Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Αρ. απόφ. 15/2020 “Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις τού άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) με πολύ επικίνδυνη κλίση, το οποίο έχει καταστρέψει και το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Λοχ. Δεδούση 39 και Ψαρρών στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 28113/26-11-2019 αιτήσεως της κας Μαρίας Τσίφτη.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Χολαργού κα Αικατερίνη Γκούμα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (αίλανθος - κοινώς βρωμοκαρυδιά) το οποίο βρίσκεται στην οδό Κύπρου 45 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 28081/26-11-2019 αιτήσεως της κας Μαρίας - Χριστίνας Κοντούλη. Στο σημείο έχει πραγματοποιηθεί κατεδάφιση παλιού κτίσματος και πρόκειται να κατασκευαστεί νέα οικοδομή. Με την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, το δέντρο θα αντικατασταθεί με άλλο είδος δέντρου, που δε θα δημιουργεί προβλήματα και το οποίο θα επιλέξει η αρμόδια Δ/νση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
2. την κοπή ενός (1) δέντρου (τύπου λέϊλαντ) το οποίο έχει προκαλέσει με την ανάπτυξή του φθορές και ρηγματώσεις στα μάρμαρα και στο περιφερειακό πέδιλο, πίσω από τον υπ’ αριθ. 603Μ τάφο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Παπάγου.
3. το κλάδεμα δύο (2) δέντρων (κουκουναριές) τα οποία βρίσκονται στην πρασιά της οδού Αφών Διδασκάλου 51 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αναφέρει ότι τα δέντρα ευθύνονται για την ανύψωση του οδοστρώματος στην οδό Αφών Διδασκάλου 50-56. Τα δέντρα όμως είναι υγιή, ορθόκλαδα και δεν έχουν επικίνδυνη κλίση, επομένως μόνο με κλάδεμα, χαμήλωμα και με την κοπή μόνο εκείνων των ριζών που ευθύνονται για την ανύψωσή του οδοστρώματος, δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων, ενώ παράλληλα θα επισκευαστεί το οδόστρωμα.
4. την κοπή ενός (1) δέντρου (νεραντζιά) το οποίο είναι γέρικο, άρρωστο και επιπλέον βρίσκεται σε χώρο που εμποδίζει την είσοδο ενός νέου παρκινγκ (ανέγερση νέας οικοδομής), κατόπιν της υπ’ αριθ. 25858/25-10-2019 αιτήσεως της κας Χριστίνας Παργινού, που συνοδεύεται από την προέγκριση της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.
A. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (λεύκα) το οποίο εμποδίζει την ράμπα αναπήρων που θα κατασκευαστεί, στο πεζοδρόμιο της οδού Ψαρρών 4-6 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν του από 05-12-2019 υπηρεσιακού σημειώματος της Τεχνικής Υπηρεσίας.
2. την κοπή ενός (1) δέντρου (βραχυχίτωνας) χωρίς εκρίζωση, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με μετρητές της ΕΥΔΑΠ, ενώ έχει προκαλέσει και φθορές στις πλάκες του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Λοχ. Δεδούση 7 και Χίου στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 782/10-01-2019 αιτήσεως του κου Ιωάννη Κυριαζή αλλά και του υπηρεσιακού σημειώματος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 686 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech