Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» την Πέμπτη 16 Μαΐου Κύριο

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μάϊου 2024 και ώρα 10:00, πλησίον του Κοιμητηρίου Χολαργού (τέρμα οδού Αναστάσεως πλησίον Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας «Χρήστος Πετράκης», από την Πυροσβεστική και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η άσκηση θα έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με σκοπό τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Θα διέπεται από όλες τις φάσεις Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, ξεκινώντας από την Αναγγελία, Κινητοποίηση Δυνάμεων-Αρχική Εκτίμηση Κατάστασης, Ανάπτυξη Δυνάμεων-Επέμβαση, Μερικός Έλεγχος-Φύλαξη, Πλήρης Κατάσβεση με εμπλοκή των πόρων του Πυροσβεστικού Σώματος (οχήματα, προσωπικό, πεζοπόρα τμήματα) και των πόρων των εμπλεκόμενων φορέων, που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (οχήματα-προσωπικό Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού, προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Εθελοντικές Οργανώσεις) στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, προκειμένου να μην ανησυχήσουν ότι θα συμμετάσχουν εναέρια μέσα και θα χρησιμοποιηθούν καπνογόνα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η άσκηση, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον Υμηττό.

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech