Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 74/2020 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:
A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. την κοπή και την ενδεχόμενη εκρίζωση (μετά από συνεννόηση) ενός (1) δέντρου (ελιά) που εμποδίζει την πρόσβαση σε νέα είσοδο πολυκατοικίας και αποτελεί εμπόδιο ολοκλήρωσης της επίστρωσης του πεζοδρομίου με πλάκες της οδού Μοσχοπόλεως 1 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 7746/21-05-2020 αιτήσεως του κου Κων/νου Σωτηρίου.
2. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) στην συμβολή των οδών Νικομηδείας και Κυδωνιών 7 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 7052/08-05-2020 αιτήσεως της κας Ευτυχίας Ευθυμιάδου, παρά μόνο το κλάδεμα του δέντρου, όπως αυτό αποφασίστηκε με την υπ΄ αριθ. 36/2020 προγενέστερη απόφασή μας.
3. την άμεση κοπή και νέκρωση της ρίζας ενός (1) δέντρου (βραχυχίτωνας) στο πεζοδρόμιο της οδού Σαρανταπόρου 105 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν κατεπείγουσας ειδοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που προσήλθε να επισκευάσει μεγάλη διαρροή σε κεντρικό αγωγό που προκλήθηκε από το ογκώδες ριζικό σύστημα του δέντρου.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σιώτου και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (βραχυχίτωνας) στο πεζοδρόμιο της οδού Αγ. Γερασίμου 5 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4855/11-03-2020 αιτήσεως της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας κας Άννας Σούρπη. Το δέντρο βρίσκεται σε επαφή σχεδόν με τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ ενώ παράλληλα κλείνει εντελώς το ήδη στενό πεζοδρόμιο και προκαλεί πιέσεις στον συρμό - οδηγό της συρόμενης πόρτας του γκαράζ.
2. την κοπή έξι (6) δέντρων (βραχυχίτωνες) στο πεζοδρόμιο της οδού Β. Μελά 38 στην Κοινότητα Χολαργού, προκειμένου να δρομολογηθεί η επισκευή του με ταυτόχρονη εκρίζωση των κορμών, κατόπιν του από 05-05-2020 υπηρεσιακού σημειώματος της Τεχνικής Υπηρεσίας, με τους λόγους για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η απομάκρυνσή τους.
Με την κοπή των δέντρων, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Αειφορίας να δρομολογήσει τη φύτευση έξι (6) βραχυχιτώνων σε άλλο χώρο πρασίνου του Δήμου, ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου.
3. την κοπή δυο (2) δέντρων (ελιές) στο πεζοδρόμιο της οδού Λ. Δεδούση 42 στην Κοινότητα Χολαργού, εφόσον έχουν καταστρέψει και κλείσει εντελώς το πλάτος του πεζοδρομίου και πιέζουν τον μαντρότοιχο, κατόπιν του από 18-05-2020 υπηρεσιακού σημειώματος της Τεχνικής Υπηρεσίας, με τους λόγους για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η απομάκρυνσή τους.
Με την κοπή των δέντρων, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Αειφορίας να δρομολογήσει τη φύτευση δυο (2) δέντρων σε άλλο χώρο πρασίνου του Δήμου, ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου.
4. την κοπή ενός (1) δέντρου (νεραντζιά) στο πεζοδρόμιο της οδού Φανερωμένης 22 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν του από 18-05-2020 υπηρεσιακού σημειώματος της Τεχνικής Υπηρεσίας, με το οποίο ζητά την απομάκρυνση του δέντρου, διότι εμποδίζει την είσοδο στο χώρο στάθμευσης νεοεγειρόμενης οικοδομής.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 819 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech