Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» - Συνεργασία του Δήμου για με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ για άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, και ειδικότερα της προσπάθειας για την ευημερία των κατοίκων και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καθώς και της δέσμευσης του για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής συνοχής, προβαίνει στη σύναψη μιας ακόμα προγραμματικής συμφωνίας με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής ακρίβειας «Κωστής Στεφανής» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης ατόμων, που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και η ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο υποστήριξης που θα προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα ή φροντίζουν άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, κα. Ιωάννα Δανοπούλου, 2132002877, idanopoulou@dpapxol.gov.gr ώστε με τη συνεργασία αυτή και κατόπιν αξιολόγησης να εντάσσονται στα θεραπευτικά προγράμματα της ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ και ανάλογα να κατευθύνονται στις δομές τους.

Η ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ διαθέτει 4 δομές:

-Ξενώνα

-Προστατευμένο Διαμέρισμα

-Ειδική Μονάδα Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης    (ΕΜΑΕΕ)

-Κέντρο Ημέρας-(Νοσοκομείο Ημέρας)

Η ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ διαθέτει ομάδα Ειδικών Επιστημόνων (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Ψυχιάτρους, Ειδικούς Εκπαιδευτές Εργαστηρίων για άτομα με ψυχικά νοσήματα κ.ά), οι οποίοι αξιολογούν το πρόβλημα και παραπέμπουν το ψυχικά ασθενές άτομο στην ανάλογη δομή τους.

Η παρακολούθηση των ψυχικά ασθενών είναι ευθύνη της ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ και ο Δήμος ενημερώνεται για την πορεία του ασθενή.

Επιπλέον, η συνεργασία του Δήμου και ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ επεκτείνεται και σε θέματα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο ένταξης των ωφελούμενων και ενοίκων της ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευημερίας της κοινότητας μας. Με την συνεργασία αυτή, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε άνθρωπος έχει τη στήριξη που χρειάζεται».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κα. Γεωργία Παγώνη συμπληρώνει: «Και η συνεργασία αυτή με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΩΝ, δημιουργεί ένα πλαίσιο υποστήριξης που προάγει τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τη διέξοδο στα προβλήματα των ατόμων με ψυχικά νοσήματα, ενώ παράλληλα καταπολεμάμε το στίγμα και ενδυναμώνουμε τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες.

Υπεύθυνη Δράσης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων, κα. Γεωργία Παγώνη , 2132002831/893.  

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech