Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 45/2021 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:
A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. τη μη κοπή τριών (3) δέντρων (πεύκα) στο άλσος της οδού Φραγκογιάννη 20 και Βλαχάβα στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ΄ αριθ. πρωτ. 4926/17-03-2021 εξώδικης διαμαρτυρίας του Γ. Αργυρόπουλου που επιθυμεί την κοπή τους.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. τη μη κοπή δυο (2) δέντρων (πεύκα) στο πεζοδρόμιο της οδού Σερίφου 13-15 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 7059/08-05-2020 αιτήσεως της κας Ευγενίας Δημητρίου που αιτείται την κοπή τους.
2. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) επί της οδού Ξανθίππου 81 και Ερατούς στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 21389/02-12-2020 αιτήσεως του κου Β. Πελοποννήσιου (ΕΝΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕΕ) που αιτείται την κοπή του.
Το δέντρο είναι υγιές και έχει κλαδευτεί πρόσφατα αλλά επειδή εισέρχεται με τον κορμό του στην άκρη του οδοστρώματος, θα τοποθετηθούν φωσφορούχες αυτοκόλλητες ταινίες στον κορμό του, θα γίνει διαγράμμιση στο οδόστρωμα και θα τοποθετηθεί πινακίδα, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ατυχήματος.
Υπέρ των εισηγήσεων ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Χολαργού κα Αικατερίνη Γκούμα.
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νικήτας Κανάκης «δήλωσε» ότι απέχει.
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παναγιώτης Δεμέστιχας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:
A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) που βρίσκεται στο παρακείμενο άλσος των οδών Λάσκου 53 και Βερσή στην Κοινότητα Παπάγου, το οποίο έχει επικίνδυνη κλίση και ο κορμός του έχει ρηγματώσει επικίνδυνα τον μαντρότοιχο της οικίας.
Μετά την απομάκρυνσή του, θα φυτευτούν δύο δέντρα χαρουπιάς σε άλλα σημεία του συγκεκριμένου άλσους, για διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σιώτου και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
2. την κοπή δυο (2) δέντρων (πεύκα) που βρίσκονται επί της οδού Λάσκου 18 στην Κοινότητα Παπάγου, τα οποία μετά την κακοκαιρία προκλήθηκαν θραύσεις και αυξήθηκαν οι ροπές, με αποτέλεσμα το ένα να στερείται κόμης ενώ το δεύτερο μεγάλωσε η κλίση του και εισέρχεται εντός της οικίας, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4124/05-03-2021 αιτήσεως του κου Αντώνη Αποστολίδη.
Μετά την απομάκρυνσή τους, θα αντικατασταθούν από δύο δέντρα ακακίας.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κουκής

Διαβάστηκε 594 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech