Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Έκδοση ψηφίσατος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού για τον Διονύση Σιμόπουλο Κύριο

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα Επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος υπήρξε κάτοικος στην πόλη μας και Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου, από το 1987 έως το 1990 με σπουδαία προσφορά στην πόλη μας.
Ανεκτίμητη ήταν η προσφορά του στην επιστήμη της Αστροφυσικής. Ήταν επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και πολυβραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα.

Χρημάτισε:
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση,
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων,
Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων,
Εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Αγγλίας και της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.


Το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση, ενώ το 2006 τιμήθηκε με τον “Ακαδημαϊκό Φοίνικα” του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας και η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε “για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και τη διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου”.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατό του, σας καλούμε να εκδώσουμε ψήφισμα, προς ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατό του».
Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech