Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 2/2023 "Διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Την υποβολή γνώμης επί των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων στην περιοχή του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, προτείνοντας να διαμορφωθούν ως κάτωθι:

Με βάση την παραπάνω πρόταση θεωρούμε ότι:
1. Πρέπει να γίνει μια διόρθωση στην ήδη αυξημένη τιμή ζώνης στην Κοινότητα Παπάγου.
2. Να περιοριστεί η αύξηση των τιμών για τις υπόλοιπες ζώνες της Κοινότητας Χολαργού, ώστε για το σύνολο της Κοινότητας οι αυξήσεις να μην ξεπερνούν το όριο των 1900 ευρώ / ζώνη.
Οι ως άνω διορθώσεις κρίνονται αναγκαίες λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς επηρεάζουν τους πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η προβλεπόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιφέρει στα νοικοκυριά τις ακόλουθες συνέπειες:
1. Πιθανή απώλεια του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους σημερινούς δικαιούχους, καθώς για την απόδοση του συγκεκριμένου επιδόματος λαμβάνεται υπόψη η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας.
2. Πιθανή απώλεια του στεγαστικού επιδόματος, για το οποίο η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 120.000€.
3. Καθίσταται δύσκολη η ένταξη στο κοινωνικό - οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για το οποίο η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120.000€.
4. Επηρεάζονται αυτόματα και άμεσα:
• το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα από εκμίσθωση / δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου,
• το τεκμαρτό εισόδημα ιδιόχρησης επαγγελματικής στέγης,
• η αντικειμενική δαπάνη «τεκμήριο διαβίωσης» σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη α’ και β’ κατοικία, αναλόγως εμβαδού και τιμής ζώνης,
• ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανά περιουσιακό στοιχείο.
5. Η προβλεπόμενη άνοδος των τιμών αντικειμενικής αξίας ακινήτων συμπαρασύρει μία σειρά φόρων και τελών, όπως για παράδειγμα, ο φόρος μεταβίβασης, ο φόρος γονικής παροχής, ο φόρος κληρονομιάς, οι αμοιβές συμβολαιογράφων, το ΤΑΠ κ.ά., επιβαρύνοντας σωρευτικά τα νοικοκυριά.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 291 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech