάσσοντας το θέμα της Ισότητας στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 2. Να διατηρηθούν σε προτεραιότητα και να ενταθούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων γυναικών -θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με παράλληλη συμπλήρωση του Νομικού πλαισίου, ώστε να προστατευθεί η οικογένεια. Να γίνει ευρεία ενημέρωση για τη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη, τη διαχείριση των κινδύνων από τα θύματα, τους τρόπους προστασίας τους, για τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος, με καμπάνια στα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πρόληψη του φαινομένου.
 3. Συντονισμός και συνεκτικότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, των ΜΚΟ ισότητας, για την πρόληψη και αποτελεσματική προστασία των θυμάτων βίας, γυναικών που ζητούν άσυλο, μεταναστριών κα .
 4. Η ΓΓΟΙΠΙΦ οι κοινωνικές υπηρεσίες περιφέρειας και Δήμων, τα Αστυνομικά κέντρα, οι Εισαγγελικές αρχές, τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τα κέντρα κοινότητας, οι υπηρεσίες Υγείας, τα ψυχιατρεία , τα κέντρα απεξάρτησης, οι νομικές υπηρεσίες, ο Συνήγορος του Πολίτη κ. α να συντονιστούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας για την αρωγή των θυμάτων.
 5. Όλες οι φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, επιχειρήσεις, τράπεζες, καταστήματα, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στην κατεύθυνση της Ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την πρόληψη των φαινομένων έμφυλης βίας.
 6. Να γίνει κύρωση όλων των διατάξεων της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, (Ν.4531/2018)που είναι το σημείο-σταθμός για την επίλυση των θεμάτων βίας.
 7. Να ληφθούν ειδικά μέτρα για την εξάλειψη της βίας στον Κυβερνοχώρο, ήτοι τη διαδικτυακή παρενόχληση του κυβερνοεκφοβισμού, που πλήττει γυναίκες και κορίτσια.
 8. Να ενισχύσει την ποινική νομοθεσία για τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης ειδικά σε βάρος ανηλίκων και να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους δράστες αυτών των εγκλημάτων.
 9. Να σημειωθεί εδώ ότι η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και κυρίως τη μη παραγραφή των αδικημάτων βία και κακοποίησης, μας βρίσκει σύμφωνους.
 10. Χρειάζεται η πολιτεία να φροντίσει για την κύρωση της σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
 11. Να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο στους χώρους εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αποτροπή των περιστατικών βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης,
 12. Καλούμε σε ενεργοποίηση όλους τους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να λάβουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης κατά των γυναικών.
 13. Να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη και προστασία των γυναικών και παιδιών που υφίστανται κακοποίηση.
 14. Καλούνται όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την πρόληψη και αποτροπή επίδοξων δραστών.
 15. Καλούνται όλες οι γυναίκες που υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση ή άλλης μορφής βία να προσφεύγουν στους ανωτέρω σχετικούς φορείς του Δήμου μας ή στη ΓΡΑΜΜΗ SOS

Μαρία Δημητριάδου -Καρασιμοπούλου

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Τα Μέλη

Βασιλική Ρετσινιά, Κωνσταντίνα Κοπανέζου, Μύριαμ Τουμάζου, ΧαράλαμποςΔρανδάκης, Εριφύλλη Μποσταντζόγλου, Ελένη Νίνα-Παζαρζή , Γεώργιος Νικολόπουλος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Μη.Μ.Ε.Δ.

Έχοντας υπόψη:

 1. Την παρ. 8α του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 79 Ν. 4530/2018.
 2. Την παρ. 10 εδ. β΄ του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 107 Ν. 4530/2018.
 3. 3. Την Απόφαση Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017).

γνωστοποιούμε ότι:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατ’ εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017) Απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει την πραγματοποίηση δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.), για την επιλογή μελών επιτροπών διαγωνισμών έργων της παρ. 8η του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά την επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού του κατωτέρω έργου: «ΕΚΡΙΖΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ»

Η ηλεκτρονική κλήρωση του ανωτέρω έργου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/2/2021 και ώρα 09:00 μέσω της ιστοσελίδας (mimed.ggde.gr).

Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλα τα μέλη της Αναθέτουσας Αρχής που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

O Προϊσταμένoς Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Κωνσταντίνος Κωνστάντιος

Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας ενημερώνουμε ότι τα γήπεδα στίβου στα αθλητικά κέντρα Παπάγου και Χολαργού, για ατομική άσκηση, λειτουργούν κανονικά με ωράριο λειτουργίας:
 
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 - 20:45
Σάββατο και Κυριακή: 08:00 - 17:45

«Του κρασιού και του έρωτα» σημαίνει χαρά, ψυχική ανάταση, γλυκιά νοσταλγία! Μια συναυλία με μελωδίες του μεσοπολέμου της παλιάς Αθήνας αλλά και του Παρισιού της Εντίθ Πιάφ.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 έρχεται μια διαδικτυακή συναυλία, μαγνητοσκοπημένη και αφιερωμένη στους κατοίκους Παπάγου-Χολαργού, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Απάντηση στην θλίψη των καιρών.

Η μεσόφωνος και ηθοποιός Χαρά Καλατζίδου φέρνει στη σκηνή τη μουσική που υπηρέτησε για μια δεκαετία στην Εθνική Λυρική Σκηνή και όχι μόνο!

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιμή Ρουφογάλη υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της διαδικτυακής βραδιάς, συμπράττοντας με ευαισθησία και ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες όπως η «Ριρίκα», το «Ας ερχόσουν για λίγο», το «Αθήνα και πάλι Αθήνα» και άλλες!  

 

Παρακολουθείστε τη συναυλία

 

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR18LtJsIUAKEBkQnNyGEufRNvh8zeypA5CgAUFGm0WGI5VLV-aGHr-LC90&v=0Ijw0LMB2dM&feature=youtu.be

 

Παρακολουθήστε την 2η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00. 

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνεδρίαση.

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης ΕΔΩ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Μη.Μ.Ε.Δ.

Έχοντας υπόψη:

 1. Την παρ. 8α του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 79 Ν. 4530/2018.
 2. Την παρ. 10 εδ. β΄ του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 107 Ν. 4530/2018.
 3. 3. Την Απόφαση Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017).

 γνωστοποιούμε ότι:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατ’ εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017) Απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει την πραγματοποίηση δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.), για την επιλογή μελών επιτροπών διαγωνισμών έργων της παρ. 8η του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά την επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού του κατωτέρω έργου: «ΕΚΡΙΖΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ» Ο Προϋπολογισμός της δαπάνης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 161.179,01€, ενώ με την αναθεώρηση (ποσού 111,31 €) συνυπολογισμένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24% (ποσού 38.709,68€), ανέρχεται σε 200.000,00 €.

Η ηλεκτρονική κλήρωση του ανωτέρω έργου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  19/2/2021 και ώρα 09:00 μέσω της ιστοσελίδας (mimed.ggde.gr).

Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλα τα μέλη της Αναθέτουσας Αρχής που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

 

O Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Κωνσταντίνος Κωνστάντιος

Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός

Η κακοκαιρία «Μήδεια» χτύπησε ολόκληρη την Αττική, με ισχυρές χιονοπτώσεις, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.  Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού ενημερώνει για την κατάσταση και τις ενέργειές του κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών. Ειδικότερα:
 
 • Από νωρίς σήμερα το πρωί το οδικό δίκτυο του Δήμου μας ήταν ανοιχτό, μετά από ολονύκτιους εκχιονισμούς και ρίψεις αλατιού.
 • Από χθες 16/2 έχουμε δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών και συνεργεία του Δήμου, της Δασοπροστασίας Παπάγου - Χολαργού και εκπρόσωποι των συστημάτων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, έχουν προβεί σε ενέργειες κοπής και αποκομιδής αυτών, δίνοντας προτεραιότητα σε περιοχές όπου συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, ιατρεία (αιμοκάθαρση, έκτακτα περιστατικά).
 • Το προσωπικό του Δήμου μας, συνεχίζει έως αυτή την ώρα και θα εργάζεται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για την κοπή και απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων και κλαδιών.
 • Στην περιοχή μας όπως και σε όλη την Αττική, τα προβλήματα υδροδότησης, αλλά κυρίως ηλεκτροδότησης είναι αρκετά.
 • Ήδη έχουν αποκατασταθεί πολλές βλάβες και συνεργεία της ΕΥΔΑΠ και του ΔΕΔΔΗΕ, είναι από χθες στο Δήμο μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα.
 • Υπάρχουν περιοχές που από χθες δεν έχουν ρεύμα και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες. Στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ έχουν τεθεί τόσο ηλεκτρολόγοι, όσο και η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, εφόσον χρειαστεί.
 • Αύριο Πέμπτη 18/2 θα λειτουργήσει κανονικά η λαϊκή αγορά Παπάγου, στις οδούς Κύπρου και Ελλησπόντου.
 • Επίσης διανεμήθηκαν κανονικά τα συσσίτια σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενώ θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις πολιτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα (τηλ. επικοινωνίας 15800).
 • Τέλος, ενημερώνουμε ότι το Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού θα παραμείνει ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, παρέχοντας θερμαινόμενους χώρους.
Η βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και στο δίκτυο internet δεν αποκαταστάθηκε. Μέχρι την αποκατάστασή της μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
 
☎️ 213.2002800
☎️ 15800
☎️ 213.2027133 και 213.2027194 (από 08.00 έως 20.00)
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 115

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός

   

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech