Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Διενέργεια ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων ενός σταδίου άνω των ορίων με απονομή βραβείων, για την μελέτη ανέγερσης νέου κτιρίου βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 188Ζ της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου του δήμου Παπάγου - Χολαργού

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

κατά την έννοια του άρθρου 112 του ν.4412/2016 (Α’ 147)και του άρθρου 5
της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/40505/387/2021 (Β’ 2239)

για την

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Στο Ο.Τ. 188Ζ της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ - ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
• Κύριος του Έργου είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• Διοργανώτρια Αρχή είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• Αναθέτουσα Αρχή είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• Προϊσταμένη Αρχή είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• Αρμόδια υπηρεσία που θα διεξάγει το διαγωνισμό είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ και συγκεκριμένα το Τμήμα Τεχνικών Μελετών και Έργων Υποδομής.

Οδός             : Αναστάσεως 90
Ταχ. Κωδ.      : 156 69 Παπάγου
Πληροφορίες  : Χριστίνα Αναγνωστοπούλου
Τηλέφωνο      : 213 2027113, 213 2027120
FAX               : 213 2027198
E-Mail            : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα     : www.dpapxol.gov.gr
ΝUTS             : EL301

• Πληροφορίες και διευκρινήσεις για το διαγωνισμό θα παρέχονται στην ιστοσελίδα της Διοργανώτριας Αρχής. Η Διοργανώτρια Αρχή θα δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη μεταβολή των παραπάνω στοιχείων με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της.

2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος (Χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Δήμου με ΚΑ: 15.7411.0025). Για την διενέργεια του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού έχει εγγραφεί το ποσό των 25.000,00€ στον προϋπολογισμό του Δήμου του έτους 2022, που αντιστοιχεί σε δαπάνες των προβλεπομένων βραβείων και εξαγορών καθώς και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής και των εξόδων διοργάνωσης της έκθεσης. Ομοίως θα προβλεφτεί η υπόλοιπη πίστωση σε αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2023 που θα συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των μελετών που θα ανατεθούν στον πρώτο βραβευθέντα και της προτεινόμενης ομάδας του. Αντιστοίχως έχει εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2022 όπως και θα εγγραφεί και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023 και για τις αμοιβές των μελετών.

3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Σκοπός είναι η ανέγερση ενός λειτουργικού, σύγχρονου, κτιρίου που θα στεγάσει τον βρεφονηπιακό σταθμό.
Αντικείμενο είναι η κατασκευή ενός νέου οργανωμένου βιοκλιματικού κτηρίου, με σύγχρονες αντιλήψεις σχεδιασμού και κατασκευής.
Πιο αναλυτική αναφορά για το στόχο και το αντικείμενο του Διαγωνισμού γίνεται στην Αναλυτική Προκήρυξη.

4. ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Το έργο για την «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων για την μελέτη βρεφονηπιακού σταθμού επί της οδού Βενιζέλου, στο Ο.Τ. 188Ζ της Κοινότητας Παπάγου», θεωρείται αξιόλογο τεχνικό έργο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ.2, εδάφιο α.6, της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/48505/387 (ΦΕΚ 2239/Β/31-5-2021).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία κατέχουν την από το Νόμο οριζόμενη άδεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας Αρχιτέκτονα Μηχανικού ΑΕΙ για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της μελέτης περιβάλλοντος χώρου, στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4412/2016 για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και το άρθρο 3 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/48505/387 (ΦΕΚ 2239/Β/31-5-2021).
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη και είναι στην κρίση του διαγωνιζομένου να συνεργαστεί και με άλλες ειδικότητες οι οποίες θα απαιτηθούν στην ανάθεση του έργου για την εκπόνηση των μελετών ωρίμανσης. Στις μελέτες αυτές θα περιλαμβάνονται στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, φυτοτεχνική μελέτη, γεωτεχνική μελέτη και άλλες μελέτες οι οποίες πιθανά θα απαιτηθούν.

5. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Για την κρίση της Κριτικής Επιτροπής θα ληφθεί υπόψη ο βαθμός προσέγγισης στους τιθέντες στόχους (άρθρα 4 και 5 της παρούσας ) και κυρίως ως προς τα παρακάτω κριτήρια:
Η αρχιτεκτονική προσέγγιση και ιδέα (70%)
Η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης (30%)

6. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων του Διαγωνισμού ορίζεται η 17-02-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Μετά την λήξη της ως άνω προθεσμίας υποβολής, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν παρατάσεών της, καμία μελέτη δεν γίνεται δεκτή.
Η υποβολή των μελετών θα γίνει στο πρωτόκολλο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, στις εργάσιμες μέρες και ώρες 09:00 -14:00.
Δεκτές γίνονται επίσης μελέτες που αποστέλλονται στην ίδια διεύθυνση με το ταχυδρομείο ή μέσω ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου για την έγκαιρη υποβολή τους.

7. ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κριτική Επιτροπή θα είναι 5μελής και η σύνθεσή της θα ορισθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/48505/387 (ΦΕΚ 2239/Β/31-5-2021).
Τα μέλη της Κριτικής επιτροπής με τους Αναπληρωτές τους ορίζονται ως εξής:
• Ένας (1) κριτής «διακεκριμένο μέλος», που επιλέγεται από την Διοργανώτρια αρχή.
• Ένας (1) κριτής, εκπρόσωπος της Διοργανώτριας Αρχής με τον αναπληρωτή του.
• Τρεις (3) κριτές από τον κατάλογο κριτών Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών του Υ.Π.Ε.Ν. από τον κατάλογο των κριτών της κατηγορίας μελέτης (αρχιτεκτονικές μελέτες).
Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής, στην οποία ορίζεται και ο γραμματέας της Επιτροπής με τον αναπληρωτή του, και ανακοινώνεται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.


8. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής για την απονομή των βραβείων είναι δεσμευτική για τη Διοργανώτρια Αρχή, εφόσον δεν είναι αντίθετη προς τους όρους της Προκήρυξης.

9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Στο Διαγωνισμό θα απονεμηθούν συνολικά τα παρακάτω χρηματικά βραβεία (χωρίς Φ.Π.Α.):
Πλέον των ανωτέρω βραβείων, μετά από υπόδειξη της Κριτικής Επιτροπής η οποία δεν είναι δεσμευτική, η Διοργανώτρια Αρχή δύναται να απονέμει επαίνους έως τρείς (3) συμμετοχές, αντί του ποσού των 600 € έκαστη (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

10. ΛΟΙΠΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Γλώσσα: Ελληνική. Η παρούσα Περίληψη Προκήρυξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Για το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, κάθε διαγωνιζόμενος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ή ομάδα διαγωνιζομένων θα εγγράφεται, έως και την 01-02-2023, ώρα 14.00. Από την αρμόδια υπηρεσία θα αποδίδεται σε όλους τους εγγραφέντες - εκπροσώπους πιστοποιητικό εγγραφής στον κατάλογο αυτό. Στην αναλυτική Προκήρυξη γίνεται αναφορά για τον τρόπο υποβολής τυχόν ερωτημάτων (προθεσμία υποβολής η 28 - 11 - 2022, ώρα 14.00) από τους εγγεγραμμένους, καθώς και για τις απαντήσεις εκ μέρους της Υπηρεσίας.
Τα τεύχη της αναλυτικής Προκήρυξης και του Φακέλου Διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Οι κανόνες δημοσιότητας θα γίνουν σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/48505/387 (ΦΕΚ 2239/Β/31-5-2021), όπως ισχύει σήμερα.

Παπάγου 14/10/2022
Ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech