Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Αρ. απόφ. 8/2021 "Παραχώρηση σχολικών χώρων με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την υπ΄ αριθ. 1/2021 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) σχετικά με την παραχώρηση χώρων και αιθουσών στις εγκαταστάσεις των σχολικών κτιρίων που στεγάζονται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, επί της οδού Περικλέους στην Κοινότητα Χολαργού και των 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, επί της οδού Μακεδονίας στην Κοινότητα Παπάγου, για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), ώστε να γίνει δυνατή η έκδοση άδειας και λειτουργίας τους, ως εξής:

Α. Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού θα παραχωρηθούν:

 Τέσσερις (4) αίθουσες στο ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος στο πέτρινο κτίριο. Η μια εξ αυτών διαθέτει νιπτήρα και όλες είναι επιφάνειας μεγαλύτερης των 40τ.μ.
 Οι τουαλέτες των μαθητών - μαθητριών.
 Ο προθάλαμος του γραφείου του Συλλόγου Διδασκόντων, ως γραφείο εκπαιδευτικών.
 Αποθηκευτικός χώρος δίπλα στο λεβητοστάσιο.

Β. Από τα 2ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία Παπάγου θα παραχωρηθούν:

 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία είναι πάνω από 100τ.μ. και μπορεί να χωριστεί σε δυο (2) μέρη με ένα προσωρινό μεταφερόμενο διαχωριστικό, ώστε η αίθουσα να είναι έτοιμη για μαθητική χρήση την επόμενη μέρα. Στον χώρο αυτό βρίσκεται και μια κουζίνα με νιπτήρα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει αίθουσα άλλη με νιπτήρες.
 Αίθουσα (28τ.μ.) δίπλα στα γραφεία του Συλλόγου Διδασκόντων.
 Ισόγεια αίθουσα 34τ.μ. (Isobox, β΄ προαύλιο).
 Προαύλιοι χώροι.
 Δυο (2) w.c για τους μαθητές.
 Προθάλαμος του γραφείου του Συλλόγου Διδασκόντων για τους εκπαιδευτές (το γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί οι εκπαιδευτικοί έχουν τα υλικά τους και τα προσωπικά τους συρτάρια).
 Αποθηκευτικός χώρος, δίπλα στο λεβητοστάσιο.

Τα Κ.Δ.Α.Π. θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (5 ετών) έως 12 ετών.

Οι ως άνω παραχωρήσεις θα γίνουν με τις εξής προϋποθέσεις:

 Ο φορέας θα αναλάβει τα έξοδα καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης για το χρονικό διάστημα της χρήσης και θα παραδίδει τους χώρους που χρησιμοποιεί έτοιμους προς χρήση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
 Δε θα παρεμποδίζεται τη ομαλή λειτουργία των σχολείων και θα αποκαθιστά άμεσα τυχόν φθορές ή ζημιές ήθελε προξενήσουν σε κινητά ή ακίνητα στοιχεία του συγκροτήματος (άρθρο 41 του Ν. 1566/1985).
 Η λειτουργία των ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω voucher (52/08-07-2020 απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ΔΟΚΜΕΠΑ), επομένως δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση από μέρους των μαθητών που θα συμμετέχουν.
 Θα τηρούνται οι όροι της υπ΄ αριθ. 3/08-01-1995 (ΦΕΚ 15/τ.β’/12-01-1996) Αστυνομικής Διάταξης του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας «Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας».
 Να κοινοποιηθεί στις Διευθύνσεις των Σχολείων και στην Σχολική Επιτροπή Π.Ε., το ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου καθώς και ο τρόπος επικοινωνίας, για οτιδήποτε συμβεί στη διάρκεια της χρήσης των χώρων.
 Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων να έχουν την πλήρη ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων και για την εγγύηση των συνθηκών που είναι αναγκαίες και ικανές για τη διδασκαλία των ανωτέρω δραστηριοτήτων.
 Όταν θα υπάρχει εκδήλωση, προετοιμασία - γιορτή του σχολείου, δεν θα μπορούν να διατίθενται οι συγκεκριμένοι χώροι.
 Λόγω των μέτρων πρόληψης για τον covid-19, οι χώροι θα παραχωρηθούν εφόσον οι υγειονομικές οδηγίες το επιτρέψουν.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 559 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech