Το ποσό των 2.086.636,09 € εξασφάλισε ο Δήμος μας για έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων, καθώς και στη βελτίωση της γενικότερης προσβασιμότητας.
Τα έργα αφορούν:
- Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για Άρση Επικινδυνότητας
Ακόμα ένα χρόνιο πρόβλημα βαίνει προς οριστική λύση. Στόχος του έργου που εντάχθηκε στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας είναι η άρση της επικινδυνότητας της οδού Ζακυνθινού - όπου εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται ατυχήματα - και η βελτίωση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις:
- Στο οδικό τμήμα Νευροκοπίου και Ζακινθυνού από τη συμβολή της πρώτης με τις οδούς Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου ως τη συμβολή της δεύτερης με την οδό Πίνδου.
- Στην οδό Ιωνίας από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Σωρανού του Εφέσιου και Αργυροκάστρου
Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, νέα διαμόρφωση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση.
Παράλληλα για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου δημιουργούνται δύο κόμβοι, ο ισόπεδος κόμβος Κύπρου – Ιωνίας και ο ισόπεδος Κόμβος Οδών Πίνδου – Αργυροκάστρου.
Οδός Νευροκοπίου (μεταξύ οδών Αργυροκάστρου και Εθνικής Αμύνης)
.
Οδός Ζακυνθινού