Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη για το 2023

Πάγωμα των Δημοτικών Τελών για το 2023 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου- Χολαργού. Παρά τις αυξήσεις του κόστους στην ενέργεια, η πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι να μην επιβαρυνθούν οι δημότες με αντίστοιχες αυξήσεις. 

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού πέτυχε σημαντική εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα, με την πρωτοποριακό πρόγραμμα “Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού” προνόησε και εγκατέστησε 5.372 νέα φωτιστικά σώματα, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης εδώ και δεκαετίες. 

Με το έργο αυτό, πέτυχε το εντυπωσιακό ποσοστό 85% στην εξοικονόμηση ενέργειας και ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανέρχεται τουλάχιστον σε 5,131 εκατομμύρια kWh.

Έτσι, τα δημοτικά τέλη θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2022, χρονιά που ήταν αισθητά μειωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες.

Συγκεκριμένα:

Κοινότητα Παπάγου

  • Οικίες – 1,65 €/τ.μ.
  • Επαγγελματικές στέγες: 5,37 €/τ.μ.

 

Κοινότητα Χολαργού

  • Οικίες – 1,40 €/τ.μ.
  • Επαγγελματικές στέγες: 3,91 €/τ.μ.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ), καθώς και η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες από 21.000 € σε 24.000 ευρώ και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους, από 250.000 σε 300.000 ευρώ.

Καλούνται όσοι περιλαμβάνονται στις προαναφερθείσες κατηγορίες να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να εξασφαλίσουν τις ειδικές επιπλέον μειώσεις που προβλέπονται. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή από το 2014 - οπότε και ανέλαβε τη Διοίκηση - προχώρησε σε  δύο μειώσεις των Δημοτικών Τελών, ενώ από το 2011 τα Δημοτικά Τέλη έχουν μειωθεί σε ποσοστό 30% περίπου στην Κοινότητα Παπάγου και 23% περίπου στην Κοινότητα Χολαργού για οικίες, ενώ για επαγγελματικές στέγες έχουν μειωθεί σε ποσοστό περίπου 26%. 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech