Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 6/2023 "Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με το σκεπτικό της ανωτέρω εισήγησης:

A. Για την Κοινότητα Παπάγου:
1. τη μεταφύτευση τριών (3) δέντρων (ελιές), που βρίσκονται στη Δημοτική πρασιά της οδού Ελλησπόντου 41 της Κοινότητας Παπάγου, σε άλλο σημείο της ίδιας πρασιάς, που δε θα εμποδίζουν την κεντρική είσοδο και την είσοδο του χώρου στάθμευσης νεοεγειρόμενης οικοδομής, κατόπιν της υπ’ αριθ. 24934/12-12-2022 αίτησης του κου Δημήτριου Γεωργιάδη, για τη μεταφύτευσή τους επειδή βρίσκονται μπροστά σε άνοιγμα της εισόδου νέου χώρου στάθμευσης.
Η μεταφύτευσή τους σε άλλο σημείο της ίδιας Δημοτικής πρασιάς, θα γίνει με ευθύνη του αιτούντος με επίβλεψη και οδηγίες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφόρας.

2. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (ελιά) - από μια σειρά ελιές, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ανατ. Θράκης 7 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 25334/16-12-2022 αίτησης της κας Νεκταρίας Κουτσογιαννοπούλου, διότι έχει προξενήσει μόνο φθορές στο κράσπεδο και στις πλάκες του πεζοδρομίου, που επισκευάζονται, ενώ διαπιστώθηκε ότι το δέντρο είναι υγιής.
Η επισκευή του πεζοδρομίου θα γίνει με μέριμνα των ιδιοκτητών, χωρίς καμία επέμβαση στο δέντρο (ελιά).

3. τη μη κοπή αλλά τη μεταφύτευση ενός (1) δέντρου (ελιά) που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Δυρραχίου 22 στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 711/11-01-2023 αίτησης του κου Γεωργίου Παπαχριστοφόρου, για απομάκρυνση του δέντρου. Η ελιά είναι εύρωστη και υγιής, ο κορμός της έχει καλύψει το σύνολο του πλάτους του πεζοδρομίου αλλά οι φθορές στην περίφραξη είναι περιορισμένες, επομένως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να κοπεί το δέντρο.
Η μεταφύτευση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί υπό τις προϋποθέσεις: α) να είναι σύμφωνος ο αιτών, για τη μεταφύτευση της ελιάς σε παρτέρι της Πλατείας Ελευθερίας, β) να γίνει με δικά του μέσα και να φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη ο αιτών, με την επίβλεψη και τις οδηγίες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφόρας και γ) ολοκληρώνοντας η μεταφύτευση του δέντρου να επισκευάσει ο ίδιος το πεζοδρόμιο.
Υπέρ των εισηγήσεων ψήφισε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παπάγου κα Μαρία Δημάκου.

B. Για την Κοινότητα Χολαργού:
1. τη μεταφύτευση ενός (1) δέντρου (αιωνόβια ελιά), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ξανθίππου 103 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 749/12-01-2023 αίτησης του κου Αντώνιου Σαντοριναίου, ο οποίος προτίθεται να μεταφυτεύσει το δέντρο μπροστά σε ακίνητο ιδιοκτησίας της κατασκευαστικής εταιρίας «ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ Α. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ».
Η μεταφύτευση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί υπό τις προϋποθέσεις: α) να γίνει με μέσα και προδιαγραφές που να εξασφαλίζουν την όσο το δυνατόν αρτιότερη εγκατάσταση στην νέα θέση που θα υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, β) να εξασφαλιστεί η εξαγωγή της ελιάς με την ανάλογη μπάλα χώματος και ριζών ενώ ο χώρος υποδοχής θα πρέπει να είναι σωστά διαμορφωμένος, γ) να δοθούν σαφείς οδηγίες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφόρας στον αιτούντα και να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους, πριν πραγματοποιηθεί οτιδήποτε και δ) το σημείο που θα γίνει η μεταφύτευση του δέντρου θα το υποδείξει η Δ/νση Περιβάλλοντος και Αειφορίας.

2. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (κουκουναριά), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου 27 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 23985/01-12-2022 αίτησης των ενοίκων της πολυκατοικίας, για κοπή του δέντρου λόγω διαρροής σε φρεάτιο ρολογιού της ΕΥΔΑΠ.
Σε ισχύ βρίσκεται η υπ’ αριθ. 102/2022 προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον δεν έχει αλλάξει η φυσιολογία του δέντρου και εξακολουθεί να είναι υγιές και χωρίς επικίνδυνη κλίση.

3. τη μη κοπή ενός (1) δέντρου (πεύκο), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Αγ. Ι. Θεολόγου 62 στην Κοινότητα Χολαργού, διότι διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα ηλικιωμένο πεύκο, το οποίο όμως είναι ζωντανό, διαθέτει μόνο μια μικρή κόμη που δεν έχει ιδιαίτερο βάρος, δεν είναι επίφοβο για πτώση, ο κορμός δεν έχει ιδιαίτερη κλίση, ούτε η ελάχιστη εναπομένουσα πράσινη βλάστηση μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της ισχυρή ροπή πτώσεως του δέντρου, παρότι με την υπ’ αριθ. 1164/17-01-2023 αίτησή του ο κος Γεώργιος Στρουμπούλης αιτείται την κοπή του.
Το δέντρο χρήζει μόνο ελαφρύ κλάδεμα στο σημείο που η κόμη του προσεγγίζει τα κάγκελα της ταράτσας.

4. την κοπή ενός (1) δέντρου (λευκά), που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Δοϊράνης 18 στην Κοινότητα Χολαργού, κατόπιν της υπ’ αριθ. 21913/07-11-2022 αίτησης του κου Χρήστου Μακαρούνη, διότι διαπιστώθηκε ότι το δέντρο είναι μεγάλης ηλικίας, είναι αρκετά ταλαιπωρημένο από ξυλοφάγα έντομα και μύκητες (σαπίσματα) και οι βραχίονές του έχουν μεγάλο βάρος και είναι πολύ επικίνδυνοι, ενώ ταυτόχρονα έχει προξενήσει μεγάλες ζημιές στον μαντρότοιχο και έχει φράξει τη δίοδο του στενού πεζοδρομίου.
Μετά την κοπή του δέντρου, να γίνει η επισκευή του πεζοδρομίου και της μάντρας, με ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Η Πρόεδρος

Άννα - Μαρία Τσικρικώνη

Διαβάστηκε 292 φορές

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech