Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

"Ημέρες Περικλέους" Κύριο

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή αλλά και όλης της εποχής που χαρακτηρίζεται ως ο «Χρυσός Αιώνας».

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, οι "Ημέρες Περικλέους" έδωσαν βήμα και λόγο σε πολλούς μαθητές των σχολείων μας.

Μικρά παιδιά και έφηβοι μίλησαν για την προσωπικότητα του Περικλή, ανέφεραν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη, ζωντάνεψαν την Εκκλησία του Δήμου, διατύπωσαν τις απόψεις τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και παρουσίασαν την Αθηναία Μύρτιδα της ομάδας του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η Πρύτανης κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, μίλησε με τον δικό της μοναδικό και άμεσο τρόπο στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δήμου για τον Περικλή, τον υποδειγματικό δημοκράτη και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός απήγγειλε αποσπάσματα από δικά της έργα.

Απονεμήθηκαν τα “Βραβεία ΠεριΚλέους”, σε επιφανείς ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στον πολιτικό ή τον στρατιωτικό βίο, καθώς και στον τομέα των επιστημών και των τεχνών.

  • Στον Ευπατρίδη και Νεότερο Βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κ. Ιάκωβο Τσούνη
  • Στον κ. Αντώνη Πολύδωρα που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις θέσεις του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου
  • Στον ομότιμο Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παύλο Τούτουζα
  • Στον ιστορικό, φιλόλογο και δοκιμιογράφος κ. Σαράντο Καργάκο
  • Στον επί πολλών ετών Δημοτικό Σύμβουλο Χολαργού, κ. Νικόλαο Ζαχάρο

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Ιερώνυμος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βύρωνας Πολύδωρας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Χατζηδάκης, ο Βουλευτής κ. Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αρβανίτης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ξύδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού κ. Σκούρτης, η Δ/ντρια της Εθνικής Τράπεζας κα Παπασπυροπούλου, ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κουκουλομάτης, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων, κ.α.

Τόσο η Πρύτανης κα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ όσο και τα τιμώμενα πρόσωπα έδωσαν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Περικλέους».

Ευχαριστούμε τον ευπατρίδη και συμπολίτη μας κ. Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική του συμβολή στη στήριξη του θεσμού μας, τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων μας και τον κ. Νίκο Ήμελλο για τη συνεργασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech