Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1002

Διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου Χολαργού

Δείτε και απαντήστε το Ερωτηματολόγιο Ανοιχτής Δημόσιας Διαβούλευσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου – Χολαργού 2019-2023 (κλίκ εδώ) 

Αν δεν επιθυμείτε την ηλεκτρονική συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να βρείτε αρχείο word στα επισυναπτόμενα αρχεία. Το ερωτηματολόγιο αυτό  μπορείτε να το καταθέσετε:
• Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Στο Δημαρχείο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού (Λεωφόρος Περικλέους 55, Χολαργός, ΤΚ 15561) με την ένδειξη «Προς Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης»

 

12 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Νατάσσα Χαμηλοθώρη Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 10:03 δημοσιεύθηκε από Νατάσσα Χαμηλοθώρη

    Στον πίνακα με τις κυριότερες δραστηριότητες του Τμήματος Παιδείας σελίδα 263 του Επιχειρησιακού Σχεδίου, αναγράφεται ως βασική δραστηριότητα του Τμήματος η «Εποπτεία και έλεγχος των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων». Παρότι επισημάναμε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι οι λέξεις που επιλέχτηκαν είναι το λιγότερo λάθος, το κείμενο βγήκε στη διαβούλευση χωρίς αλλαγές. Προτείνουμε οι λέξεις "εποπτεία" και "έλεγχος" να αντικατασταθούν με τις λέξεις «συνεργασία» και «υποστήριξη». Ο Δήμος οφείλει να αναγνωρίζει την αυτονομία και ανεξαρτησία των Συλλόγων Γονέων, να συνεργάζεται μαζί τους και να υποστηρίζει τη δράση τους.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ν.Βαλμάς Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 22:25 δημοσιεύθηκε από Ν.Βαλμάς

    Το σχέδιο είναι πολύ αναλυτικό. Στο κεφάλαιο του κυκλοφοριακού θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον Χολαργό, στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο μετροπόλιταν και τους σταθμούς του μετρο. Η ελεγχόμενη στάθμευση ίσως είναι το καλύτερο μέτρο ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους αυτής της ζώνης.

  • Σύνδεσμος σχολίου Δημήτρης Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 22:04 δημοσιεύθηκε από Δημήτρης

    Δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να βρω τόσες πληροφορίες για τον Δήμο μου συγκεντρωμένες σε ένα σχέδιο. Θερμά συγχαρητήρια. Καλό θα είναι να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Χρήσιμη θα είναι και η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας κατά τις απογευματινές ώρες.

  • Σύνδεσμος σχολίου Δημήτρης Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 22:02 δημοσιεύθηκε από Δημήτρης

    Δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να βρω τόσες πληροφορίες για τον Δήμο μου συγκεντρωμένες σε ένα σχέδιο. Θερμά συγχαρητήρια. Καλό θα είναι να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Χρήσιμη θα είναι και η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας κατά τις απογευματινές ώρες.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:52 δημοσιεύθηκε από ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Από το Επιχειρησιακό του 2015 έχετε διαπιστώσει ότι αποτελούν πρόβλημα οι ακίνητοι κάδοι ειδικά στην κοινότητα Παπάγου. Διαπιστώνετε, και ορθώς, ότι αυτό καθυστερεί το έργο της αποκομιδής, είναι επιβλαβές για την υγεία των εργαζομένων και φυσικά πολύ κοστοβόρο. Ένα ακόμα θέμα είναι η σπάνια πλύση τους που δεν μπορεί προφανώς να ελεγχθεί από τις υπηρεσίες. Το 2015 ο Δήμος είχε 1578 κάδους σταθερούς και σήμερα παραμένουν στη θέση τους οι 1432. Δεν διαβάσαμε πουθενά με τι χρονοδιάγραμμα σκέφτεστε την κατάργησή τους. Προφανώς με 150 κάδους μείον σε 6 χρόνια , θα πρέπει σε αυτό το επιχειρησιακό να γίνετε πολύ συγκεκριμένοι και αποφασιστικοί για την εξάλειψή τους και όχι μόνο να διαπιστώνετε την ύπαρξή τους. Ποιες κινήσεις θα κάνετε και με τι χρονικό ορίζοντα.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΛΕΝΗ ΜΕΓΑΛΙΟΥ Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:11 δημοσιεύθηκε από ΕΛΕΝΗ ΜΕΓΑΛΙΟΥ

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.

  • Σύνδεσμος σχολίου Παναγιώτα Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 21:11 δημοσιεύθηκε από Παναγιώτα

    Συγχαρητήρια για τη σύνταξη του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου. Εμπεριστατωμένο και πολύ χρήσιμο.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 11:51 δημοσιεύθηκε από ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2020-2023
    166
    ΕΝΟΤΗΤΑ 1η- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
    Στη μελέτη για την Προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου προτείνονται νέοι ποδηλατόδρομοι που θα συνδέουν σημαντικούς πόλους έλξης μετακινήσεων και οι οποίοι είναι:
    Α. Κοινότητα Παπάγου
    o στην οδό Χατζηκωνσταντή σε όλο το μήκος της
    Β. Κοινότητα Χολαργού
    o στην οδό Ευτέρπης από την οδό Φανερωμένης έως την οδό Υμηττού
    o στην οδό Θάλειας από την οδό Αγ. Ι. Θεολόγου έως την οδό Σαρανταπόρου
    o στον παράδρομο της Λ.Μεσογείων

    Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιοι σημαντικοί πόλοι έλξης μετακινήσεων συνδέονται ειδικά με τους δυο ποδηλατοδρόμους στον Χολαργό,στην Θαλείας (ένας δρόμος 100 μέτρων δηλαδή) και στην Ευτέρπης; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτοί οι δρόμοι; Η Χατζηκωνσταντή στου Παπάγου τι συνδέει ακριβώς;

  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 11:30 δημοσιεύθηκε από ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Στο Επιχειρησιακό αναφέρεται στην σελίδα 157: "Πέραν των καθημερινών δρομολογίων, εφαρμόζονται και προγράμματα αποκομιδής το Σαββατοκύριακο με στοχευμένες παρεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο γίνεται ένα δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων από κεντρικά σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος και τρία δρομολόγια ανακύκλωσης (1 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και 2 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού. Την Κυριακή πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια αποκομιδής σύμμεικτων (1 στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και 4 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού). Την Κυριακή το Μηχανικό Σάρωθρο καθαρίζει σημεία που δεν είναι εύκολο να καθαριστούν τις καθημερινές (π.χ Μετρό, παράδρομος Λεωφ. Μεσογείων κ.α.), ενώ οι κάδοι πλένονται κάθε μήνα."
    Πότε εφαρμόσθηκε η πλύση των κάδων κάθε μήνα, τι στοιχεία πιστοποιούν αυτή τη συχνότητα και πολύ περισσότερο με ποιο τρόπο θα εφαρμοσθεί από εδώ και πέρα. Οι δημότες συνεχώς παραπονιούνται για το γεγονός της μη πλύσης κάδων και τη δυσοσμία τους.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:12 δημοσιεύθηκε από ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Ο Συμπαραστάτης του Δημότη πότε θα ενεργοποιηθεί και γιατί δεν υπάρχει 2 χρόνια τώρα ενεργός ρόλος;

  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:02 δημοσιεύθηκε από ΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Η τοποθέτηση για το Επιχειρησιακό όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συζήτηση του θέματος.
    Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το επιχειρησιακό είναι 2019-2023 και βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2021. Ας ξεκινήσουμε ότι θα έπρεπε να προηγείται όποιου προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος και να παραπέμπει το ένα στο άλλο προφανώς. Αλλά ας συνεχίσουμε με το ότι Το Επιχειρησιακό βασικά δεν έχει όραμα, δεν περιλαμβάνει καμία επέμβαση που να αντιστρέφει τα προβλήματα πόσο δε μάλλον που δεν εντοπίζει τα προβλήματα.

    Τεχνικά ξεκινώντας θα σημειώσουμε ότι σε επίπεδο στοιχείων από την προηγούμενη φορά, που είχε γίνει μια καλή δουλειά συλλογής πληροφοριών θα περιμέναμε να έχει επικαιροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα.

    Πόσα ρολόγια διαθέτουμε και την εξέλιξή τους, πόσες επιχειρήσεις, πόση ανοικοδόμηση από το 2011, πόσες αίθουσες σχολείων κλπ.
    Και εδώ αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα του δήμου που είναι η πληροφοριακή διακυβέρνηση, όπως το βάζαμε από παλιά, και τα DataAnalysis. Ο δήμος μας δεν έχει δυνατότητα να συλλέγει και να επεξεργάζεται στοιχεία, δεν μπορεί να κάνει προβολές και δεν μπορεί να αντιληφθεί με έξυπνο τρόπο τους κινδύνους και να αντιδρά. Δεν μπορεί δηλαδή να βάλει τα δεδομένα της να αλληλεπιδρούν. Απέχουμε πολύ και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της λεγόμενης «Έξυπνης Πόλης» γιατί σε αυτό βρισκόμαστε πολύ πίσω.

    Πάμε να δούμε λοιπόν τα προβλήματα του δήμου μας.

    Έντονη ανοικοδόμηση και έλλειψη κοινόχρηστων υποδομών που μας χρειάζονται και θα χρειαστούν ακόμη περισσότεροι στο μέλλον.

    Έλλειψη πεζοδρομίων και πεζό-διαδρομών για να μειώσουμε την χρήση του Ι.Χ. και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, την βελτίωση της ατμόσφαιρας, τη μείωση του θορύβου και αποτελεσματικά την καλυτέρευση της υγείας των δημοτών. Με μονοδρομήσεις και αντιστροφές ροής κίνησης δεν λύνεις τα θέματα αυτά.

    Έλλειψη χώρων στάθμευσης που αυξάνει την κίνηση, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τους θορύβους και την δυσφορία και δημιουργεί ολοένα και περισσότερο όρους βαρβαρούπολης.

    Έχουμε εντοπίσει τη Δραματική μείωση του πρασίνου στις γειτονιές που αποτελούσε και την βασική φυσιογνωμία και την ελκυστικότητα της πόλης μας.

    Έλλειψη σχολικών χώρων που οδηγεί στην υποβάθμιση των σχολείων. Μείωση των υποστηρικτικών αιθουσών, αύξηση των παιδιών ανά σχολείο και υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

    Η διαμπερής κυκλοφορία και η συχνότητα ατυχημάτων που μειώνουν την κινητικότητα των πεζών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των παιδιών.

    Άλλο τεράστιο θέμα η Γήρανση του πληθυσμού ,έχουμε υψηλότατους δείκτες στην Ελλάδα και προφανώς μιλάμε για απουσία πολιτικής για τους ηλικιωμένους.

    Να δούμε και την πρωτοβάθμια υγεία και την Προληπτική Ιατρική , δεν είδαμε κάτι σε αυτό τον προσανατολισμό.


    Συρρίκνωση της τοπικής αγοράς σε επίπεδο κέντρων γειτονιάς με παράλληλη ραγδαία αύξηση των με έντονο θόρυβο χρήσεων στο μέτωπο της Μεσογείων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην φυσιογνωμία της γειτονιάς στους παράπλευρους δρόμους.

    Ανεργία, μείωση των εισοδημάτων και οικιακή οικονομία γνωρίζουμε ότι είναι εδώ και θα χειροτερεύουν οι δείκτες.

    Αποξένωση της κοινωνίας, ελλείψεις στην ψηφιακή εξυπηρέτηση και την ψηφιακή συμμετοχή των πολιτών. Μη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μεταπτυχιακών τίτλων που αποτελεί το μεγάλο ατού του δήμου μας.

    Και τελευταίο τη καθαριότητα που θα επιφέρει ένα τεράστιο κόστος στα νοικοκυριά και θα μειώσει δραματικά την ποιότητα των υπηρεσιών καθώς δεν κάνουμε τίποτα για τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού.


    Πραγματικά πρέπει να ψάξεις πολύ μέσα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για να δεις κάποιες δράσεις που αγγίζουν αυτά τα προβλήματα και βέβαια δεν υπάρχει τίποτα πειστικό για την αντιμετώπισή τους.
    Είναι ένα Επιχειρησιακό που σε γενικές γραμμές μας λέει ότι θα συνεχίσουν να εντείνονται τα βασικά προβλήματα που τα αφήνουμε εντελώς στην τύχης τους και εμείς θα βελτιώνουμε τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες αορίστως.

  • Σύνδεσμος σχολίου τασος Α. Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 10:44 δημοσιεύθηκε από τασος Α.

    ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΛΟΦΟ
    ΤΣΑΚΟΥ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Όλες οι ολοκληρωμένες Διαβουλεύσεις

21
Ιουλ2015

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Β ΜΕΡΟΣ (ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της αλλαγής στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της «Κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων»,...

18
Οκτ2015

Διαβούλευση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου-Χολαργού 2015-2019

Το Στρατηγικό Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου για την περ...

25
Ιουλ2016

Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση για την Ιεράρχηση των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2016-2019

Θέσε τις προτεραιότητές σου για την Πόλη σου Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού καταρτίζει τη Β' Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2016-201...

27
Νοε2016

Διαβούλευση για την Προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού

Δείτε το αρχείο της τεχνικής έκθεσης (κλίκ εδώ) ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (function(){var qs,js,q,s,d=d...

04
Απρ2021

Διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου Χολαργού

Δείτε και απαντήστε το Ερωτηματολόγιο Ανοιχτής Δημόσιας Διαβούλευσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου – Χολαργού 2019-2023 (κλίκ εδώ) Α...

«
»

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech