Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

1η Πανελλήνια και 5η Πανευρωπαϊκή θέση στο διαγωνισμό Ode to Code για το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου Κύριο

Το 1o Γυμνάσιο Παπάγου είναι ο Νικητής για την Ελλάδα του Ode to Code Video Contest που διοργάνωσε το Europe Code Week, ενώ κατέλαβε επιπλέον και την 5η θέση ανάμεσα σε 113 υποψήφιους από όλες τις χώρες!

Στη δράση συμμετείχαν όλες οι τάξεις και όλα τα τμήματα του σχολείου, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Κώδικα, από 12 έως και 16 Οκτωβρίου 2015 οπότε και έγιναν στο σχολείο μαθήματα εισαγωγής στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, με την ευγενική υποστήριξη της Google.

Παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική πλατφόρμα Arduino και σε συνδυασμό με το λογισμικό Scratch for Arduino (S4A) δημιουργήθηκαν απλά προγράμματα. Με αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν να χειριστούν διόδους εκπομπής φωτός LED, με τις οποίες έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα τυπικό ρομποτικό αμαξίδιο με κίνηση στους δύο τροχούς το οποίο απέφευγε εμπόδια και κινούνταν μπροστά ή πίσω ανάλογα με το τι ανίχνευε ο αισθητήρας υπερήχων που ήταν εγκατεστημένος στο μπροστινό του μέρος. Ο κώδικας που ήταν αποθηκευμένος στο Arduino επάνω στο αμαξίδιο και έπαιρνε τις κατάλληλες αποφάσεις, αναλύθηκε πλήρως στο περιβάλλον Arduino IDE και εξηγήθηκε πώς το Λογισμικό και το Υλικό συνεργάζονται αρμονικά για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Οι εκπαιδευτικοί που καθοδήγησαν τους μαθητές ήταν η κ. Μαραβέλια Σοφία πληροφορικός, ο κ. Βαμβακάρης Μιχάλης, πληροφορικός και ο κ. Καλέμης Γεώργιος, φυσικός.

 

Δείτε το Video

https://plus.google.com/+LiaTerzidou/posts/Ys7ah5Eua1U

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech