Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 86/2018 “Ενημέρωση, συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης "Δίκτυο Πολιτών", σχετικά με τους πλειστηριασμούς και συγκεκριμένα:

  1. Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000€, αντικειμενικό αξία, με τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα (καθιέρωση ακατάσχετου), και την ορθολογική διαχείριση συνολικά του ζητήματος των δανείων καθώς και του πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ειδικότερα όταν αφορούν ανθρώπους με μικρά εισοδήματα, ανέργους, βαριά ασθενείς ή ανάπηρους και εν γένει για άσους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων.
  2. Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει την προτεραιότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή να εξαγοράσουν το δάνειο που τους βαρύνει (Δικαίωμα πρώτης προτίμησης πώλησης του δανείου στον δανειολήπτη ή ένα άτομο που εκείνος θα υποδείξει - μοντέλο Κύπρου).
  3. Την κατάργηση του ιδιώνυμου για την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/-τριών, που εδώ και χρόνια παρεμβαίνουν στα Ειρηνοδικεία, μην επιτρέποντας στις τράπεζες να αρπάξουν λαϊκές κατοικίες.
  4. Την αθώωση των αδίκως συλληφθέντων διαδηλωτών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
  5. Την επανασύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής δημόσιου χαρακτήρα - ανάλογου με τον πρώην ΟΕΚ που υπήρχε πριν την περίοδο των μνημονίων - που θα αντιμετωπίζει την στεγαστική ανάγκη των πολιτών με κοινωνική κριτήρια και όχι με κριτήρια χρέους και αξίας της ακίνητης περιουσίας.

Ο  Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 942 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech