Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 232/2018 “Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και 2ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) του έργου: «Διαμόρφωση και ανάπλαση ευρύτερης περιοχής Πλατείας Φανερωμένης - παρέμβαση στην Πλατεία Αγίας Τριά

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει σύμφωνα με την παραπάνω εισήγηση τον 2ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και το 2ο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) του έργου: «Διαμόρφωση και ανάπλαση ευρύτερης περιοχής Πλατείας Φανερωμένης - παρέμβαση στην Πλατεία Αγίας Τριάδος», με ανάδοχο την κοινοπραξία «ΜΑΡΔΑΣ Β. - ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ Ν. - ΚΑΤΟΣΤΑΡΑΣ Η. Ο.Ε. / ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όπως συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου συντάσσεται για να συμπεριλάβει τις αυξομειώσεις ποσοτήτων συμβατικών εργασιών και εργασιών του 2ου ΠΚΤΜΝΕ όπως αυτές προέκυψαν από τις αναλυτικές επιμετρήσεις των εργασιών, χωρίς να αλλάζει το βασικό σχέδιο της αρχικής μελέτης:

  1. Αυξομειώσεις ποσοτήτων συμβατικών εργασιών, όπως αυτές προέκυψαν από τις εγκεκριμένες επιμετρήσεις των εκτελεσμένων εργασιών και προσμετρήσεις των εργασιών που θα εκτελεσθούν.
  2. Νέες εργασίες που προέκυψαν από τις απαιτήσεις της κατασκευής κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και δεν περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την αρτιότητα, λειτουργικότητα και έντεχνη ολοκλήρωση του έργου, δεν τροποποιούν το «βασικό σχέδιο» του έργου, καθώς και τα βασικά διακριτά στοιχεία της κατασκευής.

Το 2ο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΣΜΝΕ) συντάχθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και το οποίο συνοδεύει τον 2ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών. Οι τιμές των νέων εργασιών του 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. ελήφθησαν σύμφωνα με τις περιπτώσεις που προβλέπει το όρθρο 156 του Ν. 4412/2016 όπως ισχύει, εντάσσονται δε στις ανάλογες ομάδες που ανήκουν και υπόκεινται στην έκπτωση της ομάδας αυτής. Ειδικότερα, το 2ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε περιλαμβάνει την κάτωθι νέα εργασία:

Απόξεση υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού τάπητα αστικής οδού με χρήση φρέζας (φρεζάρισμα), σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-14-00 «Απόξεση (φρεζάρισμα) ασφαλτικού οδοστρώματος».

Η εργασία τιμολογήθηκε βάσει των εγκεκριμένων ενιαίων τιμολογίων τού ΥΠΕΧΩΔΕ (ΟΔΟ Δ-2Α).

Ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (Α.Π.Ε.) παρουσιάζει συνολική δαπάνη 280.637,90€ (με Φ.Π.Α. 24%) και κλείνει σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση.

Σχετική με τη χρήση των επί έλασσον δαπανών, το συμβούλιο Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Αττικής γνωμοδότησε θετικά με την υπ’ αριθ. 12η γνωμοδότηση της 15ης συνεδρίας του, την 02-08-2018.

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 808 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech