Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

«Εκπτώσεις αλλού, όχι στο Νου» - 1η Επιστημονική Ημερίδα του ΔΟΚΜΕΠΑ Κύριο

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής σας προσκαλεί στη 1η Επιστημονική Ημερίδα η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Εργαστήριου Ιατρικής Φυσικής, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα :

 "Εκπτώσεις αλλού, όχι στο Νου. Πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης, στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού ".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 – 15:00 στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού,( Περικλέους 55, Χολαργός). Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων.

 

Σχετικά με το Πρόγραμμα:

 Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Παναγιώτη Δ. Μπαμίδη, έχει εδώ και πλέον τεσσάρων (4)  ετών από το 2014, μια άριστη συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α)  Παπάγου-Χολαργού, για την εφαρμογή του Προγράμματος  Νοητικής  Ενδυνάμωσης (Brain HQ) ηλικιωμένων ατόμων -LLM Care.

Το χρονικό διάστημα 2014-2015, το Υγειονομικό Τμήμα εφάρμοσε σε πενήντα άτομα (50) ηλικίας 65 χρονών και άνω  το Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης (Brain HQ) τα αποτελέσματα του οποίου ήταν ενθαρρυντικά και παρουσιάστηκαν στο  12 ο  Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών πόλεων και Προαγωγή της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους. Υγιείς και Ανθεκτικές Κοινότητες» στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στη Μήλο.

Το χρονικό διάστημα 2016-2018  εφαρμόστηκε το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης (LLM Care) σε πενήντα (50) άτομα με φυσιολογική μνήμη, σε ασθενείς με Ήπια Γνωστική  Διαταραχή (Mild Cognitive Impairement) και ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά και μεσαία στάδια της νόσου Αlzheimer.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Νοητικής και Σωματικής άσκησης-ενδυνάμωσης  LLM Care, με το συνδυασμό των πιο σύγχρονων νοητικών και σωματικών ασκήσεων, αποτελεί μια μη- φαρμακευτική παρέμβαση/λύση για τη νοητική και σωματική υγεία παρέχοντας μια αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση της τρίτης ηλικίας, βελτιώνοντας έτσι ενεργά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Στην 1η επιστημονική Ημερίδα θα παρουσιαστούν συνολικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή για Νοητική και Σωματική Ενδυνάμωση σε νέο Πρόγραμμα Παρέμβασης

 

Υπεύθυνη οργάνωσης

 Αργυροπούλου Σοφία ,  τηλ. 210-6511772 , 210-6561610 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech