Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 24/2022 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:

1. την κοπή δύο (2) δέντρων (πεύκα) που βρίσκονται στο παρακείμενο άλσος της οδού Φραγκογιάννη 20 και Βλαχάβα στην Κοινότητα Παπάγου και τα οποία έχουν γείρει επικίνδυνα και έχουν εισέλθει με την κόμη τους εντός του οικοπέδου και με το αέρα ακουμπάει σε μπαλκόνι 1ου ορόφου.

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας με την ολοκλήρωση της κοπής, να μεριμνήσει ώστε να αντικατασταθούν άμεσα από άλλα τέσσερα (4) δέντρα (2 φυλλοβόλα και 2 αειθαλή).

Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:

1. την απομάκρυνση και τη μεταφύτευση τριών (3) δέντρων (ελιές) που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Σερίφου 20 στην Κοινότητα Χολαργού, που εμποδίζουν την είσοδο προς τις ράμπες του ισογείου της κεντρικής εισόδου και του υπογείου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 2726/15-02-2022 αιτήσεως του κου Ανδρέα Καλιακμάνη (K&G DEVELOPMENTS IKE), η οποία συνοδεύεται από οικοδομική άδεια και σχέδιο κάτοψης.
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να μεριμνήσει ώστε ο εργολάβος να μεταφυτεύσει τα τρία δέντρα κοντά στο Τσακό - Ελαιώνα (τέρμα οδού Σύρου, πέριξ των γηπέδων), σε σημείο που θα του υποδείξει η Υπηρεσία.

2. την απομάκρυνση και τη μεταφύτευση δύο (2) δέντρων (ελιές) που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Σαρανταπόρου 33 στην Κοινότητα Χολαργού, που εμποδίζουν (πρόκειται για την πρώτη και την τρίτη ελιά) την είσοδο νεοεγειρόμενης πολυκατοικίας και την είσοδο των οχημάτων στις θέσεις στάθμευσης του ισογείου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 19985/05-11-2021 αιτήσεως του κου Ν. Παύλου Πολιτικού Μηχανικού, η οποία συνοδεύεται από οικοδομική άδεια και σχέδιο κάτοψης.
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να μεριμνήσει ώστε ο εργολάβος να μεταφυτεύσει τα δύο δέντρα, σε σημείο που θα του υποδείξει η Υπηρεσία.

3. την κοπή τεσσάρων (4) δέντρων (νεραντζιές) που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο των οδών Μέτωνος 37 και Ξανθίππου 15 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 1242/21-01-2022 αιτήσεως του κου Ιωάννη Παπανικόλα και συνοδεύεται από την υπ’ αριθ. 521211/2021 αίτηση προς την Πολεοδομία και σχέδιο κάτοψης, για την νέα οικοδομή που θα ανεγερθεί. Οι δύο νεραντζιές (πρώτη και τρίτη) από την πλευρά της Ξανθίππου και οι δύο τελευταίες νεραντζιές από το πεζοδρόμιο της Μέτωνος, εμποδίζουν τις εισόδους των χώρων στάθμευσης πιλοτής, την κεντρική είσοδο, την είσοδο Α.μ.Ε.Α. και την είσοδο των υπόγειων χώρων στάθμευσης.
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να μεριμνήσει για την κοπή τους εφόσον κατατεθεί στον Δήμο, η οριστική οικοδομική άδεια.

4. την κοπή τριών (3) δέντρων (πεύκα) - το τέταρτο δέντρο αριστερά χρειάζεται μόνο κλάδεμα, που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Βεντούρη 28 στην Κοινότητα Χολαργού, τα οποία έχουν γείρει επικίνδυνα και δεν πρόκειται για απόλυτα υγιή δέντρα αλλά μεγάλης ηλικίας και ταλαιπωρημένα (ένα απονεκρωμένο και δύο που έχουν γείρει επικίνδυνα), κατόπιν της υπ’ αριθ. 2545/11-02-2022 αιτήσεως του κου Βασίλειου Πελοποννήσιου (ΕΝΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕΕ).
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, τα δέντρα θα αντικατασταθούν από άλλα τρία (3) νέα δενδρύλλια τριετή (νεραντζιές ή προύνοι), με μέριμνα του εργολάβου.

5. την κοπή ενός (1) δέντρου (ακακία) που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ελ. Βενιζέλου 39 στην Κοινότητα Χολαργού, καθώς πρόκειται για ένα δέντρο πολύ άρρωστο, με σαπισμένους βραχίονες και κορμό και δεν επανέρχεται, κατόπιν της υπ’ αριθ. 1906/03-02-2022 αιτήσεως της κας Βασιλικής Κατσάνα.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 567 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech