Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου Κύριο

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) έχει ορίσει τον μήνα ΜΑΪΟ ως ΔΕΡΜΑΪΟΣ μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος!
Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στον άνθρωπο. Ευτυχώς, μπορούμε να τον προλάβουμε και να τον θεραπεύσουμε. Ελάτε να εξετάσετε δωρεάν το δέρμα σας για ύποπτες βλάβες – ύποπτους σπίλους, από την Ιατρό Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Ελένη – Ρουμπίνη Κασιμάτη (Εθελόντρια Ιατρός).

ΧΩΡΟΣ: Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου, 2ος όροφος, Εθνικής Αμύνης 25 και Λάρνακος 11, Παπάγου

ΧΡΟΝΟΣ: Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, 10:00 -14:00

Πληροφορίες: Αργυροπούλου Σοφία, Προϊσταμένη Υγειονομικού Τμήματος Δήμου Παπάγου-Χολαργού 210 6511772

Ραντεβού: Γραμματείες Δημοτικών Πολυϊατρείων Παπάγου – Χολαργού- 210 6540900 και 210 6561610
Τα Δημοτικά Πολυϊατρεία ως φορέας Προαγωγής Υγείας στοχεύουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη διενέργεια προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου δημόσιας υγείας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & Κ.Α.Π.Η.
Λίλα Σουρανή

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Στην επιδίωξη ενός λαμπερού και υγιεινού τρόπου ζωής, είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε όλοι μας  καλά ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) έχει ορίσει τον μήνα ΜΑΪΟ ως ΔΕΡΜΑΪΟΣ μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος!

Ο καρκίνος του δέρματος, που τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικιακές ομάδες, μας αφορά όλους, ειδικά σε μια χώρα με τόσο έντονη ηλιοφάνεια.

H τακτική αυτοεξέταση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη καθώς και  η επίσκεψη ετησίως σε ειδικό Δερματολόγο ώστε να ελεγχθεί το δέρμα για την ύπαρξη επικίνδυνων σπίλων. Κοινώς πρέπει να παρατηρούμε και να κοιτάμε το δέρμα μας. Εάν δούμε αλλαγή σε κάποια ελιά ή κάποια νέα βλάβη που δεν υπήρχε θα πρέπει να επισκεφτούμε άμεσα τον ειδικό ιατρό Δερματολόγο.

Η δερματοσκόπιση ή χαρτογράφηση  σπίλων ετησίως, είναι εξέταση ανώδυνη με σπουδαίο ρόλο στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη κακοηθειών του δέρματος. 

Η διατήρηση της υγείας του δέρματός αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα αυτούς με χρόνια έκθεση στον ήλιο ή  με σύνδρομα πολλαπλών σπίλων και απαιτεί μία προσεκτική και προληπτική προσέγγιση.

Η πρώιμη διάγνωση και αφαίρεση ενός οριακού ή μικτού σπίλου ή ακόμα και σε αρχικό στάδιο κακοήθειας, κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Η  εφαρμογή αντηλιακού ευρέος φάσματος με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30, για τη θωράκιση του δέρματος από τις επιβλαβείς υπεριώδεις (UV) ακτίνες, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα  προστασίας στην πρόληψη  του καρκίνου του δέρματος.

 Εξίσου κρίσιμη είναι η υιοθέτηση προστατευτικού ρουχισμού, συμπεριλαμβανομένων των καπέλων και των γυαλιών ηλίου.

Τέλος, καλό είναι να αναζητάμε σκιά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου, συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Η υιοθέτηση αυτών των πρακτικών, μαζί με τη δέσμευση για ενημέρωση σχετικά με την υγεία του δέρματος και με την τακτική επίσκεψη σε Δερματολόγο, αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για αποτελεσματική προστασία από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

                        Καλό καλοκαίρι!

 

  •  Λίλα Σουρανή - Αντιδήμαρχος Προαγωγής Δημόσιας Υγείας  & Κ.Α.Π.Η.
  • Ελένη-Ρούμπυ Κασιμάτη Ιατρό Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο - Εθελόντρια Ιατρός Δημοτικών Πολυϊατρείων  Παπάγου – Χολαργού
  • Σοφία Αργυροπούλου Επισκ. Υγείας MSc Προληπτική Ιατρική - Προϊσταμένη Υγειονομικού Τμήματος Διεύθυνσης Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α

 

                                                                                                                                                                           

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech