Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Προετοιμασία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εν όψει του επερχόμενου καύσωνα Κύριο

Σύσκεψη εν όψει του επερχόμενου καύσωνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 10/7/2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου, Χρύσα Παρίση, Βασίλης Σιαμάνης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ Θανάσης Βαλυράκης, ο Γενικός Γραμματέας Μάνος Μαυρικάκης, οι διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου,  Ελισάβετ Τσαούση, Σήλια Παπαδέλη, Παναγιώτης Αυγουστάκης και ο Επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ Στέλιος Φούρναρης και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

 Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες διαθέτει για τους συμπολίτες μας τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους:

 •  Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού "Κτήριο Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη" - Λ. Περικλέους 55 Χολαργός

Δευτέρα έως Κυριακή από 08:00 – 20:00, τηλ. 213 2002800-01 και 15800.

 • Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, "Κτήριο Δημάρχου Καλλιόπης (Πίτσας) Λιάπη"- Αναστάσεως 90

Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 – 16:00, τηλ. 213 2027100.

 •  ΚΑΠΗ Χολαργού«Κτήριο Δημάρχου Δημητρίου Νικολάου», Αγαμέμνονος 4.

Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 – 16:00, τηλ. 2106549407, από 08:00 - 16:00.

 •  ΚΑΠΗ Παπάγου, Εθνικής Αμύνης και Λάρνακος

Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 – 20:00

Σάββατο 08:00 έως 14:00 - τηλ. 210.6540760

 

 • Το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντές της Δασοπροστασίας Παπάγου - Χολαργού, θα βρίσκονται σε επιφυλακή, με αυξημένη επιτήρηση του Υμηττού. Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας «Χρήστος Πετράκης» (πυροφυλάκιο ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.) θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Τηλ. 210.6561546
 •  Η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, θα επικοινωνήσει με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προκειμένου να τους κάνουν σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, το προσωπικό του Δήμου θα είναι διαθέσιμο για να καλύψει ανάγκες τους.
 •  Σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με εθελοντές, θα φροντίσουν ώστε να υπάρχει τροφή και νερό, στις ποτίστρες και τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία.
 •  Στα προγράμματα της Δημιουργικής Απασχόλησης και του Καλοκαιρινού Camp, έχει προβλεφθεί τα παιδιά να απασχοληθούν σε εσωτερικού χώρους από τις 10:00 το πρωί και μετά.
 •  Το προσωπικό του Δήμου που απασχολείται σε εξωτερικούς χώρους (καθαριότητα, πράσινο, τεχνίτες), έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να προφυλαχθεί από τον καύσωνα, με τροποποίηση του ωραρίου τους.
 •  Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, θα εργαστούν εξ αποστάσεως.
 •  Τέλος, τα δημοτικά πολυιατρεία Παπάγου – Χολαργού θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες καθημερινά, από 08:00 έως 15:00.

 

Συνιστούμε επίσης στους πολίτες του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

 • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

  

Τηλ. έκτακτης ανάγκης

 • 213.2002800-01-891
 • 15800
 • Βασίλης Σιαμάνης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, τηλ. 693 2463737

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech