Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 91/2019 “Διατύπωση απόψεων σχετικά με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ για την ίδρυση ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων»”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Συμφωνεί καταρχήν με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ για την ίδρυση ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων» και διατυπώνει τις κάτωθι παρατηρήσεις - διορθώσεις:

Άρθρο 01: Να γραφεί ορθά το Π.Δ. όπου αναφέρεται δηλ. Π.Δ. ΦΕΚ Δ΄ 187/2011.

Άρθρο 02:

α. Να γραφεί ορθά το Π.Δ. όπου αναφέρεται δηλ. Π.Δ. ΦΕΚ Δ΄ 187/2011.

β. Στην παράγραφο 2. αντί του εδαφίου «Για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, λαμβάνεται……έως …..του άρθρου 4 του Π.Δ. 14/2011» να τεθεί «Για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού σχεδίου λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η παραληφθείσα μελέτη από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής τού Σχεδίου Γενικής Διάταξης σύμφωνα με τις προβλέψεις τού άρθρου 4 του Π.Δ. «Καθορισμός μέτρων προστασίας τής περιοχής τού όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων».

Άρθρο 03:

α. Στην παράγραφο 1. να παραληφθεί η λέξη «καταρχάς» στην τελευταία πρόταση.

β. Στην παράγραφο 2. (ββ) να αντικατασταθεί το τελευταίο εδάφιο «με εξαίρεση το στρατόπεδο Ζορμπά και το πέραν του ρέματος Ιλισσού δομημένο τμήμα τού στρατοπέδου Φακίνου» με το «…….με εξαίρεση τις απολύτως αναγκαίες για στρατιωτικούς λόγους εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να αποδεσμευτούν προς το παρόν, ήτοι το στρατόπεδο Ζορμπά και το πέραν του ρέματος Ιλισσού δομημένο τμήμα τού στρατοπέδου Φακίνου».

γ. Η παράγραφος 2. (δδ) να γραφεί: «εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί Κοινόχρηστοι Χώροι και δεν έχουν ακόμα αποδοθεί σε κοινή χρήση».

ε. Στην παράγραφο 3. αντί του «…Ηριδανού ποταμού…» να τεθεί «…του Ιλισσού ποταμού….».

Άρθρο 04: Η παράγραφος 2. (ι) να γραφεί: «Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στον Πυρήνα των Πάρκων σε μη εγκεκριμένες από πολεοδομικό σχέδιο οδούς, με παράλληλη κατάργηση αυτών των οδών ή μετατροπή τους σε πεζόδρομους / ποδηλατόδρομους».

 

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 645 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech