Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Σε ημερίδα για τα Τοπικά Συμβούλια Παραβατικότητας ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Κύριο

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές αναδείχθηκαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα της SOLEC στην Αθήνα

 

Το επίκαιρο πρόβλημα της παραβατικότητας στις γειτονιές, ειδικά μεταξύ νέων ανθρώπων, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο ενεργειών που μπορούν να αναληφθούν για την αντιμετώπιση του, συζητήθηκε στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Γειτονιές και Παραβατικότητα: Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών» που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η εταιρεία Solutions of Economy την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτά.

 Πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτοδιοικητικοί αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών οριοθέτησαν το πρόβλημα και κατέθεσαν εμπειρίες και απόψεις για τον θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας, ήταν η κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. "Εγκληματολογία" και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με την οποία είχε συνεργαστεί ο Δήμος μας, στο  πλαίσιο λειτουργίας του ΤοΣΠΠα.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, η συζήτηση συνεχίστηκε με ένα πάνελ ομιλητών από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ενεργή συμμετοχή στον θεσμό των ΤοΣΠΠα, τους κ.κ, Ηλία Αποστολόπουλο, Δημάρχο Παπάγου – Χολαργού Πρόεδρο ΤοΣΠΠα, Κυριακή Μπουρδάκου, Αντιδήμαρχο Δήμου Πειραιά Πρόεδρο ΤοΣΠΠα, Γιώργο Χλούπη, Δρ. Εγκληματολογίας, Επίκ. Καθηγητή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπρόσωπο ΤοΣΠΠα Μoσχάτου-Ταύρου και Βασίλειο Κορκολή, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Μεταμόρφωσης, πρώην πρόεδρο (2019-2023) και σήμερα επόπτη λειτουργίας ΤοΣΠΠα.

 Στην συζήτηση, οι συνομιλητές παρουσίασαν μεταξύ άλλων, τις εμπειρίες τους από την ίδρυση και λειτουργία των ΤοΣΠΠα στους δήμους τους και ανέδειξαν αφενός την θετική διάσταση του θεσμού για την αντιμετώπιση κυρίως ζητημάτων καθημερινής μικροπαραβατικότητας στις γειτονιές των δήμω και αφετέρου τα κενά -θεσμικά και άλλα- που εμποδίζουν την ευρύτερη διάδοση του θεσμού.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού δήλωσε: «Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού συμμετέχουμε στην διαδικασία ενδυνάμωσης της δημόσιας ασφάλειας και αντιμετώπισης του φαινομένου της παραβατικότητας, που παρουσιάζει ανησυχητικά αυξανόμενη τάση, ειδικά μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, πιστεύει, ότι η πρόληψη είναι βασικός παράγοντας μείωσης του φαινομένου. Είναι ευθύνη όλων μας, να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον που να προωθεί την κοινωνική γαλήνη. Εχθρός της κοινωνίας, δεν είναι τα παιδιά που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις. Εχθρός της κοινωνίας είναι τα αίτια που προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Αυτά οφείλουμε να αναδείξουμε και να καταπολεμήσουμε».

Η ημερίδα διοργανώθηκε με την υποστήριξη του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ-Πρωτόκολλο Ευθύνης Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος» και είχε ως χορηγούς επικοινωνίας τον Αθήνα 9,84 και τα portal «επιχειρώ», «business events calendar» και «OTAVOICE.gr».

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech