Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Διενέργεια φανερής δημοπρασίας για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Διακηρύσσει ότι:

Εκτίθεται σε πλειοδοτική φανερή δημοπρασία η εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) του Δήμου.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, Περικλέους 55, Χολαργό, την 10-01-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ, ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους, που καθόρισε η Οικονομική Επιτροπή, με την υπ΄αριθμ. 232/09-12-2016 απόφασή της:
ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Ο.Τ.Κ.Ζ.)
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72, του Ν3852/10, του άρθρου 192 παρ. 1 του Ν. 3463/06, του Π.Δ. 270/81 περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι’ εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων και Κοινοτήτων και του Π.Δ. 116/2004 περί των μέτρων, όρων και προγράμματος για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, προκηρύσσει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ορίζει τους παρακάτω όρους:
Άρθρο 1: Τόπος και χρόνος διενέργειας της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 10-1-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 10,00 π.μ ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών με φανερές πλειοδοτικές προσφορές.
Τόπος της δημοπρασίας ορίζεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Περικλέους 55.
Τους όρους διακήρυξης, καθώς και κάθε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το Τμήμα Δημ. Αστυνομίας-Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, στο ισόγειο του Δημαρχείου, τηλ. 2132002873-874 .
Εάν για οποιοδήποτε λόγο ματαιωθεί η δημοπρασία κατά την ανωτέρω ημερομηνία, αυτή θα επαναληφθεί με τους ίδιους όρους και στον ίδιο τόπο την επόμενη Τρίτη 17-1-2017.
Άρθρο 2ο: Δημοσίευση διακήρυξης
Οι όροι διακήρυξης, με φροντίδα του Δημάρχου, θα αναρτηθούν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr . καθώς και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Άρθρο 3ο: Αντικείμενα προς περισυλλογή - εκποίηση
Η δημοπρασία αφορά, αόριστο αριθμό οχημάτων (φορτηγά μέχρι 3,5 τόννους, ΙΧ αυτοκίνητα), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως εγκαταλελειμμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του ΠΔ 116/2004, με εκτιμώμενη ποσότητα πενήντα (50) οχημάτων ανά έτος. Εγκαταλελειμμένο χαρακτηρίζεται το όχημα, που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ΠΔ 116/2004, είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) και αποτελεί στερεό απόβλητο. Περισυλλέγεται δε, προκειμένου να ανακυκλωθεί και εκδίδεται για αυτό πιστοποιητικό καταστροφής από την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (Ε.Δ.Ο.Ε.), με σκοπό την οριστική διαγραφή του.
Άρθρο 4ο: Διάρκεια σύμβασης
Η διάρκεια της συμβατικής σχέσης ορίζεται σε δύο (2) έτη από την υπογραφή της σύμβασης.
Άρθρο 5ο: Ελάχιστο όριο προσφοράς
Ορίζεται το ελάχιστο όριο προσφοράς κατά μέσο όρο για όλες τις κατηγορίες, το ποσό των εκατό ευρώ (100,00 €) και αναλυτικά ανά
κατηγορία οχήματος ως εξής:
1. Για φορτηγά μέχρι 3,5 τόννους, ορίζεται το ποσό των εκατόν δέκα ευρώ (110,00 €) ανά τεμάχιο.
2. Για Ι.Χ. αυτοκίνητα ορίζεται το ποσό των ενενήντα ευρώ (90,00 €) ανά τεμάχιο.
Προσφορές μικρότερες του παραπάνω ποσού δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Επιτροπή Διενέργειας της Δημοπρασίας. Η εκάστη
πλειοδοτούσα προσφορά θα πρέπει να διαφέρει από την προηγούμενη, κατά τουλάχιστον ένα ευρώ (1€).
Άρθρο 6ο: Κατάθεση προσφορών
Η κατάθεση προσφορών θα γίνει, για τα φυσικά πρόσωπα, από το ίδιο το φυσικό πρόσωπο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Για τα νομικά πρόσωπα, από το νόμιμο εκπρόσωπό τους, όπως ορίζεται παρακάτω:
Για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες (Ο.Ε. και Ε.Ε.), από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, όπως ορίζεται από το καταστατικό της και τις τυχόν τροποποιήσεις του, έως την ημέρα του διαγωνισμού.
Για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), από το διαχειριστή της εταιρείας, όπως ορίζεται από το καταστατικό της και τις τυχόν τροποποιήσεις του, έως την ημέρα του διαγωνισμού.
Για τις Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), από το νόμιμο εκπρόσωπο που εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως ορίζεται από το καταστατικό της και τις τυχόν τροποποιήσεις του, με τη δημοσίευσή του στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), έως την ημέρα του διαγωνισμού.
Τα παραπάνω αποδεικτικά έγγραφα εκπροσώπησης, απαιτείται να κατατεθούν. Για τους νόμιμους εκπροσώπους των φυσικών και νομικών προσώπων που συμμετέχουν στη δημοπρασία, απαιτείται η προσκόμιση παραστατικού νόμιμης εκπροσώπησης, ήτοι
συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, εκτός από την περίπτωση των ανωνύμων εταιρειών, όπου οι εκπρόσωποι ορίζονται από το Διοικητικό τους Συμβούλιο.
Άρθρο 7ο: Δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό
Για να γίνει δεκτός κάποιος στη δημοπρασία, απαιτείται να καταθέσει επί ποινή αποκλεισμού, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο αδειοδοτημένων συνεργατών της Ε.Δ.Ο.Ε. και πιστοποιητικό ISO 9001 και 14001.
2. Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης σε ισχύ κατά την ημέρα του διαγωνισμού.
3. Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος στο διαγωνισμό, ότι κατέχει (ως κύριος, μισθωτής ή νομέας με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο) γερανοφόρο όχημα, το οποίο να έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης συλλογής έως δύο (2) ΙΧ αυτοκινήτων.
4. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας για τα φυσικά πρόσωπα ή τους νομίμους εκπροσώπους τους, καθώς και των αξιόχρεων εγγυητών.
5. Υπεύθυνη δήλωση από φυσικό ή νομικό πρόσωπο για αποδοχή ορισμού αξιόχρεου εγγυητή, με πλήρη προσδιοριστικά στοιχεία του. Ο εγγυητής θα είναι αλληλέγγυος και σε ολόκληρο βαθμό υπεύθυνος με τον πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
6. Αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας του συμμετέχοντα και του εγγυητή του, τα οποία ισχύουν κατά την ημέρα του διαγωνισμού.
7. Για τις εταιρείες, επικυρωμένο αντίγραφο του εταιρικού, με όλες τις τυχόν τροποποιήσεις του, από το οποίο να προκύπτει ότι, η διάρκεια της εταιρείας υπερβαίνει την 18η Φεβρουαρίου 2019 και καταστατικό από το οποίο να προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπός της.
Προκειμένου περί ανωνύμων εταιρειών, επί πλέον καταστατικό και πρακτικό ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου:
του φυσικού προσώπου που συμμετέχει στο διαγωνισμό,
των διαχειριστών στην περίπτωση εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Π.Ε. και Ε.Ε.) και
του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου στην περίπτωση της Ανώνυμης Εταιρείας.
Σε περίπτωση που το απόσπασμα του ποινικού μητρώου δεν είναι λευκό, θα υποβάλλεται ένορκη βεβαίωση ενώπιον δικαστικής αρχής ή συμβολαιογράφου, περί των αδικημάτων που αφορούν στις καταδίκες, που είναι γραμμένες στο μητρώο.
9. Κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό, αναγνωρισμένης Τράπεζας ή γραμμάτιο εγγυήσεως του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, ποσού ίσου με το 10% του μέσου όρου της πρώτης συνολικής προσφοράς επί την εκτιμώμενη
ποσότητα της ετήσιας περισυλλογής, ήτοι 100,00 € Χ 50 οχήματα Χ 10%, ίσο με 500 ευρώ.
Η εγγυητική επιστολή αυτή, αντικαθίσταται μετά την υπογραφή της σύμβασης, με άλλη καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, ποσού ίσου προς το παραπάνω ποσοστό, ήτοι μέσος όρος τελικής πλειοδοτικής προσφοράς Χ 50 οχήματα Χ 10%, για την εξασφάλιση τήρησης των όρων της σύμβασης.
Η παραπάνω εγγυητική επιστολή, θα παραμείνει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια της μισθώσεως, θα αποδοθεί δε στον αντισυμβαλλόμενο μετά τη λήξη της σύμβασης και την κατά τους όρους αυτής εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών του.
Όσο αναφορά τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι εγγυήσεις συμμετοχής τους θα επιστραφούν άτοκα εντός δέκα (10) ημερών από την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
10. Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντα που θα αναγράφει ότι: Δεν έχει κινηθεί η διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση σε βάρος του, ούτε έχει κηρυχθεί σε πτώχευση ή βρίσκεται σε πτωχευτικό συμβιβασμό. Δε βρίσκεται σε διαδικασία λύσης ή / και εκκαθάρισης. Δεν τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση. Έλαβε γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης, τους οποίους αποδέχεται πλήρως κι ανεπιφύλακτα. Δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ. Δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος από σύμβαση, συναφθείσα μεταξύ του συμμετέχοντα και του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ.
11. Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ότι ο συμμετέχων στον διαγωνισμό, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο ή έχει υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρεί τους όρους αυτής.
12. Αντίγραφα ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ισχύ, για τα γερανοφόρα οχήματα που θα χρησιμοποιήσει ο αντισυμβαλλόμενος για την περισυλλογή των οχημάτων και εάν αυτά λήγουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης, θα προσκομιστούν τα ανανεωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Όλα τα έγγραφα που θα κατατεθούν, θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και οι ζητούμενες υπεύθυνες δηλώσεις, θα πρέπει να έχουν θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.
Άρθρο 8ο: Διεξαγωγή διαγωνισμού
1. Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και διεξάγεται κατά την καθορισμένη ημέρα και ώρα από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών. Η Δημοπρασία, δύναται να συνεχίζεται και πέραν της ώρας λήξης του διαγωνισμού, εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Σχετικά με τη συνέχιση της δημοπρασίας, πέραν της οριζόμενης ώρας, αποφασίζει η Επιτροπή Δημοπρασιών και η απόφαση της καταχωρείται στα πρακτικά.
2. Η επιτροπή δημοπρασίας παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε φάκελο, στο εξώφυλλο του οποίου θα αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος/επωνυμία εταιρίας ευκρινώς και καταχωρεί στο πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας τους ενδιαφερόμενους, κατά σειρά προσέλευσης.
3. Στη συνέχεια, η επιτροπή μονογράφει ένα προς ένα τα δικαιολογητικά και ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών. Η τυχόν απόφαση της περί αποκλεισμού ενδιαφερόμενου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, ως μη πληρούντος τους όρους της παρούσας διακήρυξης, αναγράφεται στα πρακτικά.
4. Ακολούθως, δέχεται προφορικά οικονομικές προσφορές, μόνον από εκείνους που έχουν υποβάλλει νομίμως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η προσφορά θα είναι και για κάθε είδος οχήματος ξεχωριστά (φορτηγά, ΙΧ αυτοκίνητα) και αθροιστικά. Ως πλειοδοτική, κρίνεται η αθροιστική προσφορά. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή, μεταβαίνει διαδοχικά από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.
5. Μετά τη λήξη της δημοπρασίας, το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού, υπογράφεται από τα μέλη της επιτροπής, τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή του.
6. Αν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει τα πρακτικά, καλείται από τον πρόεδρο της επιτροπής εγγράφως να συμμορφωθεί, εντός προθεσμίας 48 ωρών.
7. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται, σε βάρος του αναδειχθέντος πλειοδότη και εγγυητή αυτού, με ελάχιστο όριο προσφοράς, το επ’ ονόματι του κατακυρωθέντος ποσού και καταπίπτει σε βάρος του η κατατεθείσα εγγύηση συμμετοχής.
Άρθρο 9ο: Κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού
1. Μετά το πέρας της δημοπρασίας, η Επιτροπή Δημοπρασίας, υποβάλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής και το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία αποφασίζει περί της κατακυρώσεως ή μη του αποτελέσματος του διαγωνισμού.
2. Η Οικονομική Επιτροπή, μπορεί με αιτιολογημένη απόφαση της, να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αν το κρίνει ασύμφορο και να μην το κατακυρώσει στον τελευταίο πλειοδότη, ή να ακυρώσει τον διαγωνισμό, λόγω παραβάσεως τύπου της διαδικασίας ή για άλλο λόγο. Στις περιπτώσεις αυτές, ο πλειοδότης και οι λοιποί συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, δεν έχουν καμιά αξίωση ή δικαίωμα αποζημίωσης κατά του Δήμου, λόγω μη εγκρίσεως του πρακτικού της δημοπρασίας από το κατά το νόμο αρμόδιο όργανο ή την εποπτεύουσα αρχή του.
3. Η κοινοποίηση της κατακυρωτικής απόφασης στον τελευταίο πλειοδότη, γίνεται με επιδοτήριο έγγραφο, που υπογράφεται από τον επιδίδοντα και τον παραλαβόντα. Σε περίπτωση απουσίας ή άρνησης του πλειοδότη να το παραλάβει, θυροκολλείται στο κατάστημα ή στην κατοικία αυτού και συντάσσεται έκθεση, την οποία υπογράφουν δύο μάρτυρες. Η έκθεση αυτή κοινοποιείται στον εγγυητή του πλειοδότη.
Άρθρο 10ο: Καταβολή αντιτίμου
Ο πλειοδότης θα καταβάλλει, χωρίς καμία άλλη όχληση από τον Δήμο, το συμφωνημένο και αναγραφόμενο στη σύμβαση ποσό, για κάθε παραδοτέο ΟΤΚΖ, κάθε τρίμηνο από την υπογραφή της συμβάσεως, εξαιρουμένων των οχημάτων που επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες. Αυτό αποδεικνύεται από την εταιρεία, με αντίγραφο δήλωσης παραλαβής οχήματος από τον ιδιοκτήτη, που η εταιρεία οφείλει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Σε περίπτωση μη προσήκουσας καταβολής των οφειλομένων, ήτοι:
1. Άνευ προειδοποιήσεως καθυστέρηση πέραν του δεκαπενθημέρου της καταβολής των οφειλομένων,
2. Αδικαιολόγητη άρνηση καταβολής των οφειλομένων,
3. Διαφωνία σχετικά με το ύψους του οφειλομένου ποσού ανά τρίμηνο, με αποτέλεσμα τη μη καταβολή των οφειλομένων, ο πλειοδότης κηρύσσεται έκπτωτος και η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως, από την ημέρα της επιδόσεως σε αυτόν του σχετικού εγγράφου, χωρίς αυτός να δικαιούται καμίας μορφής αποζημίωση ή τυχόν να δύναται να αίρει άλλη αξίωση κατά του Δήμου.
Άρθρο 11ο: Υπογραφή σύμβασης
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα (10) μέρες από την κοινοποίηση σ’ αυτόν της απόφασης για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του, για τη σύνταξη και την υπογραφή της σύμβασης.
Διαφορετικά, η εγγύηση που έχει καταθέσει, θα καταπέσει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση. Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του και ενέχονται και οι δύο για τη μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την προηγούμενη όμοια. Πάντως, η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά υπό τον όρο της έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού από την Οικονομική επιτροπή.
Άρθρο 12ο: Επανάληψη δημοπρασίας
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από το Δήμαρχο, εάν δεν παρουσιαστεί σε αυτήν πλειοδότης, ήτοι:
1. Εάν ουδείς εμφανισθεί
2. Εάν, ουδείς από τους εμφανισθέντες καταθέσει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε κανείς να μην περάσει στο δεύτερο στάδιο της δημοπρασίας, ήτοι στην πλειοδοτική διαδικασία.
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής, δεν εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ή από το Γ.Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω ασύμφορου αποτελέσματος ή σφάλματος κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας,
β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής τούτου, αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή του. Ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσό, το οποίο μπορεί να μειωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
γ) μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως της διοικητικής αρχής, αυτός δεν παρουσιάστηκε εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της συμβάσεως. Οι επαναληπτικές δημοπρασίες γνωστοποιούνται με περιληπτική διακήρυξη του Δημάρχου, που αναφέρεται στους όρους της πρώτης διακηρύξεως και δημοσιεύεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα διενέργειας της δημοπρασίας.
Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται, επί τη βάσει της δοθείσης τελευταίας προσφοράς, κατά την προηγουμένη δημοπρασία.
Αν και η δεύτερη δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση γίνεται απευθείας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άρθρο 13ο: Όροι και υποχρεώσεις εκ της συμβάσεως
Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι υποχρεωμένη να: Εντοπίζει και καταγράφει, τα χαρακτηριζόμενα ως εγκαταλελειμμένα οχήματα ή αλλιώς ως οχήματα στο τέλος κύκλου ζωής σύμφωνα με το ΠΔ 116/2004, τα οποία βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, να περιέλθουν στην κατοχή του Δήμου ως Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), μετά την παρέλευση των απαιτούμενων από το νόμο προθεσμιών. Υποδεικνύει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα προς απομάκρυνση. Επιβλέπει τις διαδικασίες παράδοσης των οχημάτων και να Εκδίδει τα απαραίτητα τετραπλότυπα παραστατικά (πρακτικά παράδοσης και παραλαβής οχημάτων), τα οποία περιέχουν υποχρεωτικά τα εξής:
α. Χρόνο και τόπο παράδοσης.
β. Στοιχεία οχήματος (είδος, μάρκα, μοντέλο, χρώμα, τυχόν αριθμό κυκλοφορίας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, ικανό να διευκολύνει τον εντοπισμό του ΟΤΚΖ.
γ. Περιγραφή της κατάστασης του οχήματος
δ. Στοιχεία του γερανοφόρου οχήματος και του οδηγού αυτού.
Τα παραστατικά αφού συμπληρωθούν υπογράφονται και σφραγίζονται από τον εκπρόσωπο του Δήμου και τον οδηγό του οχήματος της εταιρείας.
Η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί να μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της οχήματα που υποδεικνύει ο Δήμος ως ΟΤΚΖ ανεξαρτήτως βαθμού, εφόσον βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Η συλλογή και η μεταφορά των εγκαταλελειμμένων στις εγκαταστάσεις του αντισυμβαλλόμενου, γίνεται με δικά της μέσα και δικές της δαπάνες αποκομιδής, μεταφοράς και φύλαξης, χωρίς μεταφόρτωση από χώρο προσωρινής εναπόθεσης οχημάτων του Δήμου. Ουδεμία ευθύνη βαρύνει τον Δήμο έναντι του ιδιοκτήτη του ΟΤΚΖ για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο όχημα κατά την αποκομιδή- μεταφορά και εκφόρτωσή του, πχ. ατύχημα, υλικές ζημίες σε παρακείμενα οχήματα, τραυματισμός, θάνατος προσώπου (ενδεικτική παράθεση).
Η εταιρεία υποχρεούται να διαχειριστεί το ΟΤΚΖ από τη στιγμή της συλλογής και να εκδώσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Καταστροφής του οχήματος, για λογαριασμό του Δήμου, την ΕΔΟΕ και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.
Η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, θα γίνεται το αργότερο σε τρεις ημερολογιακές ημέρες από την με οποιαδήποτε μορφή ειδοποίηση από τον Δήμο, στην οποία θα συμφωνήσουν Δήμος και αντισυμβαλλόμενος, ήτοι:
• Τηλεφωνική επικοινωνία
• Fax
• Mail
• Έγγραφη ενημέρωση
• Προφορική ενημέρωση από αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο
Η περισυλλογή μπορεί να αναβληθεί και από τα δύο μέρη για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας, ενδεικτικά παραθέτουμε: απεργίες, θεομηνίες, φυσικές καταστροφές κ.α.
Άρθρο 14ο: Εκχώρηση δικαιωμάτων σε τρίτους
Απαγορεύεται ρητώς η εκχώρηση από τον αντισυμβαλλόμενο σε οποιονδήποτε τρίτο μέρους ή του συνόλου των δικαιωμάτων, που απορρέουν από την σύμβαση που θα υπογραφεί εκ της διαδικασίας αυτής.
Αρθρο 16ο –Δυνατότητα τροποποίησης
Η τυχόν τροποποίηση των όρων της διακήρυξης ή / και της υπογραφομένης σύμβασης, θα αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο με έγγραφα, αποκλειόμενου οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού μέσου και αυτού του όρου. Η τυχόν μη έγκαιρη ενάσκηση υπό του Δήμου, οποιουδήποτε δικαιώματός του, άπαξ ή κατ΄ επανάληψη, δε θα σημαίνει παραίτηση από το δικαίωμά του αυτό.
Αρθρο 17ο – Παράβαση όρων
Η παράβαση από τον αντισυμβαλλόμενο και ενός μόνον όρου της διακήρυξης
αυτής, αποτελεί λόγο έκπτωσής του από τη σύμβαση και κατάπτωση της εγγυήσεως καλής εκτέλεσης, χωρίς άλλη διαδικασία ή δικαστική παρέμβαση.
Άρθρο 18ο - Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες για το διαγωνισμό, παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων
Αρμόδιοι υπάλληλοι : Χρυσούλα Σκύφτη
Διεύθυνση : Περικλέους 55, Χολαργός
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2132002874- 873- 810
FAX : 210-6513840
Ηλεκτρ. Διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech