Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 214/2019 “Ανανέωση του προγράμματος «Κοντά στον Δημότη» και ορισμός μελών επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση τα κάτωθι:
A. την επικαιροποίηση και συνέχιση του προγράμματος «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ» ως εξής:
1. Δωρεάν παροχή ειδών διαβίωσης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτική Ιματιοθήκη), για την σίτιση και ένδυση των απόρων κατοίκων.
2. Η υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ», με την συμμετοχή του Δήμου στη Κοινωνική Σύμπραξη «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», εξασφαλίζοντας δωρεάν τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και άλλες παροχές προς απόρους και αστέγους.
3. Δωρεάν παροχή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού σε δημότες με οικονομική αδυναμία.
4. Συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα που αποσκοπούν στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
5. Συνεργασία με δομές, συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία και οργανώσεις για την αντιμετώπιση κατά περίπτωση ζητημάτων κοινωνικής μέριμνας (ζητήματα κακοποίησης, ψυχολογικής υποστήριξης, θέματα ΑΜΕΑ, προβλήματα εξαρτήσεων κ.λπ.) και άρσης των εμποδίων κοινωνικής ένταξης.
6. Η δημιουργία διαδημοτικών συνεργασιών σε διαφόρους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων και δομών από κοινού.
7. Στήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με τα νομικά πρόσωπα και εθελοντικές οργανώσεις.
8. Συνεργασία με τους ενοριακούς ναούς για τη σίτιση και διανομή φαγητού σε απόρους και αστέγους κατοίκους ή οργάνωση συσσιτίων από τον Δήμο γι’ αυτούς.
9. Η λειτουργία αγοράς παραγωγών χωρίς μεσάζοντες, για την προμήθεια από τους καταναλωτές ποιοτικών προϊόντων σε τιμές προσιτές και την παράλληλη στήριξη των Κοινωνικών δομών.
10. Η δωρεάν σίτιση μαθητών στα σχολεία, προς αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού.
11. Η λειτουργία οργανωμένου Κοινωνικού Φροντιστηρίου και η δημιουργία δικτύου συνεργασίας με Ιδιωτικούς Φορείς εκπαίδευσης προς παροχή υποτροφιών σε παιδιά προερχόμενα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
12. Η δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Χρόνου, που θα λειτουργεί ως ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας.
13. Ενίσχυση του δικτύου εθελοντών και δημιουργία μητρώου με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων σε περισσότερους τομείς, που υπάρχει ανάγκη και αξιοποίηση του δυναμικού του δήμου μας
14. Η δημιουργία δομής Ψυχικής Υγείας και υποστήριξης, για την παροχή υποστήριξης σε δημότες.
15. Η δημιουργία δομής Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ , προκειμένου να απασχολούνται και να εκφράζονται δημιουργικά.
16. Η δημιουργία δομής Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά, με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου ΔΟΚΜΕΠΑ.
17. Η λειτουργία Δομής Προώθησης Απασχόλησης, με κύριο στόχο την υποστήριξη ανέργων και ατόμων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.
18. Η ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
19. Μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους ή / και τέλη των απόρων, των ατόμων με αναπηρίες και των πολυτέκνων
20. Δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα Δημοτικά Πολυϊατρεία.
21. Μέριμνα για δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης και νοσοκομεία.
22. Μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
23. Μείωση ή απαλλαγή από τα τροφεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
24. Λειτουργία της εκπτωτικής κάρτας του Δημότη.
25. Η στήριξη των συμπολιτών μας μέσω της πύλης Διαμεσολάβησης του Δήμου και η παροχή δωρεάν διαμεσολαβήσεων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
26. Δωρεάν διανομή προσκλήσεων από τον Δήμο για παρακολούθηση των πολιτιστικών παραστάσεων, ταινιών στους Δημοτικούς κινηματογράφους, καθώς και συνεργασία με ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς για την παροχή δωρεάν προσκλήσεων σε άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
27. Δωρεάν διανομή προσκλήσεων από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, για παρακολούθηση αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται από αυτά.
28. Απαλλαγή Ακινήτων από τα Δημοτικά τέλη καθαριότητας όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, και για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά.
B. ορίζει ως μέλη της Επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», τους κάτωθι Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.:
1. Μαρία Δημητριάδου - Καρασιμοπούλου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, ως Πρόεδρο της επιτροπής.
2. Μιχαήλ Τράκα, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας.
3. Αθανάσιο Αυγουρόπουλο, Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Π.Α.Π.)».
4. Χρυσούλα (Χρύσα) Παρίση, Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)».
5. Βασιλική (Βάνα) Ρετσινιά - Γιαννακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλο προτεινόμενη από το σύνολο της μειοψηφίας.

Η Επιτροπή, πλην της παρακολούθησης του προγράμματος, θα είναι αρμόδια για να εισηγείται τη λήψη κάθε άλλου μέτρου ή δράσης που θα συμβάλει στη βελτίωση του προγράμματος.

Οι σχετικές δαπάνες του προγράμματος θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, επιδοτήσεις προγραμμάτων, δωρεές και χορηγίες, με την πίστωση ανάλογου κωδικού του προϋπολογισμού του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

Το πρόγραμμα «Κοντά στον Δημότη», όπως αυτό συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε, θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους 2021.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

 

 

Διαβάστηκε 759 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech