Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Άσκηση προσομοίωσης δασικής πυρκαγιάς "ΦΑΕΘΩΝ" στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή ασκήσεων αποτελεί ένα από τα μέσα προετοιμασίας στο πλαίσιο διαχείρισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει άσκηση για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών, με την κωδική ονομασία «ΦΑΕΘΩΝ 2019» η οποία θα διεξαχθεί στις 7 και στις 8 Μαΐου 2019 με δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος (στις 7-5-2019) αφορά άσκηση πεδίου με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας στα πλαίσια της ευρύτερης κινητοποίησης του μηχανισμού για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή του Υμηττού, στα όρια του Δήμου Παπάγου - Χολαργού στην Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών. Θα εξεταστούν στο σενάριο εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς η κινητοποίηση του μηχανισμού και οι δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ θα υπάρξει και δράση ενημέρωσης των πολιτών τόσο για την ίδια την άσκηση όσο και για θέματα που αφορούν την προστασία από δασικές πυρκαγιές με τη διανομή και σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από ομάδα εργασίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθελοντική Ομάδα "Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα" καθώς και του ειδικευμένου εθελοντή πολιτικής προστασίας για θέματα δασικών πυρκαγιών κ. Μιλτιάδη Αθανασίου. Τηνάσκηση θα υποστηρίξουν, εκτός από τους προαναφερθέντες φορείς και τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας της περιοχής του συμβάντος, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, το ΕΚΑΒ, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, το Πανελλήνιο Σωματείο Ασφαλείας "Οδυσσέας" και η Πανελλήνια Ένωση Χειριστών ΣμηΕΑ.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech