Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια Κύριο

Μια πολύ σημαντική ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με θέμα την οδική ασφάλεια, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με κορυφαίους επαγγελματίες, οι οποίοι ανέπτυξαν πολλά και εξίσου σημαντικά θέματα, ο καθένας στον τομέα του.

• Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, κα Βάσω Δανέλλη Μυλωνά ανέπτυξε το θέμα Οδήγηση και Αλκοόλ.
• Ο διευθυντής του Driving Academy, Θωμάς Παπαπάσχος μίλησε για ασφαλή και οικονομική οδήγηση.
• Η πραγματογνώμων, ασφαλιστική σύμβουλος Αγγελική Κορκολή, ενημέρωσε το κοινό για το τι πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά το ατύχημα και σε τι συνίσταται η συνυπαιτιότητα σε ατύχημα.
• Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, κ. Κώστας Χαλκιάς εστίασε στις ανθρώπινες συμπεριφορές και στην παιδεία που απαιτείται για τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των μέτρων ασφαλείας  κατά την οδήγηση (ζώνες εμπρός-πίσω, κράνος, θέση παιδιών κ.λπ.).
• Ο διευθυντής της Ακαδημίας Καρτ, Γιώργος Λαζαράκος, μίλησε για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στα μυστικά της οδήγησης.
• Ο εκδότης Νικόλαος Νίκας και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης παρουσίασαν το έργο τους, το οποίο είναι γελοιογραφίες που μπορούν να συντελέσουν στην εκπαίδευση ώστε η οδική ασφάλεια να διδάσκεται στα σχολεία.
• Ο Πρόεδρος των ποδηλατών Παπάγου - Χολαργού, Μάριος Δημητρόπουλος μίλησε για τα μέτρα προστασίας για ποδηλασία μικρών και μεγάλων.
• Ο Τάκης Τρακουσέλλης, εκδότης/δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στο θέμα «κινητό τηλέφωνο στην οδήγηση».
• Οι ορθοπεδικός χειρουργός του ΚΑΤ, κ. Τόλης έδωσε απλές  συμβουλές για ενδεδειγμένες ενέργειες πριν και μετά τη σύγκρουση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τάκης Πουρναράκης δημοσιογράφος, μηχανολόγος/μηχανικός, κάτοικος Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα οδικής ασφάλειας κ. Γάκης και οι κ.κ. Κανελλοπούλου και Σαμιωτάκης, συνεργάτες του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει προγραμματίσει ημερίδες με θέμα την οδική ασφάλεια στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για ένα τόσο σημαντικό και πάντα επίκαιρο θέμα, θεωρώντας ότι η επιμόρφωση των νέων είναι ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος για να εξαλειφθεί το οδυνηρό φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech