Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 147: Έγκριση Επιβολής Μηνιαίας Οικονομικής Εισφοράς (Τροφεία), στις Οικογένειες των Φιλοξενούμενων Παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΜΕ.ΠΑ., για το Σχολικό Έτος 2022-2023 και για τη χρονική περίοδο από 1-9-2022 έως και 31-

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της:

 Την εισήγηση της Προέδρου
 Την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας
 Τις διατάξεις του Ν. 4623/2019

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα

α. Την Έγκριση της υπ’ αριθ. 31/14-4-2022 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ» (ΔΟΚΜΕΠΑ).
β. Την Επιβολή Μηνιαίας Οικονομικής Εισφοράς (Τροφεία), στις Οικογένειες των Φιλοξενούμενων Παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΜΕ.ΠΑ., για το Σχολικό Έτος 2022-2023 και για τη χρονική περίοδο από 1-9-2022 έως και 31-7-2023, ως ακολούθως :

Για το 1ο παιδί:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ή ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

1. Για το 2ο παιδί τής οικογένειας, έκπτωση 25% επί της κλίμακας, εφόσον είναι εγγεγραμμένα δύο (2) παιδιά μιας οικογένειας σε παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό, των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. Παπάγου – Χολαργού.

2. Για το 1ο και το 2ο παιδί σε παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό, των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. Παπάγου – Χολαργού τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, έκπτωση 50% επί της κλίμακας. Σε περίπτωση φιλοξενίας τριών (3) παιδιών μιας οικογένειας, το 3ο παιδί φιλοξενείται ατελώς.

3. Παιδιά των εργαζομένων του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. φιλοξενούνται ατελώς. Για τους εργαζόμενους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Δ.Ο.Π.Α.Π., ορίζεται το ποσό των τριάντα ευρώ (30€) για το κάθε παιδί.

4. Οικογένειες:
α) μονογονεϊκές.
β) που έχουν μέλος (τέκνο ή γονέα) με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω.
γ) που έχουν μέλος (τέκνο ή γονέα) με ανίατη ασθένεια, θα πληρώνουν το 50% στην 3η, 4η και 5η κλίμακα.

5. Για κάθε νέα εγγραφή παιδιού, ορίζεται το ποσό των πενήντα ευρώ (50€), το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ ετησίως, δεν επιστρέφεται και είναι υποχρεωτικό για τη φιλοξενία όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό.

6. Όσες οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.Τ.Α.Α., υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr), για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α., κάνοντας χρήση τής αξίας τοποθέτησης (voucher). Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πενήντα ευρώ (50€) επιπλέον, στην κλίμακα που εντάσσονται, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε μήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Η καταβολή τής οικονομικής εισφοράς (τροφεία) είναι μηνιαία.
2. Η πιθανή αίτηση διαγραφής προς το Διοικητικό Συμβούλιο, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζεται από βεβαίωση εξόφλησης οφειλών προς τον Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.
3. Σε περίπτωση διαγραφής του νηπίου ή του βρέφους, δεν επιστρέφεται η οικονομική εισφορά που έχει ήδη καταβληθεί. Η οικονομική εισφορά καταβάλλεται ανεξαρτήτως των παρουσιών τού νηπίου ή τού βρέφους
4. Μεταβολές ως προς την κλίμακα επιβολής τής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (κατά το παραπάνω διάστημα) λόγω αυξομείωσης του οικογενειακού εισοδήματος δε θα γίνονται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και για πολύ σοβαρό οικονομικό ή οικογενειακό λόγο. Οι αιτήσεις απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού τών τροφείων εξετάζονται από Ειδική Επιτροπή Επαναξιολόγησης και η απόφαση θα πρέπει να τεκμαίρεται πλήρως. Η τελική απόφαση ισχύει αποκλειστικά, εφόσον έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.
5. Για τον προσδιορισμό της οικονομικής συνεισφοράς λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των γονέων και κηδεμόνων, στο οποίο περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, όπως αποτυπώνεται στο πεδίο Δ1 του εκκαθαριστικού σημειώματος.
6. Σε περίπτωση που ο γονέας έχει Voucher των προγραμμάτων τού ΕΣΠΑ και το παιδί απουσιάζει αδικαιολόγητα, θα επιβαρύνεται με πενήντα ευρώ (50€) μηνιαίως.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Αθανάσιος Αυγουρόπουλος

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech