Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 31/2022 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με την ανωτέρω εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. το κλάδεμα, την απομάκρυνση και την μεταφύτευση δυο (2) δέντρων (ελιές) που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Αργυρόκαστρου 61 και Μακεδονίας στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 2367/09-02-2022 αιτήσεως του κου Αγγελή Μποζίκα, που συνοδεύεται από την 197124/2021 οικοδομική άδεια και σχέδιο κάτοψης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δεύτερη και τρίτη ελιά στην σειρά (επί της οδού Μακεδονίας) που βρίσκονται στο άνοιγμα από τις ράμπες των χώρων στάθμευσης.
Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας να μεριμνήσει ώστε ο αιτών να μεταφυτεύσει τα δύο αυτά δέντρα, σε σημείο που θα του υποδείξει η Υπηρεσία.
Υπέρ της εισήγησης ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την άμεση κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους 19-21 στην Κοινότητα Χολαργού, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πτώσης καθότι έχει ισχυρή κλίση, μεγάλο βάρος, επικίνδυνη καμπή στον κορμό του και φύεται εντός τσιμεντένιας ζαρντινιέρας, την οποία έχει ρηγματώσει και είναι ακόμα πιο επίφοβο για πτώση, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4524/11-03-2022 αιτήσεως της κας Μαρίας Κτιστάκη, που την προσυπογράφουν άλλοι 31 δημότες των οδών Αριστοτέλους, Μενίππου και Χίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. τη μη κοπή του (1) δέντρου (πεύκο), που βρίσκεται στο άλσος (πράσινη γραμμή) της οδού Ελλησπόντου 45 στην Κοινότητα Παπάγου, παρότι με την υπ’ αριθ. 4524/11-03-2022 αίτησή του ο κος Νικόλαος Θεοδωρίδης αιτείται την κοπή του και το κλάδεμα άλλων πέντε, διότι διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα, συνολικά έξι δέντρα, ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στην πρόσφατη κακοκαιρία και χρήζουν μόνο κλάδεμα, με λίγο πιο αυστηρό κλάδεμα από τα υπόλοιπα, το δέντρο που αιτήθηκαν για κοπή, ώστε να χαμηλώσει και να μην οδηγείται το βάρος της κορυφής προς την οικία.
Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
2. την κοπή δύο (2) δέντρων (νεραντζιές), που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Αναστάσεως 56 στην Κοινότητα Παπάγου, διότι είναι σε σημείο που εμποδίζουν τις τεχνικές εργασίες και την απομάκρυνση των υλικών (μπάζων) του οικοπέδου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4035/03-03-2022 αίτησης της εκπροσώπου της εταιρείας «ΔΡΟΛΙΑΣ ΙΚΕ».
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, τα δέντρα θα αντικατασταθούν από άλλα δυο (2) νέα δενδρύλλια εντός του οικοπέδου, με υποχρέωση του εργολάβου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ανυφαντής και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
3. την κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο) και στη συνέχεια την νέκρωση της ρίζας του, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Παναγιώτου 11 στην Κοινότητα Παπάγου, διότι έχει δημιουργήσει φθορές που δεν είναι επισκευάσιμες, κατόπιν της υπ’ αριθ. 3550/25-02-2022 αίτησης της κας Γλυκερίας Μητροσίλη.
Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
Υπέρ των ανωτέρω εισηγήσεων ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. την κοπή ενός (1) δέντρου (νεραντζιά), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ξανθίππου 4 στην Κοινότητα Χολαργού, διότι είναι σε σημείο που εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων προς τους χώρους στάθμευσης νέας οικοδομής, κατόπιν της υπ’ αριθ. 4029/2022 αίτησης του κου Γεράσιμου Μαρκάτου, που συνοδεύεται από την 253703/2021 οικοδομική άδεια και σχέδιο κάτοψης.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ανυφαντής και Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
2. την άμεση κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ξανθίππου 4-6 στην Κοινότητα Χολαργού, διότι δημιουργεί πολλά προβλήματα καθότι είναι πανύψηλο, επικίνδυνο και η ασθενική του κόμη προσεγγίζει πάνω και δίπλα τον υποσταθμό της ΔΕΗ (Ξανθίππου 1) και τα ηλεκτροφόρα καλώδια, κατόπιν των αιτήσεων υπ’ αριθ. 1598/01-02-2022 της κας Αικατερίνης Σαρέλη, η υπ΄ αριθ. 3577/28-02-2022 της κας Βιβής Τσακανίκα και η υπ΄ αριθ. 5049/02-03-2022 με υπογραφές των ενοίκων της οδού Ξανθίππου 6.
Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
3. την άμεση κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Υμηττού 1-3 στην Κοινότητα Χολαργού, διότι είναι έντονα γερμένο και υπάρχει ο κίνδυνος για πτώση, με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αφού είναι σε σημείο με πυκνή κίνηση οχημάτων και πολιτών.
Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου.
4. την κοπή ενός (1) δέντρου (ευκάλυπτος), που βρίσκεται στο χώρο των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου «ΜΑΚ ΜΑΡΣΩ», το οποίο από υπέρμετρη ανάπτυξη κορμού και ριζών έχει ραγίσει τα τσιμέντα και τα τοιχία γύρω από τον κορμό και οι φθορές επεκτείνονται γοργά και υπάρχει κίνδυνος από τα σπασμένα κλαδιά και τους βραχίονες, λόγω της αυξημένης παρουσίας του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου.
Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Κούτρας, Γεώργιος Ανυφαντής, Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου και Περικλής Ζήκας.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρυσούλα Παρίση, Μαρία Δημητριάδου - Καρασιμοπούλου, Δήμητρα Ρουφογάλη, Χαράλαμπος Στάϊκος, Λουκάς Ρίζος, Γεώργιος Ρεμούνδος και Δημήτριος Οικονόμου.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 615 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech