Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ημέρες Περικλέους” 2022, Απονεμήθηκε το “Βραβείο Περικλέους” στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο Κύριο

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο του θεσμού “Ημέρες Περικλέους”. 

Σε αυτήν απονεμήθηκε το “Βραβείο Περικλέους” στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος στον εναρκτήριο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην μοναδική προσωπικότητα του πολιτικού και στρατηγού Περικλή, στη σχέση του με την πόλη μας καθώς και στη σημασία του θεσμού “Ημέρες Περικλέους” που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή λέγοντας: “Στο όνομα του διαπρεπέστερου πολιτικού άνδρα της ελληνικής ιστορίας, που έκανε την Αθήνα κέντρο του Πνεύματος και του Πολιτισμού, στο όνομα του πατέρα της Δημοκρατίας, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει από το 2016, τις “ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ”, τιμώντας ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στον Πολιτικό ή τον Στρατιωτικό βίο, καθώς και στον τομέα των Επιστημών και των Τεχνών”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος ηγείται των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε μία περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη με πολλαπλές προκλήσεις, ακόμη και απειλές από τον εξ ανατολών γείτονα. 

Είπε ο κ. Αποστολόπουλος: “Επιλέξαμε να σας αποδώσουμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου μας, σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που αναφέρεται στον θεμελιωτή της Δημοκρατίας, τον Περικλή. Της αρτιότερης μορφής πολιτειακής οργάνωσης και διακυβέρνησης, που συνθέτει και πραγματώνει δύο κορυφαίες αξίες: την δικαιοσύνη και την ελευθερία. Την ελευθερία, την οποία υπερασπίζονται διαχρονικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Οι Ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις, που αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι απόγονος ηρώων, όπως ο ίδιος λέτε”. 

Τόνισε δε, ότι στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο Δήμος τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, υπογραμμίζοντας το υψηλό ηγετικό ανάστημα του Στρατηγού Φλώρου και τις σημαντικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: “Τιμούμε έναν άξιο αρχηγό και ηγέτη, με υψηλό αίσθημα πατριωτισμού και ευθύνης. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, εκσυγχρόνισε τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει ανταποκριθεί άριστα σε συνεχιζόμενες κρίσεις τα τελευταία χρόνια. Και που επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια δική του έκφραση, χάρη σε αυτόν κοιμόμαστε ήσυχοι”. 

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού εξέφρασε την περηφάνεια όλων για το πρόσωπο του Αρχηγού και των Ενόπλων μας Δυνάμεων: “Αρχηγέ μας, Είμαστε περήφανοι για σένα. Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, γιατί  διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, γιατί είναι παρούσες, έτοιμες να συνδράμουν όπου αλλού απαιτηθεί”.

Ο τιμώμενος με το “Βραβείο Περικλέους” Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στα λόγια του ίδιου του Περικλή που αποτελούν παρακαταθήκη, όπως είπε, σε όλες τις νεότερες γενιές των Ελλήνων: «Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρίζουμε από ανδρεία περισσότερο παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο».

Όπως υπογράμμισε ο Στρατηγός αυτά “είναι λόγια που ιδίως εκείνοι που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν στα σύνορά μας, στην πρώτη γραμμή του Έβρου, στη πρώτη γραμμή των νησιών μας, στις θάλασσες και στους αιθέρες μας τα έχουν ενστερνιστεί πλήρως. Ζουν καθημερινά με αυτά κι ας μην τα ξέρουν ίσως, τα αισθάνονται όμως βιωματικά στο βάθος της ψυχής τους”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο τιμώμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που εκτοξεύουν απειλές κατά της Ελλάδας: 

“Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει! 

Ουαί και αλίμονο σ’ αυτόν που θα τολμήσει να μας βλάψει! 

Ουαί κι αλίμονο σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να παίξουν με τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων”. 

Διακήρυξε δε το βασικό δόγμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων: “Δεν απειλούμε κανέναν, ΟΜΩΣ δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, ούτε επιβουλείς άλλων. Είμαστε όμως απόλυτα αποφασισμένοι και σίγουροι. Σίγουροι για τους εαυτούς μας και τα Ελληνικά Όπλα. Το ίδιο να είστε κι όλοι εσείς”.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του για την επιτυχή έκβαση του αγώνα, εάν χρειαστεί αυτός να δοθεί: “Κατά καιρούς, πολλοί αμφισβήτησαν ξεδιάντροπα την βούληση και την ικανότητα των Ελλήνων να υπάρχουν. Διεπίστωσαν όμως στην πράξη ότι η αγάπη του Έλληνα για την Πατρίδα είναι υπεράνω όλων. Να είστε όλοι βέβαιοι λοιπόν… Αν χρειαστεί το ίδιο θα συμβεί και τώρα… και θα νικήσουμε”!

Την εκδήλωση έκλεισε ο 10χρονος διαπρεπής και βραβευμένος σολίστ πιάνου Στέλιος Κερασίδης που μάγεψε το κοινό. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υπουργοί: Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βύρων Πολύδωρας και ο Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την στρατιωτική ηγεσία παρόντες ήταν: ο Αρχηγός ΓΕΝ  Αντιναύαρχος ΠΝ Στυλιανός Πετράκης, Ο Αρχηγός ΓΕΑ  Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς,  ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση , ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης και υψηλόβαθμα στελέχη του Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ.

Το παρόν έδωσαν και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όπως και οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής,

Ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού  Βασίλειος Ξύδης, ο τέως Δήμαρχος Χολαργού Δημήτριος Νικολάου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού Άννα Μαρία, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, ο Επίτιμος Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Χρίστος Κίττας, οι Δήμαρχοι: Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Φιλοθέης - Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, πολλά άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκατοντάδες πολίτες του Δήμου.

Στην αρχή της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επιτίμου Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη που απεβίωσε την 28η Οκτωβρίου.

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech